Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/10/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολιγόλεπτη συνάντηση με το Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ είχε στη Μόσχα ο πρωθυπουργός,Κώστας Σημίτης.

Υπέρ της αύξησης των τεκμηρίων πολυτελούς διαβίωσης και φορολόγησης της μεγάλης περιουσίας και των τόκων των τίτλων του δημοσίου τάσσονται οι εφοριακοί.

Δεν συγκεντρώνονται υπογραφές για την αμφισβητήση Εβερτ, δηλώνει ο Γιώργος Σουφλιάς και προσθέτει ότι δεν δέχεται μαθήματα κομματικής νομιμότητας.

Στον εισαγγελέα Βόλου οι τέσσερις ανήλικοι μαθητές που συνελήφθησαν να κάνουν χρήση χασίς και ηρωίνης.

Εξαρθρώθηκε διεθνής σπείρα που διακινούσε ηρωίνη στην Ελλάδα από την Τουρκία μέσω Αλβανίας.

Συμφωνεί ο Γιώργος Σουφλιάς με τις επιλογές του Γεράσιμου Αρσένη για αναστολή του εθνικού απολυτηρίου και του ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Αρχίζουν αύριο στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης και την επέτειο του ΟΧΙ.Χωρίς προβλήματα η έξοδος των Αθηναίων ενόψει του τριημέρου.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τα εθνικά μας θέματα εμφανίσθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος που βρίσκεται στην Αθήνα.

Ψωμί για τρεις μέρες θα διαθέτουν αύριο οι φούρνοι που τη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστοί.

Βελτιώνεται από αύριο ο καιρός,αλλά το κρύο θα είναι τσουχτερό. Βοριάδες ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί.Το θερμόμετρο θα δείξει από 2 μέχρι 20 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας,Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, είχε στη Μόσχα,ο πρωθυπουργός,Κώστας Σημίτης, στο περιθώριο της Συνόδου της Παρευξείνιας Συνεργασίας.Η συνάντηση ήταν ολιγόλεπτη και χαρακτηρίστηκε εθιμοτυπική.Ο κ.Σημίτης συναντήθηκε επίσης και με το Ρώσο ομόλογό του, Βίκτορ Τσερνομίρντιν,με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν τα ελληνοτουρκικά,το Κυπριακό,την κατάσταση στα Βαλκάνια,τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και τις διμερείς σχέσεις.Ο πρωθυπουργός είχε τέλος διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Γεωργίας.

Στην τελική της φάση φαίνεται ότι βρίσκεται η επεξεργασία των στοιχείων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης,για την πολιτική που θα εφαρμοσθεί το 1997.Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας,Γιάννος Παπαντωνίου, συναντήθηκε με εκπροσώπους των εφοριακών υπαλλήλων οι οποίοι του διατύπωσαν τις προτάσεις τους για την αύξηση των τεκμηρίων πολυτελούς διαβίωσης,τη φορολόγηση των τόκων από τους τίτλους του δημοσίου,καθώς και τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Παραμένει η ένταση στη Νέα Δημοκρατία κι όλα δείχνουν ότι ένας νέος γύρος εσωκομματικής αντιπαράθεσης θα σημειωθεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την προσεχή Τετάρτη.Ο Γιώργος Σουφλιάς διέψευσε τις πληροφορίες ότι συλλέγονται υπογραφές για ευθεία αμφισβήτηση του κ.Εβερτ μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας,ενώ ο Στέφανος Μάνος ζήτησε νέο γύρο συζητήσεων για την εξεύρεση μιας ενωτικής λύσης.Ο Μιλτιάδης Εβερτ που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη είχε επαφές με κομματικά στελέχη και κάλεσε το λαό να αντισταθεί στις πιέσεις,που,όπως υποστήριξε,αναμένονται στα εθνικά μας θέματα,αλλά και απέναντι στη φορολογική επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Βόλου,η αποκάλυψη ότι τέσσερις ανήλικοι μαθητές λυκείου,έκαναν χρήση χασίς και ηρωίνης σε εγκατελελειμένο κτίριο στο κέντρο της πόλης.Οι μαθητές συνελήφθησαν από την αστυνομία και στην κατοχή τους βρέθηκε μια σύρριγγα έτοιμη για χρήση ηρωίνης, ποσότητες χασίς και άλλα σύνεργα.

