Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/10/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκηνές από αστυνομική ταινία έξω από το ΥΓΕΙΑ,όπου μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών ο κακοποιός Παύλος Κερεμίδης.Συνελήφθη ο συνεργός του Γιάννης Κουτσομπίνης.

Προϋπολογισμός και οικονομική πολιτική στο επίκεντρο των αλλεπάλληλων συναντήσεων του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο και το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Δεν αποκλείει ο Ακης Τσοχατζόπουλος νέο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, προκειμένου να αναγκαστεί η Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις.

Την αλλαγή της εσωτερικής δομής και του πειθαρχικού πλαισίου της αστυνομίας,προανήγγειλε ο Γιώργος Ρωμαίος μετά τα παραπτώματα στα οποία υπέπεσαν αστυνομικοί.

Ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου στο επίκεντρο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στη Νέα Δημοκρατία.Ανάλυση της εκλογικής ήττας ζητά ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης,εσωκομματικές εκλογές προτείνει ο Στέφανος Μάνος.

Στη Βαρσοβία για τριήμερη επίσκεψη βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.Στη Μόσχα μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός.

Την αποφυλάκιση υπό όρους του Αργύρη Σαλιαρέλη αποφάσισε το δικαστικό συμβούλιο.

Φυλάκιση έξι μηνών επέβαλε το δικαστήριο στον ψευδομουφτή της Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.

Στα ίχνη κυκλώματος παραχαρακτών,με πλοκάμια στη Βουλγαρία, βρίσκεται η ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Με ηγέτη το Ντέμη Νικολαϊδη,που πέτυχε τρία γκολ,η ΑΕΚ νίκησε στην Καλαμάτα 3-0 την τοπική ομάδα.

Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού.Τα πρώτα χιόνια αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά της Μακεδονίας.Μέτριοι βοριάδες,το θερμόμετρο θα δείξει από 6 μέχρι 21 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η πορεία της οικονομίας, ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού και η πολιτική που θα ακολουθηθεί το 1997,είναι στο επίκεντρο αλλεπάλληλων κυβερνητικών συσκέψεων.Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε ήδη με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος,Λουκά Παπαδήμο,στη συνέχεια προήδρευσε σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου,στο Μέγαρο Μαξίμου και αύριο θα συναντηθεί με τον Γιάννο Παπαντωνίου,όπου αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι βασικοί άξονες για το 1997.Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ο κ.Παπαντωνίου παραδέχεται ότι είναι δύσκολα τα δύο επόμενα χρόνια,εξαγγέλει πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και στις προσλήψεις, διάλογο με τους φορείς για το ασφαλιστικό και αυξήσεις σε μισθούς λίγο πάνω από τον πληθωρισμό.Στάση αναμονής τηρούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και δεν αποκλείουν κινητοποιήσεις, με ορόσημο τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη βουλή,οπότε θα διαφανούν και οι προθέσεις της κυβέρνησης.

Δεν απέκλεισε την επανάληψη από την Τουρκία θερμού επεισοδίου στο πρότυπο των Ιμίων, ο υπουργός Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος,που επισκέφθηκε το αρχηγείο της Λάρισας.Ο υπουργός πρόσθεσε ότι στόχος της Τουρκίας είναι με τη δημιουργία ενός νέου επεισοδίου να σύρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.Η απαντησή μας τόνισε, θα είναι ακαριαία, αποφασιστική και ευέλικτη και ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα κατατεθεί στο ΚΥΣΕΑ προς έγκριση το νέο πενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Νεκρός από σφαίρες αστυνομικών έπεσε έξω από το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, ο καταζητούμενος κακοποιός Παύλος Κερεμίδης,45 χρόνων.Ο Κερεμίδης πήγε στο ΥΓΕΙΑ για να επισκεφθεί φίλη του,την οποία είχε πυροβολήσει στα πόδια,αλλά οι αστυνομικοί του είχαν στήσει ενέδρα και του ζήτησαν να παραδοθεί.Εκείνος όμως έβγαλε μια χειροβομβίδα κι άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους με περίστροφο.Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν, τον τραυμάτισαν σοβαρά και υπέκυψε στα τραύματά του.Λίγο αργότερα συνελήφθη και ο συνεργός του Ιωάννης Κουτσομπίνης.

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της διευθύντριας του πολυκλαδικού λυκείου Μυτιλήνης,η οποία κατηγορείται για διάρρηξη, επειδή άνοιξε κλειστές αίθουσες του επιμορφωτικού συλλόγου, για να στεγάσει τους μαθητές του σχολείου. Ηδη οι μαθητές απέχουν από τα μαθηματά τους,ενώ οι βουλευτές του Συνασπισμού φέρνουν το θέμα στη Βουλή,με σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Αλλαγή του εσωτερικού κανονισμού και του πειθαρχικού πλαισίου της αστυνομίας,ώστε να τιμωρούνται οι επίορκοι αστυνομικοί, προανήγγειλε ο υπουργός δημόσιας τάξης Γιώργος Ρωμαίος, μετά τα νέα κρούσματα εκνόμων πράξεων που σημειώθηκαν από αστυνομικά όργανα. Ο κ.Ρωμαίος ανακοίνωσε επίσης, ότι μελετώνται αυστηρότερα μέτρα επιτήρησης των ελληνοαλβανικών συνόρων, με τη συμμετοχή και ελικοπτέρου της αστυνομίας,για να αντιμετωπισθεί η παράνομη είσοδος μεταναστών.

Ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου,βρίσκεται στο επίκεντρο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στη Νέα Δημοκρατία,θέμα που αναμένεται να απασχολήσει και την Κεντρική Επιτροπή,την Τετάρτη.Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης ζητά να γίνει ανάλυση σε βάθος του εκλογικού αποτελέσματος και να αποτινάξει το κόμμα την απίστευτη και απαράδεκτη εσωστρέφειά. Συνέδριο τον Απρίλιο με προηγούμενη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών, ζητά ο Στέφανος Μάνος και δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα Σουφλιά.

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος,ο οποίος συναντήθηκε ήδη με τον ομόλογό του Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι.Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μεταβαίνει στη Μόσχα για να πάρει μέρος στη σύνοδο της παραευξείνιας συνεργασίας,στο περιθώριο της οποίας θα συναντηθεί με τους προέδρους της Ουκρανίας και του Αζερμπαϊτζάν,καθώς και με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βίκτορ Τσερνομίρντιν.

Την αποφυλάκιση υπό όρους του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού, Αργύρη Σαλιαρέλη,αποφάσισε το δικαστικό συμβούλιο.Ο Σαλιαρέλης εκρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού με τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, που αφορούσαν την υπόθαλψη εγκληματία και παραβίαση του νόμου περί έκδοσης επιταγών.

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών επέβαλε το τριμελές πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης στον ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερίφ, ο οποίος κατηγορείτο για αντιποίηση θρησκευτικού σχήματος.

Στα ίχνη κυκλώματος παραχάραξης χαρτονομισμάτων των δέκα χιλιάδων δραχμών, με πλοκάμια στη γειτονική Βουλγαρία,βρίσκεται η ασφάλεια της Θεσσαλονίκης, μετά τη σύλληψη Απόστολου Ζάχου, 43 ετών,ανέργου, που είχε διακινήσει στη βόρεια Ελλάδα εκατονάδες τέτοια δεκαχίλιαρα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Ντέμη Νικολαϊδη, η ΑΕΚ νίκησε, μετά απο έξοχη εμφάνιση, 3-0 στην Καλαμάτα την ομώνυμη ομάδα, σε αγώνα της 5-ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής κατηγορίας. Ο Νικολαϊδης σημείωσε τα γκόλ στο 9-ο, 55-ο και 75-ο λεπτό. Ετσι τώρα, η ΑΕΚ πέρασε στην 5-η θέση μαζί με την Παναχαϊκή με 10 βαθμούς, η Καλαμάτα βρίσκετια στην 11-η με 5, ενώ προηγούνται Ολυμπιακός και Πανηλειακός με 13.

Ο Γιάννης Σγουρός ανέλαβε σήμερα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, στην θέση του Γιώργου Λυσαρίδη, σε ειδική τελετή που έγινε στην ΓΓΑ.

Εγινε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η κλήρωση των αγώνων του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών. Τα σπουδαιότερα παιχνίδια κληρώθηκαν την 1-η αγωνιστική μεταξύ της Πάτρας και του Εθνικού, την 3-η μεταξύ Βουλιαγμένης και Ολυμπιακού, την 4-η όπου θα παιξουν Γλυφάδα - Βουλιαγμένη, την 6-η Ολυμπιακός - Πάτρα, την 7-η Εθνικός - Ολυμπιακός, την 8-η Βουλιαγμένη - Πάτρα και την 9-η Εθνικός - Βουλιαγμένη.

Επίσης,σήμερα έγινε και η κλήρωση των αγώνων της Α' φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20/11 με την συμμετοχή ομάδων από την Α1 και την Α2 ανδρών. Οι αγώνες είναι οι εξής: Χαλκίδα - Ομιλος Φίλων Θαλάσσης Ν.Ο. Βόλου Αργοναύτες - Παναθηναϊκός Θρίαμβος Πατρών - Χίος ΠΑΟΚ - ΟΕΑΝΑ Βόλου Νηρέας Χαλανδρίου - Ηρακλής Αρης Νικαίας - Ε.Ν.Ο Αιγυπτιωτών Αρης - Αρίων Γλυφάδας Ποσειδώνας Ιλισίων - ΑΟ Ηλυσιακός

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 243,94 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 388,24, λίρα Κύπρου προς 520,89, γαλλικό φράγκο προς 46,81, ελβετικό φράγκο προς 191,90, γερμανικό μάρκο προς 158,14,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,86, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,71 και την ECU προς 303,94 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού.Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις αλλά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι,ενώ η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 19 και στο Αιγαίο 14 με 21.Τοπικές νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 13 με 18 και 10 με 15 αντίστοιχα,θα έχουν αύριο ΑΘήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Monday, 21 October 1996 - 13:00:11