Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/10/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του δευτερου Τούρκου πιλότου, μετά την πτώση του F-16 νοτιοδυτικά της Χίου.

Ατύχημα η πτώση του αεροσκάφους, την χαρακτήρισαν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Ινάλ Μπατού, ενω η Ουάσιγκτον εκτίμησε οτι πρόκειται για μηχανική βλάβη.

Το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας - Κύπρου ειναι η απάντηση στην οποιαδήποτε ξένη απειλή, δήλωσε η κυβέρνηση με την ολοκλήρωση της κοινής στρατιωτικής άσκησης.

Στους στόχους της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, κατά τη συνάντηση, που ειχε χθες στο Ελσίνκι με τον Φινλανδό ομόλογό του, Μάρτι Αχτισάρι.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση συζητούνται στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ.

Επιμένει ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ για συζήτηση Ελλάδας - Τουρκίας γύρω απο ενα τραπέζι.

Διαρροές σημειώθηκαν σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κατά τη χθεσινή εκλογή Προέδρου της Βουλής, όπου αναδείχθηκε ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Μήνυση κατέθεσε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος κατά του ΣΚΑΙ, που στο δελτίο ειδήσεων τον παρουσίασε οτι δεν ψήφισε τον Απόστολο Κακλαμάνη.

Συνέπεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα ζήτησε ο Κώστας Σημίτης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα το πρωί η συνάντηση Μιλτιάδη Εβερτ - Γιώργου Σουφλιά στα γραφεία του κόμματος.

Το ΚΚΕ θα παρουσιάσει τις θέσεις του το μεσημέρι απέναντι στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική.

Στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες υπο τον Σάιρους Βανς για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Αυριο η συνάντηση του Κώστα Λαλιώτη με τους εκπροσώπους κατασκευής του μετρό της Αθήνας.

Μόνο αναγκαίες προσλήψεις εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού θα γίνουν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Εξαρθρώθηκε δίκτυο εμπορίας βρεφών στη Βουλγαρία που δρούσε και στη χώρα μας.

Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις νοθείας λαδιού στην Κρήτη.

Την άλλη εβδομάδα η απόφαση απο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας για τον Γιάννη Καλαμπόκα.

Σήμερα ο κρίσιμος αγώνας της εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Δανίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου 1998.

Τέσσερις ελληνικές ομάδες μπάσκετ δινουν σήμερα τη μάχη για το κύπελλο Κόρατς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ακαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή του τουρκικού F-16, που κατέπεσε χθες μετά το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Χίου, στη διάρκεια εικονικής αερομαχίας με ελληνικά Μιράζ, που αναχαίτησαν τα ξένα αεροσκάφη, που είχαν παραβιάσει το FIR Αθηνών. Οι Ελληνες πιλότοι άκουσαν το σήμα εγκατάλειψης, που εξέπεμψε το τουρκικό αεροσκάφος και αμέσως άρχισαν απο ελληνικά σκάφη οι έρευνες για τον εντοπισμό των χειριστών. Ο ενας απο τους χειριστές, ο σμηναγός Φισέκλι Οσμάν, εντοπίστηκε 40 λεπτά μετά την πτώση, περισυνελλέγη και μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Χίου, όπου διαπιστώθηκε οτι φέρει ελαφρά εγκαύματα σε ολο του το σώμα. Στη σύντομη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο Τούρκος πιλότος επανέλαβε οτι ``ειναι καλά`` και ρώτησε αν βρέθηκε ο συνάδελφός του. Στη συνέχεια εισήχθη στη χειρουργική κλινική οπου και νοσηλευεται. Αργά το απόγευμα ο Πρόεδρος του Σκυλίτσιου Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου, Παναγιώτης Καμίτσης, ανακοίνωσε οτι ο Τούρκος πιλότος εχει εγκαύματα σε εκταση περίπου 10 - 15%, η κατάσταση της υγείας του δεν θεωρείται σοβαρή αλλά θα συνεχιστεί η νοσηλεία του.

