Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,26/10/1996 (ΑΠΕ)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης και την επέτειο του ΟΧΙ.

Διαψεύδει ο Γιώργος Σουφλιάς τα περί συλλογής υπογραφών για αμφισβήτηση Εβερτ, δεν φοβάται διάσπαση αλλά χαρακτηρίζει μεταβατική τη σημερινή ηγεσία.

Εθιμοτυπική και κοινωνική χαρακτηρίσθηκε από την Αθήνα η συνάντηση Σημίτη - Ντεμιρέλ στη Μόσχα. Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει σήμερα στη Βουδαπέστη για τη Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Υπέρ της φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, των τίτλων του δημοσίου και της αύξησης των τεκμηρίων πολυτελούς διαβίωσης, τάσσονται οι εφοριακοί.

Δεν θα θιγούν τα ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων διαβεβαίωσε την ΑΔΕΔΥ ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Μέσω Αλβανίας διακινούσε τριμελής σπείρα μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία. Ανησυχία στο Βόλο μετά τη σύλληψη τεσσάρων μαθητών που έκαναν χρήση ναρκωτικών.

Απόλυτα σύμφωνος δήλωσε ο Γιώργος Σουφλιάς με την απόφαση του Γεράσιμου Αρσένη για αναστολή του εθνικού απολυτηρίου και του ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Κορυφώνεται το μεσημέρι η έξοδος ενόψει του τριημέρου. Σε επιφυλακή η Τροχαία.

Ψωμί για τρεις μέρες θα διαθέτουν σήμερα οι φούρνοι που τη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστοί.

Από τα ξημερώματα η εφαρμογή της χειμερινής ώρας. Στις 4.00 τα ρολόγια θα γυρίσουν μια ώρα πίσω και θα δείξουν 3.00.

Με την παρουσίαση των θεμάτων που αφορούν τον Φάκελλο Υποψηφιότητας της χώρας μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004,θα ασχοληθούν,σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης της ΔΟΕ,στο Ζάππειο Μέγαρο.

Με τον αγώνα Αθηναϊκού-Ολυμπιακού,ανοίγει η αυλαία της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής στο ποδόσφαιρο.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου,αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη,παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας,οι τριήμερες εκδηλώσεις της τριπλής γιορτής,του πολιούχου της πόλης,της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της επετείου του ΟΧΙ.Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν τη Δευτέρα με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση,ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Στεφανόπουλος φθάνοντας στη συμπρωτεύουσα έκανε σαφή επισήμανση σχετικά με το θέμα των Σκοπίων λέγοντας οτι δεν μπορεί ποτέ να χαθεί η ελληνικότητα του ονόματος της Μακεδονίας, καθώς οπως είπε τα ονόματα και τα εθνικά χαρακτηριστικά δεν αποκτωνται δι'αρπαγής αλλα απονέμονται απο την Ιστορία.

Την απόφασή του να παραμείνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέχρι να βεβαιωθεί οτι το κόμμα θα πάει μπροστά, ανακοίνωσε ο Μιλτιάδης Εβερτ μιλώντας σε στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας απάντηση στους εσωκομματικούς αμφισβητίες . Ο κ. Εβερτ χαρακτήρισε εφεύρημα την άποψη Σουφλιά οτι είναι μεταβατικός πρόεδρος και παρουσιάστηκε ανυποχώρητος στο αίτημα των αντιπάλων του για εσωκομματικές εκλογές πριν απο το συνέδριο. Απο την πλευρά του ο κ.Σουφλιάς διέψευσε ότι συλλέγονται υπογραφές για ευθεία αμφισβήτηση του Μιλτιάδη Εβερτ,μέσω της Κοινοβουλευτικής ομάδας, τόνισε οτι δεν φοβάται διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά επέμεινε να χαρακτηρίζει μεταβατική τη σημερινή ηγεσία και να δηλώνει ότι δεν δέχεται μαθήματα κομματικής νομιμότητας.

Εθιμοτυπική και κοινωνική χαρακτηρίσθηκε από ελληνικής πλευράς, η χθεσινή λιγόλεπτη συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ,στο περιθώριο της Συνόδου της Παρευξείνιας Συνεργασίας,που πραγματοποιειται στη Μόσχα.Ο κ.Σημίτης είχε επίσης σημαντικές συνομιλίες με τον Ρώσο Ομολογό του Βίκτορ Τσερνομίρτνιν,στη διάρκεια της οποίας αποφασίσθηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επίλυση των οικονομικών εκκρεμοτήτων μεταξύ των δύο χώρων.Σήμερα ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Βουδαπέστη για να πάρει μέρος στη συνάντηση κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος.

Τις προτάσεις τους για την αύξηση των τεκμηρίων πολυτελούς διαβίωσης,τη φορολόγηση των τόκων από τους τίτλους του δημοσίου και τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας,διατύπωσαν εκπρόσωποι των εφοριακών,στον υπουργό εθνικής οικονομίας.Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι συσκέψεις στο οικονομικό επιτελείο για την οριστικοποίηση της πολιτικής που θα ακολουθηθεί το 1997.

Τον Ιανουάριο θ'αρχίσει ο διάλογος για το ασφαλιστικό και δεν θα θιγούν τα ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα,διαβεβαίωσε ο υπουργός εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Εκκληση στο λαό να αντισταθεί στις πιέσεις,που αναμένονται στα εθνικά μας θέματα,αλλά και απέναντι στη φορολογική επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση,απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη ο Μιλτιάδης Εβερτ. Την ίδια ώρα συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων εμφανίσθηκε ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος,που βρίσκεται στην Αθήνα.

