Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 96-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/09/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με νέα σενάρια συνοδεύεται η κούρσα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία. Μεταβατικός πρόεδρος προτείνεται ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης,που φέρεται να αποδέχεται την πρόταση.

Αναστάστωση στους περίπου 8.000 επιπλέον εισακτέους,καθώς αρνούνται ορισμένα Πανεπιστήμια να τους εγγράψουν.

Περίεργη υπόθεση εξαφάνισης οκτάμηνου βρέφους από το νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ ερευνά η αστυνομία.

Δεν υπάρχει θέμα διαλόγου με την Τουρκία επαναλαμβάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και καλεί την Αγκυρα να προσφύγει στη Χάγη.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδονται οι αλυσιδωτές εκρήξεις στο Μικρολίμανο και στη μαρίνα Καλαμακίου.

Η ΑΕΚ προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων Ευρώπης. Νίκησε 2 - 1 τη σλοβάκικη Χέμλον.

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού υποδέχεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την ιταλική Μπολόνια σε αγώνα της Ευρωλίγκα.

Κακοκαιρία αύριο σ'ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες,κατά τόπους ισχυρές.Μέτριοι μέχρι ισχυροί οι άνεμοι.Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 μέχρι 29 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με νέα σενάρια συνοδεύεται η κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία, ενώ οι υποψήφιοι για την προεδρία έχουν αποδοθεί σε αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση της υποστήριξης του εκλεκτορικού σώματος. Το ένα σενάριο που προωθείται είναι αυτό του μεταβατικού προέδρου, υπό τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, που θα οδηγήσει το κόμμα σε συνέδριο και εκλογή νέου αρχηγού.Το δεύτερο σενάριο υποστηρίζει εκλογή προέδρου και έκτακτο συνέδριο για τον καθορισμό της πολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος και αναβάθμισης του νέου αρχηγού. Ο Μιλτιάδης Εβερτ δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, στην πρόταση που του γίνεται να θέσει και πάλι υποψηφιότητα.Μετά τους Στέφανο Μάνο, Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργο Σουφλιά, δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του για την αρχηγία,ενώ τα χαρτιά του δεν έχει ανοίξει ακόμη και ο Κώστας Καραμανλής. Την ίδια ωρα πληθαίνουν οι φωνές κορυφαίων στελεχών που επισημαίνουν τον ορατό κίνδυνο διάσπασης. Η εκλογή προέδρου είναι εσωτερικό θέμα της Νέας Δημοκρατίας,σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους περίπου 8.000 επιπλέον εισακτέους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ,καθώς ορισμένες σχολές αρνήθηκαν να τους εγγράψουν,αφού είχαν δηλώσει ότι δεν δέχονται αύξηση του αριθμού των φοιτητών και σπουδαστών.Το πρόβλημα ανέκυψε με την εισαγωγή των 3.302 επιλαχόντων,που παρέσυρε σε πτώση τις βάσεις και ως εκ τούτου 8.000 εισακτέοι είχαν δικαίωμα επιλογής σε άλλη σχολή. Πάντως γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Πανάρετος δήλωσε ότι σύντομα θα διευθετηθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Μια περίεργη υπόθεση εξαφάνισης βρέφους,ερευνά η αστυνομία. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι μόλις οκτώ μηνών,ονόματι Διονυσοπούλου, παιδί τσιγγάνων,το οποίο εξαφανίσθηκε από το δωμάτιο 532 της Πανεπιστημιακής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.Το παιδί νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τον περασμένο Απρίλιο με σοβαρά καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα και οι γονείς του το είχαν εγκαταλείψει.

Δεν υπάρχει θέμα διαλόγου με την τουρκία,που μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα Ζυρίχη,επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,καλώντας την Τουρκία να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης,σχετικά με την εδαφική διεκδίκηση που έχει εγείρει σε βάρος της Ελλάδας.

Εληξε το θρίλερ στη Β'Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών,σχετικά με τους υποψήφιους των τελευταίων θέσεων σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Στο ΠΑΣΟΚ επικράτησε ο Γιάννης Χαραλάμπους του Νίκου Αθανασόπουλου και στη Νέα Δημοκρατία ο Αγγελος Μπρατάκος του ηθοποιού Κώστα Καρρά.