Για το θέμα της πτώσης του τουρκικού αεροσκάφους, ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ενω ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, χαρακτήρισε ατυχες συμβαν την πτώση, προσθέτοντας οτι το συμβάν πρέπει να προβληματίσει τους πάντες, διότι η διασφάλιση της ειρήνης μεταξύ των λαών απαιτεί μέτρα για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών. Περί ατυχήματος έκανε λόγο και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβης Ινάλ Μπατού, σε τηλεφωνική επικοινωνία, που ειχε με τον Ελληνα πρέσβη στην Αγκυρα, Δημήτριο Νεζερίτη και εξέφρασε την ελπίδα του να βρεθεί και ο δεύτερος πιλότος. Απόρροια μηχανικής βλάβης ηταν η πτώση του τουρκικού αεροσκάφους κοντά στην Χίου, εκτίμησε η Ουάσιγκτον και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νίκολας Μπέρνς, εξήρε τον χειρισμό του θέματος διασωσης του Τούρκου πιλότου απο την ελληνική πλευρά.

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση Ελλάδας - Κύπρου, παρά τις περίπου 20 παραβιάσεις του FIR Αθηνών και Λευκωσίας, που σημειώθηκαν απο τουρκικά αεροσκάφη. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, δήλωσε ότι το πολιτικό μήνυμα της άσκησης είναι η απάντηση του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας - Κύπρου απέναντι σε οποιαδήποτε ξένη απειλή. Με τις ασκήσεις, πρόσθεσε, επιβεβαιώθηκε η σημασία, που δίνει η κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ως θέμα αξιοπιστίας τη δέσμευσή της να κάνει πράξη το ενιαίο αμυντικό δόγμα. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ απο τη Ρώμη, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, δήλωσε οτι ``η Τουρκία επιμένει για μια ειρηνική λύση και είναι διατεθειμένη να συζητήσει γύρω απο ένα τραπέζι``. Για το Κυπριακό, επεσήμανε οτι είναι πολύ δύσκολο να επιλυθεί, ένα πρόβλημα που διαρκεί 22 χρόνια, ενώ για τα στρατεύματα κατοχής ανέφερε οτι δεν έχουν επιθετικές προθέσεις.

Στους στόχους της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια και κυρίως στις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες, με τις οποίες αντιμετωπίζει προβληματα, όπως τα Σκόπια και η Τουρκία, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Φινλανδία, κατά την αντιφώνησή του στο επίσημο γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν του ο Φινλανδός ομολόγός του, Μάρτι Αχτισάρι. Από την πλευρά του ο Φινλανδός Πρόεδρος, στην προσφωνησή του αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού, ενώ τάχθηκε υπέρ της έναρξης των διαδικασιών ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έξι μήνες μετά τη Διακυβερνητική. Ο κ. Αχτισάρι είπε ότι ο διαμελισμός της Κύπρου έχει διαρκέσει πολλά χρόνια και η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων αποτελεί ένα πρόσθετο λόγο για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Το θέμα των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο αρμόδιος για τις εξωτερικές σχέσεις της Κοινότητας Επίτροπος, Χανς βαν ντεν Μπρουκ έχει ήδη συντάξει τη σχετική έκθεση, η οποία εξετάζει το πλαίσιο των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία μετά την εφαρμογή της τελωνειακής ένωσης. Αυτή την εβδομάδα επίσης αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Προυπολογισμών του Ευρωκοινοβουλίου το θέμα του παγώματος των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων προς την Τουρκία, που ζήτησε τον Σεπτέμβριο η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων, αλλά και η Ολομέλεια του Σώματος με σχετικό ψήφισμα.

Διαρροές στα δύο μεγάλα κόμματα, καταγράφηκαν στην χθεσινή πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής και ο προτεινόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, επανεξελέγη με τη δευτερη ψηφοφορία. Κατά την πρώτη φάση ο κ. Κακλαμάνης δεν υποστηρίχθηκε από 10 βουλευτές του κόμματός του και επί 160 παρόντων συγκέντρωσε 150 ψήφους. Στη δεύτερη ψηφοφορία, ο κ. Κακλαμάνης εξελέγη Πρόεδρος με 154 ψήφους. Διαρροές υπήρξαν και στη Νέα Δημοκρατία, όπου η προτεινόμενη κυρία Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, πήρε στην πρώτη ψηφοφορία 95 ψήφους και 94 στη δεύτερη, γεγονός που σημαίνει ότι τουλάχιστον 9 βουλευτές του κόμματος δεν την υποστήριξαν. Ο κ. Κακλαμάνης ευχαρίστηκε όσους τον ψήφισαν και εξέφρασε τον απόλυτο σεβασμό του σε οσους δεν τον ψήφισαν. Σήμερα θα γίνει η εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής.

