Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-04-28

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Ο Ολυμπιακός και ο ΝΟ Πατρών δεν κατάφεραν να αποσπάσουν θετικά αποτελέσματα στους πρώτους τελικούς των ευρωπαϊκών κυπέλλων του πόλο. Για το κύπελλο κυπελλούχων ο Ολυμπιακός συνετρίβει στο Ζάγκρεμπ από την κροατική Μλάντοστ 13-4 και η διαφορά των εννιά γκολ είναι απαγορευτική για να ελπίζει στην κατάκτηση του τίτλου στην ρεβάνς που θα γίνει σε 15 ημέρες στον Πειραιά.

Στον πρώτο τελικό του Λεν Τρόφι που έγινε στην Βουδαπέστη ο ΝΟ Πατρών έχασε από την Ούιπεστ 12-7 και για να πάρει τον τίτλο θα πρέπει να νικήσει με έξι γκολ διαφορά στον δεύτερο τελικό που θα γίνει σε 15 ημέρες στην Πάτρα.

Σήμερα στις 7 ώρα Ελλάδος στην Βουδαπέστη η Βουλιαγμένη θα αντιμετωπίσει την Βαζούτας για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Καπ. Οποια ομάδα νικήσει θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στο φάιναλ φορ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η γιουγκοσλαβική Μπέτσεϊ θα αντιμετωπίσει την ιταλική Ποσίλιπο. Το παιχνίδι θα γίνει στις 8 στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο στο Μαρούσι - έδρα της Μπέτσεϊ - λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Γιουγκοσλαβία.

Η βαθμολογία στον όμιλο σε 4 παιχνίδια: Μπέτσεϊ 6, Ποσίλιπο 4, Βουλιαγμένη 4, Βαζούτας 2.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου θα αντιμετωπίσει απόψε στις 9.15 στο Ολυμπιακό Στάδιο το αντίστοιχο συγκρότημα της Ελβετίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους αγώνες με την Γεωργία και Λετονία για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2000. Ο Βασίλης Δανιήλ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες δήλωσε: {Τον Ιούνιο σε διάστημα τεσσάρων ημερών θα δώσουμε δύο κρίσιμα παιχνίδια με Γεωργία και Λετονία. Η πρόκριση στα τελικά δεν χάθηκε και η ομάδα πρέπει να αποκτήσει συνοχή}. Σε ερώτηση για το αν υπολογίζει τον Βασίλη Καραπιάλη ο Δανιήλ είπε: {Η πόρτα της εθνικής είναι ανοικτή σε όλους, αλλά επειδή είμαστε στο τέλος της σεζόν δεν θέλω να χαλάσω τις ισορροπίες}.

Οι 11 παίκτες που θα χρησιμοποιήσει στο αποψινό φιλικό είναι οι:

Ατματζίδης, Ουζουνίδης, Μαυρογενίδης, Κασάπης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Γεωργάτος, Νινιάδης, Λυμπερόπουλος, Αναστασίου ή, Κυπαρίσσης.

Η εθνική μας ομάδα των ελπίδων νίκησε 3-1 την αντίστοιχη ομάδα της Ελβετίας σε φιλικό παιχνίδι που έγινε χθες στο στάδιο Ν.Γκούμας. Ο Λάμπρος Χούτος της Ρόμα σημείωσε δύο γκολ, ενώ το τρίτο το πέτυχε ο Γραμμόζης του Αμβούργου.

Δυνάμεις και τύχη εγκατέλειψαν την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων, η οποία έχασε 2-0 από την αντίστοιχη της Γερμανίας, στην 2η αγωνιστική της Α` φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που έγινε στην πόλη Λέτνιτσε της Γερμανίας. Η εθνική για να προκριθεί στους οκτώ θέλει μόνο νίκη, την Πέμπτη με αντίπαλο την Τσεχία η οποία νίκησε 1-0 την Δανία.

Η βαθμολογία στον Δ όμιλο: Γερμανία 6, Τσεχία 3, Ελλάς 3, Δανία 0

Στο μπάσκετ,

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει σήμερα τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για την ημιτελική φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει την νίκη για να ισοφαρίσει τις νίκες σε 1-1. Ο Παναθηναϊκός με νίκη θα προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 9 στο Αλεξάδρειο.

Χωρίς τον Γιώργο Σιγάλα θα αντιμετωπίσει ο Αρης τον Ολυμπιακό στο επαναληπτικό αγώνα της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1 που θα γίνει αύριο στο Αλεξάνδρειο.

Ο Θεόδωρος Καρατζάς ανακοίνωσε στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ την απόφαση να παραιτηθεί από τον προεδρικό θώκο μετά από οκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Κάτω από τις βόμβες του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα μπάσκετ στην Γιουγκοσλαβία με πρωταθλήτρια την Μπούντογκνοστ η οποία θα λάβει μέρος στη Ευρολίγκα της νέας περιόδου μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα.