Τριμελή σπείρα που εισήγαγε και διακινούσε στη χώρα μας σημαντικές ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία μέσω Αλβανίας,εξάρθρωσε η ασφάλεια και κατέσχεσε μισό κιλό ηρωίνης.Την ίδια ώρα αίσθηση έχει προκαλέσει η σύλληψη τεσσάρων ανήλικων μαθητών που έκαναν χρήση ηρωίνης σε εγκαταλελειμένο σπίτι στο Βόλο.

Σύμφωνος με την απόφαση του υπουργού παιδείας για αναστολή εφαρμογής του εθνικού απολυτηρίου και του ανοιχτού Πανεμιστημίου, δήλωσε ο Γιώργος Σουφλιάς,μετά τη συναντησή του με τον Γεράσιμο Αρσένη, στο πλαίσιο των επαφών του τελευταίου με φορείς και πρώην υπουργούς παιδείας για τα θέματα της παιδείας.

Κορυφώνεται το μεσημέρι η έξοδος των Αθηναίων ενόψει του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου.Η τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή και άν χρειασθεί θα πάρει έκτακτα μέτρα. Παρόμοια μέτρα θα πάρει τη Δευτέρα, κατά την επιστροφή των εκδρομέων.

Ψωμί για τρεις ημέρες θα διαθέτουν σήμερα οι φούρνοι, καθώς τη Δευτέρα,28 Οκτωβρίου, θα παραμείνουν κλειστοί και δεν θα δεχτούν ούτε φαγητά για ψήσιμο.

Σε εφαρμογή τίθεται από τα ξημερώματα η χειμερινή ώρα.Ετσι στις 4 τα ξημερώματα τα ρολόγια θα πρέπει να γυρίσουν μιά ώρα πίσω και να δείξουν τρείς.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με την παρουσίαση των θεμάτων που αφορούν τον Φάκελλο Υποψηφιότητας της χώρας μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, θα συνεχιστεί το σημερινό πρόγραμμα των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης της ΔΟΕ, το πρωί στο Ζάππειο Μέγαρο. Στη συνέχεα η Επιτροπή της ΔΟΕ θα επισκεφθεί την παραλιακή ζώνη του Φαλήρου, όπου σύμφωνα με το φάκελλο υποψηφιότητας της χώρας μας,θα δημιουργηθούν Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.Το αυριανό πρόγραμμα θα κλείσει με επισκέψεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αλλά και στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

``Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του`` ο Γερμανός πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, όσον αφορά τις πρώτες εντυπώσεις του απο την ελληνική υποψηφιότητα για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, στην συνέντευξη Τύπου, που έδωσε χθές,στο Ζάππειο Μέγαρο.Ο Τόμας Μπάχ,τόνισε ότι ``Πρώτα απ' όλα, είμαστε ευγνώμονες που βρισκόμαστε στην χώρα, η οποία γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. ``Θα δώσουμε μία δίκαιη και αντικειμενική έκθεση.

Με τον αγώνα Αθηναϊκού-Ολυμπιακού στο γήπεδο του Βύρωνα, ανοίγει σήμερα η αυλαία της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής στο ποδόσφαιρο.Στο πρωτάθλημα της Α1 στο Μπάσκετα θα γίνουν σήμερα οι αγώνες: ΑΕΚ - Περιστέρι,Πανιώνιος - Ηρακλής, Λάρισα - ΠΑΟΚ Πειραϊκός-Απόλλων Πατρών, ΒΑΟ-Παπάγου και Σπόρτιγκ - Παναθηναϊκός.

Εφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης της ΦΙΦΑ από κοινού με τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι, κατέθεσε ο Παναθηναϊκός, με στόχο την ανατροπή της κατακύρωσης τον παίκτη στην ισπανική Οβιέδο. Στο μεταξύ το νέο προπονητικό δίδυμο των Βέλιμιρ Ζάετς , Νίκου Καρούλια, παρουσίασε το απόγευμα στους παίκτες του Παναθηναϊκού ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Βαρδινογιάννης , στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού τιμώρησε με εξάμηνη διακοπή συμβολαίου και πρόστιμο 300.000 δραχμών, τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Κρις Καλατζή, ο οποίος όπως είναι γνωστό απουσιάζει από τις υποχρεώσεις του συλλόγου γιά μεγάλο χρονικό διάστημα. Η απόφαση της διοίκησης ελήφθη μετά την λήξη της 10-ημερης άδειας που είχε πάρει ο παίκτης και την συνεχιζόμενη αποχή του από τις προπονήσεις της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός σε αγώνα της τρίτης ημέρας για το πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 Εθνικής κατηγορίας γυναικών που έγινε στο κλειστό γήπεδο του Χαλανδρίου, νίκησε 3-2 τα Βριλήσσια.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 241,75 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 385,30, λίρα Κύπρου προς 522,19, γαλλικό φράγκο προς 47,02, ελβετικό φράγκο προς 191,89, γερμανικό μάρκο προς 158,77,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,82, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 213,36 και την ECU προς 304,46 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Βελτίωση παρουσιάζει σήμερα ο καιρός,καθώς αναμένονται λίγες νεφώσεις και τοπικές ασθενείς βροχές.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί.Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 14 βαθμούς,στα δυτικά 7 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα 9 με 18.Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής,μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 17 και 7 με 14 αντίστοιχα,θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Δ.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Saturday, 26 October 1996 - 1:27:18