Δεν δημιουργεί πολιτικό θέμα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας. Για ήττα του κ. Σημίτη μίλησε ο Μιλτιάδης Εβερτ, για ηχηρό χαστούκι στο ΠΑΣΟΚ, που βγαίνει τραυματισμένο και διχασμένο, έκανε λόγο ο Γιώργος Σουφλιάς, ενώ ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βγήκε τραυματισμένη.

Μήνυση κατά των υπευθύνων του ραδιοσταθμού ΣΚΑΙ κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κ. Γιαννόπουλου, ο σταθμός μετέδωσε σε χθεσινό απογευματινό δελτίο ειδήσεων ``συκοφαντική και ψευδή είδηση οτι ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, κατά την ψηφοφορία στη Βουλή δεν ψήφισε τον υποδειχθέντα απο το ΠΑΣΟΚ, Απόστολο Κακλαμάνη``. Το ψεύδος της είδησης αυτής, αναφέρεται στην ανακοίνωση, καταδεικνύεται απο το γεγονός οτι ο υπουργός ψήφισε φανερά και παρουσία των υπουργών Ακη Τσοχατζόπουλου, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Κώστα Γείτονα, τους οποίους προτείνει και ως μάρτυρες.

Το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής, προσδιόρισε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε συνέπεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα και ανακοίνωσε ότι όσοι τοποθετηθούν Γενικοί Γραμματείς υπουργείων ή διοικητές δημοσίων οργανισμών, δεν θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στις προσεχείς εκλογές. Ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ώς μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ, άσκησε δριμύτατη κριτική στη Νέα Δημοκρατία, ενώ αναφερόμενος στην οικονομία είπε ότι θα κληθούν να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες. Τέλος, είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπολογίσει το πολιτικό κόστος και τις πιέσεις από ομάδες, για να πάρει τις τολμηρές αποφάσεις, που χρειάζονται.

Σήμερα στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Εβερτ και του Γιώργου Σουφλιά, που αναβλήθηκε χθες, εξαιτίας της δεύτερης ψηφοφορίας στη βουλή για την εκλογή Προέδρου. Στην Κρήτη συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επανεκλογή Εβερτ και βρίσκεται σε εξέλιξη συλλογή υπογραφών σε κείμενο, στο οποίο ζητείται η άμεση απομάκρυνση του κ. Εβερτ, που χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητο πρόσωπο.

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα το ΚΚΕ στον Περισσό στις 12 το μεσημέρι, που θα αναφερθεί στις θέσεις του κόμματος απέναντι στα τρέχοντα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα της χώρας.

Στη Γενέυη θα συνεχισθούν την προσεχή Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας, υπό το διεθνή μεσολαβητή, Σάιρους Βανς και στο νέο αυτό γύρο, εξετάζεται φόρμουλα τριπλής ονομασίας των Σκοπίων.

Συνάντηση με εκπροσώπους της κατασκευάστριας κοινοπραξίας του μετρό της Αθήνας, θα έχει αύριο ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, τον οποίο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία των εργαζομένων και τον ενημέρωσε για τις απολύσεις υπαλλήλων. Σημειώνεται ότι η κατασκευάστρια κοινοπραξία ζητεί επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης, επικαλούμενη υπέρβαση του προϋπολογιζόμενου κόστους κατασκευής του μετρό.

Μόνο οι απολύτως αναγκαίες προσλήψεις εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού θα γίνουν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τα όποια κενά προκύψουν θα καλυφθούν με μετατάξεις. Την υπόσχεση αυτή απέσπασαν από τον υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Αλ. Παπαδόπουλο το ΔΣ των νομαρχών μετά τη συνάντηση που είχαν απόψε στο υπουργείο.

Δίκτυο εμπορίας βρεφών με προεκτάσεις και στη χώρα μας εξάρθρωσε στην πόλη Μπουργκάς η βουλγαρική αστυνομία. Τουριστικό γραφείο της Βουλγαρίας μεσολαβούσε όπως οι έγκυες γυναίκες γεννήσουν σε πολυτελή ελληνική κλινική και αμείβονταν με 350.000 περίπου για να δώσουν το παιδί τους προς υιοθεσία. Σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις, έχουν γίνει τριάντα τέτοιες παράνομες υιοθεσίες στη χώρα μας.