Στην Αθήνα συνελήφθησαν για εμπορία ναρκωτικών τρία άτομα,στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου μισό κιλό κοκαϊνη,30 γραμμάρια ηρωίνη,25 γραμμάρια χασίς και 40 δενδρύλια ινδικής κάνναβης.Επίσης, εξαρθρώθηκε τριμελής σπείρα που εισήγαγε και διακινούσε στη χώρα μας σημαντικές ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία μέσω Αλβανίας.Στην κατοχή τους βρέθηκε μισό κιλό ηρωίνης.

Συνάντηση με το Γιώργο Σουφλιά είχε ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης,στο πλαίσιο του κύκλου των επαφών και διαλόγου,που άρχισε με φορείς της εκπαίδευσης και πρώην υπουργούς Παιδείας.Ο κ.Σουφλιάς συμφώνησε με την επιλογή του κ.Αρσένη για αναστολή εφαρμογής του θεσμού του εθνικού απολυτηρίου και του ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Στη Θεσσαλονίκη αρχίζουν αύριο οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις τόσο για τη γιορτή του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου,όσο και για την επέτειο του ΟΧΙ.Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν τη Δευτέρα με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση,ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ,η έξοδος των Αθηναίων προς τα αστικά κέντρα, με την ευκαιρία του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου.Σύμμαχος των εκδρομέων θα είναι ο καλός καιρός που θα επικρατήσει το τριήμερο, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρώην αρχιεπίσκοπος Αμερικής,Ιάκωβος, προκειμένου να πάρει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια και διαλέξεις. Ο κ.Ιάκωβος αναφέρθηκε στα εθνικά μας θέματα,εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξουν θετικές εξελίξεις,αλλά τόνισε ότι η σύγχυση που επικρατεί σε παγκόσμια κλίμακα δεν του επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία.

Ψωμί για τρεις ημέρες θα πρέπει να προμηθευθεί αύριο το καταναλωτικό κοινό,καθώς τη Δευτέρα,28 Οκτωβρίου, οι φούρνοι θα παραμείνουν κλειστοί και δεν θα δεχτούν ούτε φαγητά για ψήσιμο.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη διαβεβαίωση ότι ολόκληρος ο ελληνικός λαός υποστηρίζει ομόθυμα την υποψηφιότητα της Αθήνας για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004 έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας,Κωστής Στεφανόπουλος,στους εκπροσώπους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής,που βρίσκονται στην Ελλάδα για να εξετάσουν τα έργα υποδομής,ενόψει της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων από την πόλη της Αθήνας.

Πάντως ο Γερμανός πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, κράτησε κλειστά τα χαρτιά αναφορικά με τις εντυπώσεις που αποκόμισε απο την ελληνική υποψηφιότητα για την ανάληψη της Ολυμπιδας του 2004.Σε συνέντευξη Τύπου,στο Ζάππειο Μέγαρο,τόνισε ότι η επιτροπή θα δώσει μία δίκαιη και αντικειμενική έκθεση.

Εφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης της ΦΙΦΑ από κοινού με τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι, κατέθεσε ο Παναθηναϊκός, με στόχο την ανατροπή της κατακύρωσης τον παίκτη στην ισπανική Οβιέδο. Στο μεταξύ το νέο προπονητικό δίδυμο των Βέλιμιρ Ζάετς , Νίκου Καρούλια, παρουσίασε το απόγευμα στους παίκτες του Παναθηναϊκού ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Βαρδινογιάννης , στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Τιμήθηκε σήμερα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο η Εθνική μας ομάδα της Αρσεως Βαρών, μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Χρήστο Ιακώβου, γιά τις επιτυχίες τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 241,75 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 385,30, λίρα Κύπρου προς 522,19, γαλλικό φράγκο προς 47,02, ελβετικό φράγκο προς 191,89, γερμανικό μάρκο προς 158,77,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,82, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 213,36 και την ECU προς 304,46 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Βελτιώνεται από αύριο ο καιρός και σ'ολόκληρη τη χώρα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις,με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί.Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 14 βαθμούς,στα δυτικά 7 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα 9 με 18.Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 17 και 7 με 14 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Friday, 25 October 1996 - 13:00:39