Στα κυκλώματα της νύχτας που ελέγχουν τα παραλιακά κέντρα διασκέδασης, έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες της αστυνομίας για τις διαδοχικές εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών που σημειώθηκαν σε ιστιοπλοϊκά σκάφη στο Μικρολίμανο και τη Μαρίνα Καλαμακίου.

Μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων πολυομυελίτιδας στη χώρα μας, μετά την επιδημία που έχει ξεσπάσει στη γειτονική Αλβανία, πήρε η επιτροπή εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας.Η επιτροπή ζήτησε από όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας να προχωρήσουν στον άμεσο εμβολιασμό των μετακινούμενων πληθυσμών στην Ελλάδα και κάλεσε τους γονείς να ελέγξουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλα παιχνίδια ανέδειξε η κληρωτίδα της ΕΠΟ για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού δέκα ομάδες της Α' Εθνικής κατηγορίας θα βρεθούν αντιμέτωπες.Ετσι,η κάτοχος του τροπαίου ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη, ο πρωταθλητής και περσινός φιναλίστ Παναθηναϊκός τον Αθηναϊκό και ο Ολυμπιακός την Καλαμάτα, ενώ ακόμη θα κοντραριστούν ο Απόλλωνας Αθηνών με τον Εδεσσαϊκό και οι νεοφώτιστες Βέροια και Καβάλα. Ακόμη, ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Πανιώνιο, ο ΟΦΗ με τον Πανσερραϊκό, ο Ηρακλής με τον Πύργο, ο Πανηλειακός με τον Παναιγιάλειο, ο Ιωνικός με τη Νάουσα, ο Αρης με τον Πανελευσινιακό, η Παναχαϊκή με τον Ολυμπιακό Βόλου και η Καστοριά με τον Εθνικό Αστέρα. Τέλος, ο Ναυπακτιακός Αστέρας αντιμετωπίζει τους Λύκους, ο Ιάλυσος Ρόδου το Λεβαδειακό και ο Εθνικός ή ο Παναιτωλικός την Καλλιθέα. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 2 Οκτωβρίου και οι επαναληπτικοί στις 13 Νοεμβρίου.

Οι Ευρωπαϊκές μάχες σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο επικεντρώνουν το αθλητικό ενδιαφέρον της ημέρας. H AEK προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων, αφού στο σημερινό επαναληπτικό αγώνα, που έγινε στο Ούμενε της Σλοβακίας, νίκησε 2-1 την Χέμλον. Σκόρερ της ΑΕΚ αναδείχθηκαν οι Νικολαίδης, Μπατίστα, ενώ ο Κετσπάγια έχασε πέναλτι. H Χέμλον προηγήθηκε με γκολ του Ντίνια πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της συνάντησης. Στον πρώτο αγώνα που έγινε στη Ν.Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ είχε κερδίσει 1-0.

Στο μπάσκετ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την ιταλική Τιμσίστεμ Μπολώνια, με στόχο να σημειώσει την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα. Οι ερυθρόλευκοι, μετά την εντός έδρας ήττα που γνώρισαν από την Αλμπα Βερολίνου, δεν έχουν τα περιθώρια γιά νέα απώλεια. Η συνάντηση θα αρχίσει στις 9.15 το βράδυ και θα μεταδοθεί απ' ευθείας τηλεοπτικά από τον ΑΝΤΕΝΝΑ.Στην Κωνσταντινούπολη ο Πανιώνιος αντιμετωπίζουν αυτη την ώρα την Ούλκερ. Οι Νεοσμυρνιώτες, που νίκησαν στον πρώτο αγώνα τους την ΤΣ.Σ.ΚΑ. Μόσχας, με μία νέα επιτυχία θα μπορούν να ελπίζουν σε μία εντυπωσιακή πορεία στην Ευρωλίγκα.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 242,76 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 378,46, λίρα Κύπρου προς 522,79, γαλλικό φράγκο προς 47,17, ελβετικό φράγκο προς 193,98, γερμανικό μάρκο προς 159,57,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,95, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 219,48 και την ECU προς 304,91 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα,με βροχές και καταιγίδες,που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.Από το απόγευμα στα δυτικά αναμένεται βελτίωση του καιρού.Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 11 με 22 βαθμούς,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 26 και στο Αιγαίο 18 με 29. Νεφώσεις με βροχή και καταιγίδα,μέτριους και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 18 με 26 και 16 με 22 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Tuesday, 1 October 1996 - 5:07:57