Παρέμβαση στις εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις νοθείας λαδιού σημειώθηκε χθές απο τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ηλία Σπυρόπουλο. Σε έγγραφό τους προς τον Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης επισημαίνει οτι η αοριστία των απαντήσεων των αρμοδίων εισαγγελέων Πρωτοδικών δημιουργεί υποψίες ότι δεν έγινε κατανοητή η ανάγκη επιμελημένης και αποφασιστικής αντιμετώπισης του φαινομένου της εκτεταμένης νοθείας του ελαιολάδου. Καλεί δε τον εισαγγελέα Εφετών Κρήτης να εντείνει την εποπτεία του για το θέμα αυτό. Ο κ. Σπυρόπουλος ζητά επίσης απο τον εισαγγελέα Εφετών Κρήτης να ασκεί την πειθαρχική δικαιοδοσία του στις περιπτώσεις που πιθανολογείται ολιγωρία του αρμόδιου εισαγγελικού λειτουργού.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για τον Γιάννη Καλαμπόκα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας καθώς η ακροαματική διαδικασία προχωράει με ταχείς ρυθμούς. Ηδη έχουν εξεταστεί οι μισοί περίπου μάρτυρες ενώ απομένει να εξεταστούν και ορισμένοι ακόμα και αμέσως μετά το δικαστήριο θα εκδόσει την απόφασή του καθώς πρόκειται για την τρίτη δίκη που γίνεται για τον Γιάννη Καλαμπόκα ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στα γεγονότα της Πάτρας το 1991. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους μάρτυρες που εξετάζονται, όλοι όσοι ανήκουν στους μάρτυρες κατηγορίας υποστηρίζουν ότι υπήρχε πρόθεση από την ομάδα Καλαμπόκα και επιθετική στάση. Αντίθετα, οι μάρτυρες υπεράσπισης ισχυρίζονται ότι τα μέλη της ομάδας ενεργούσαν υπό την επήρρεια φόβου καθώς αυτοί που ήθελαν να εισέλθουν στο σχολείο είχαν επιθετική διάθεση.

Σε φυλάκιση 4 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Βερδικούσας της Λάρισας, Θεόδωρος Καφές επειδή αρνιόταν να συντάξει πιστοποιητικά για τέλεση πολιτικών γάμων. Ο κοινοτάρχης υποστήριζε οτι η πράξη αυτή ερχόταν σε αντίθεση με την πίστη του στο Θεό.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

``Προεόρτια`` γιά μία επιτυχία στον κρίσιμο σημερινό αγώνα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Δανίας γιά τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998, αποτέλεσε η μεγάλη εκτός έδρας νίκη που σημείωσε απόψε η εθνική μας ομάδα των ελπίδων επί της Δανίας με 3-1, σε αγώνα γιά τα προκριματικά του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η συνάντηση έγινε στο Μπρόντμπι και τα τέρματα της Εθνικής μας ομάδας σημείωσαν οι Στολτίδης, Λάκης και Κιάσσος, ενώ γιά τους γηπεδούχους σκόραρε ο Γιούργκενσεν.

Η εθνική μας ομάδα των ανδρών όπως και η Δανία έχουν μόνο νίκες στους μέχριΤόσο η εθνική μας όσο και η Δανία έχουν μόνο νίκες στους μέχρι στιγμής αγώνες τους γιά τα προκριματικά του Μουντιάλ '98. Η νικήτρια της αναμέτρησης, που θα αρχίσει στις 8.15 το βράδυ, θα πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα στον όμιλο.

Ο Αρης αντιμετωπίζει στις 6.30 το απόγευμα τη σλοβένικη Σάτεξ Μάριμπορ στην έδρα της για το κύπελλο Κόρατς. Για την ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση ο ΠΑΟΚ το βράδυ θ'αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Οβαρένσε της Πορτογαλίας, το Σπόρτιγκ υποδέχεται στις 7.30 το βράδυ τη σλοβάκικη Μπάνικ Τσίγκελ Πριέβιτζα, ενω το Περιστέρι στις 5 το απόγευμα την γιουγκοσλάβικη Ζόρκα Φάρμα.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 242,67 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 378,71 λίρα Κύπρου προς 521,28, γαλλικό φράγκο προς 47,04, ελβετικό φράγκο προς 194,43, γερμανικό μάρκο προς 159,08,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,98, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,24 και την ECU προς 304,207 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, με νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 13 εως 20 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά απο 16 εως 24 και στο Αιγαίο απο 18 εως 25 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με τοπική βροχή, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 16 εως 24 και απο 15 εως 19 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Wednesday, 9 October 1996 - 9:40:19