Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-04-27

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ.

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν χθές με 79-61 τον Αρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το δεύτερο παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Αρη θα γίνει την Πέμπτη στο Αλεξάνδρειο.

Αύριο θα παίξουν ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναικό στην Θεσσαλονίκη και οι πράσινοι προηγούνται με 1-0 στις νίκες.

Να θυμίσουμε ότι η πρόκριση στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος, θα κριθεί στις δύο νίκες.

Σε απολογία απο την δίοικηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για σήμερα στις 12 το πρωί, κλήθηκε ο Πίτερ Οφορίκουε λόγω της καθυστερημένης επιστροφής του στην Αθήνα.

Ο Ζούλιο Σέζαρ, μέσω του μάνατζερ του, ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναικός Γιώργο Βαρδινογιάννη με αφορμή τον αποκλεισμό του απο την αποστολή της ομάδας για τον αγώνα με τον Ηρακλή.

Πάντως στους πράσινους υπάρχει δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις του Σέζαρ ότι ο Παναθηναικός δεν μπορεί να κερδίσει τα ντέρμπι και όπως όλα δείχνουν, ο Βραζιλιάνος αμυντικός σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν για την ομάδα του τριφυλλιού.

Στο μεταξύ ο Ανδρέας Λαγωνικάκης επέστρεψε απο την Αυστρία όπου ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας του με την Ραπίντ Βιέννης.

Ο μέσος του Παναθηναικού υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την πρωτοπόρο ομάδα του Αυστριακού Πρωταθλήματος έναντι του ποσού των 300 εκατομμυρίων δραχμών.

Για την ειρήνη και τα θύματα του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία, αγωνίστηκαν χθές το απόγευμα στο Kαυταντζόγλειο Στάδιο η μικτή ομάδα της Θεσσαλονίκης με ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Σέρβων παικτών.

Το τελικό 3-1 υπέρ των Σέρβων λίγη σημασία έχει μπροστά στα μηνύματα που έστειλαν οι παίκτες των δύο ομάδων αλλά και οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν το παιχνίδι.

Σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην πρώτη εθνική κατηγορία έκανε ο Πανιώνιος μετά τη νίκη του με 2-0 επί του Εθνικού στη Ν.Σμύρνη, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 27η αγωνιστική.

Τα γκόλ του Πανιωνίου πέτυχαν ο Καρασσαβίδης στο 57ο λεπτό και ο Ιωαννίδης στο 85ο ενώ ο Εθνικός αγωνιζόταν με 10 παίκτες απο το 25ο λεπτό λόγω αποβολής του Τσιαμάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στην μάχη της ουράς, η βαθμολογία έχει ως εξής 12.Απόλλων 29 - Πανηλειακός 29 14.Προοδευτική 27 - Πανιώνιος 27 16.Ελευσίνα 26 17.Βέροια 17 18.Εθνικός 8

Ο επιθετικός της Σκόντα Ξάνθης Θωμάς Κυπαρίσσης κλήθηκε στην εθνική μας ομάδα, στη θέση του τραυματία Ντέμη Νικολαίδη, για το αυριανό φιλικό παιχνίδι με την Ελβετία στις εννέα και τέταρτο το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σήμερα στις πέντε και τέταρτο το απόγευμα η εθνική μας ομάδα των ελπίδων θα δώσει φιλικό παιχνίδι με την αντίστοιχη της Ελβετίας στη Ν.Φιλαδέλφεια.

Παρουσία εκπροσώπων του Παναθηναικού και του Ολυμπιακού, της αστυνομίας, του Ολυμπιακού Σταδίου και την Ομοσπονδίας, πραγματοποίηθηκε χθές στα γραφεία της ΕΠΟ σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που θα υπάρχουν στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, την άλλη Τετάρτη.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε -Οι θύρες του Ολυμπιακού Σταδίου θα ανοίξουν τρείς ώρες πρίν την έναρξη του τελικού που είναι στις 9 το βράδυ. Τέσσερις θύρες του Σταδίου θα μείνουν κενές για λόγους ασφαλείας Τα πούλμαν των οπαδών του Παναθηναικού απο την επαρχία θα σταθμεύσουν στην Λεωφόρο Χαλανδρίου και αυτά των οπαδών του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο Κύμης. Θα λειτουργήσουν κανονικά οι κάμερες του Σταδίου για τον εντοπισμό των οπαδών που προκαλούν επεισόδια. Τέλος θα υπάρχει διπλός έλεγχος των φιλάθλων, μία στις εξωτερικές θύρες του Σταδίου και μία στις εσωτερικές.

Η εκτελεστική επιτροπή της Ουέφα μεταξύ άλλων αποφάσισε ότι εαν οι δύο φιναλίστ του Κυπέλλου εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λίγκ, τότε στο ενιαίο Κύπελλο Ουέφα της νέας περιόδου θα μετάσχει η ομάδα που θα νικήσει στον αγώνα μπαράζ ανάμεσα στους δύο συλλόγους που πήραν μέρος στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Πρακτικά εφόσον Παναθηναικός και Ολυμπιακός, που είναι οι δύο φιναλίστ του Κυπέλλου, εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λίγκ, τότε Ηρακλής και Αθηναικός θα αναμετρηθούν σε αγώνα μπαράζ για μία θέση στο Κύπελλο Ουέφα.

Απο τη περίοδο 2000-2001 πάντως, η διάταξη αυτή καταργείται και στη περίπτωση που οι δύο φιναλίστ του Κυπέλλου μετάσχουν στο Τσάμπιονς Λίγκ, τότε στο Κύπελλο Ουέφα θα πηγαίνει η έκτη ομάδα του πρωταθλήματος.

Ραντεβού με την ιστορία έχει σήμερα το ελληνικό πόλο.

Στις επτά το απόγευμα ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Ζάγκρεμπ με την Μλάντοστ, στον πρώτο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Στις οκτώ και μισή το βράδυ, η Πάτρα θα αντιμετωπίσει στη Βουδαπέστη την Ουίπεστ στον πρώτο τελικό του Λεν Τρόφι.

Αύριο για το Τσάμπιονς Κάπ, η Βουλιαγμένη θα αναμετρηθεί με την Βασούτας στην Βουδαπέστη.

Την Γερμανία θα αντιμετωπίσει στις δύο το μεσημέρι η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων στο πλαίσιο του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Τσεχία.

Μεγάλη απώλεια για τα επενδυτικά πλάνα της ENIC.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, μετά απο ένα χρόνο διαπραγματεύσεων έχασε... μέσα από τα χέρια της τη Μπορντό.

Η γαλλική ομάδα, δεύτερη στο πρωτάθλημα πίσω απο τη Μαρσέιγ, ανακοίνωσε πως ήλθε σε συμφωνία με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Μ16, για την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών της.

Φαίνεται πως το πρόβλημα της ENIC με την UEFA ήταν αυτό που ...τρομοκράτησε τους Γάλλους, καθώς μάλιστα η οικονομική πρόταση της ήταν καλύτερη σε αρκετά σημεία από εκείνη του Μ16.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Tuesday, 27 April 1999 - 8:09:07 UTC