Στο ποδόσφαιρο πάλι,

Το συμφέρον της ομάδας του Ολυμπιακού αυτή την κρίσιμη περίοδο για το πρωτάθλημα και το κύπελλο, αλλά και το ακαταλόγιστο λόγω της ηλικίας του έσωσαν για άλλη μία φορά τον Πήτερ Οφορίκουε. Ο 20χρονος Γκανέζος απολογήθηκε χθες ενώπιον του Γιώργου Λούβαρη για την καθυστερημενη επιστροφή του από την Νιγηρία. Επικαλέστηκε διάφορες δικαιολογίες που δεν έπεισαν τους διοικούντες της ερυθρόλευκης ΠΑΕ ωστόσο ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς σκοπεύει να του δώσει μία ακόμη ευκαιρία συμπεριλαμβάνοντας τον στην αποστολή του αγώνα πρωταθλήματος με την Καβάλα.

Στο εθνικό στάδιο των Τρικάλων θα εκτίσει ο Αρης την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές της τιμωρίας της έδρας του που του έχει επιβληθεί για τα επεισόδια στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ηρακλή. Πρόκειται για το παιχνίδι με την ΑΕΚ που θα γίνει την Κυριακή 2 Μαίου στις 7 το απόγευμα.

Η ευκολία που ο φετινός Παναθηναϊκός δέχεται γκολ προβληματίζει τον Χουάν Ραμόν Ρότσα ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες τόνισε πως για να επιτευχθεί η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να λυθούν τα προβλήματα στη άμυνα. Ο Ρότσα εξέφρασε τους προβληματισμούς του επειδή η προετοιμασία για το παιχνίδι με την Ξάνθη γίνεται χωρίς τους διεθνείς και έπλεξε το εγκώμιο στον Ανδρέα Λαγωνικάκη που υπέγραψε συμβόλαιο με την Ραπίντ Βιέννης. Αντίθετα, για τον Βραζιλιάνο Χούλιο Σέζαρ είπε: {Μπορεί να έγραψε λαμπρή ιστορία στην Βραζιλία, αλλά και στα ευρωπαϊκά κύπελλα, όμως, στην Ελλάδα δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις}.

Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ Μοχάμεντ Ντιάρα βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη ολλανδική Βίτεσε όπου αγωνίζεται ο Νίκος Μαχλάς.

Στο βόλεϊ,

Δύο εισιτήρια για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος θα παιχτούν σήμερα για τα πλέι οφ της Α1 κατηγορίας στο βόλεϊ. Στις 4 το απόγευμα ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί την ΑΕΚ. Οποια ομάδα νικήσει θα προκριθεί στους {4} και θα παίξει με τον Ηρακλή. Στις 7 η Ορεστιάδα θα αντιμετωπίσει τον Αρη. Οποιος προκριθεί θα παίξει με τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά.

Η ομοσπονδία βόλεϊ αποφάσισε ότι ο ΤΑΠ Κτησιφώντας δεν πληροί τους όρους διατήρησης τμήματος αμοιβομένων πετοσφαιριστών, όμως, για την διάλυση του ΤΑΠ που θα σημάνει και τον υποβιβασμό της ομάδας στην Α2 παρέπεμψε το θέμα στην ΓΓΑ.

Εμπάργκο στην Γιουγκοσλαβία

Ποικίλες και αντικρουόμενες αντιδράσεις, προκάλεσε στον αθλητικό κόσμο του πλανήτη, η πρόταση των ``15`` της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με την οποία καλούνται οι ομοσπονδίες-μέλη τους να ``μην ενθαρρύνουν την συμμετοχή Γιουγκοσλάβων αθλητών σε διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης``.

Στην γραμμή της FIBA, που ανακοίνωσε ήδη ότι δεν πρόκειται -προς το παρόν- να ακούσει την ``εισήγηση`` της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να αποκλείσει την Γιουγκοσλαβία από τις διοργανώσεις της, κινήθηκε και η διεθνής ομοσπονδία του χάντμπολ, καθώς εκπρόσωπός της, ανακοίνωσε ότι θα προτιμήσει να ``συμπλεύσει`` με παλαιότερη απόφαση της ΔΟΕ και να επιτρέψει την συμμετοχή της Γιουγκοσλαβίας στα τελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών, που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο στην Αίγυπτο.

Αντίθετα, η Ευρωπαϊκή Ενωση Πιγκ-Πογκ (ETTU) έσπευσε να αποκλείσει τους γιουγκοσλαβικούς συλλόγους από τις διεθνείς διοργανώσεις της, ενώ παρόμοια απόφαση έχει πάρει εδώ και καιρό και η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία βόλεϊ.

Την αντίθεσή τους στο προτεινόμενο εμπάργκο, δήλωσαν τόσο η Ευρωπαϊκή όσο και η γερμανική ομοσπονδία κολύμβησης Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας, Ολιβερ Μπίερχοφ, θεωρεί ότι πρόκειται για μία κακή χρήση της πολιτικής στον αθλητισμό, ενώ ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας στίβου, Χέλμουτ Ντίγκελ, τόνισε: ``Δεν πρέπει να τιμωρούμε τους αθλητές, όπως γίνεται με τους πρέσβεις της πολιτικής``.

Στο μεταξύ προς το παρόν φαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την συμμετοχή της Γαλλίας στο ευρωμπάσκετ της Γαλλίας. Η γαλλική ομοσπονδία του μπάσκετ, άφησε να εννοηθεί πως θα προτιμούσε την συμμετοχή της Γιουγκοσλαβίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αφού και μόνο η παρουσία των ``πλάβι`` που είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές, θα κάνει καλό στην διοργάνωση, από καθαρά αθλητικής άποψης.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 28 April 1999 - 8:09:17 UTC