Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/10/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλέυονται στο Ασκληπείο Βούλας, δύο από τους 30 τραυματίες του χθεσινού ναυτικού ατυχύματος του πλοίου ΠΗΓΑΣΟΣ, ανοιχτά του Σουνίου.

Σε λίγες μέρες το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για τα αίτια του ατυχήματος.

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος σκοτώνει έναν 16χρονο και τραυματίζει ενα συνομιληκό του, κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης στη Χαλκιδική.

Συνεχίζονται στη θεσσαλονίκη οι εορταστικές εκδηλώσεις,που θα κορυφωθούν αύριο με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση,ενώπιον του προέδρου της δημοκρατίας.

Στο αυτόφωρο οδηγείται ο 60χρονος που προσπάθησε να ρίξει μαύρη μπογιά εναντίον του κ. Στεφανόπουλο.

Την ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας, τονίζουν στα μηνυματά τους οι πολιτικοί αρχηγοί, με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ

Στη Βουδαπέστη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για τη συνάντηση κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος.

Παραμένω πρόεδρος, διαμηνύει από τη Θεσσααλονίκη ο Μιλτιάδης Εβερτ στους εσωκομματικούς του αντιπάλους και χαρακτηρίζει εύρημα Σουφλιά,τα περί μεταβατικότητας.

Δύο κιλά ηρωίνης κατέσχεσε η αστυνομία από κύκλωμα στην Ελληνοβουλγαρική μεθόριο.

Το ντέρπι Αρη-Ολυμπιακού, στο μπάσκετ και Αρη- Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο, δεσπόσουν στη σημερινή αθλητική επικαιρότητα.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στο πόρισμα που θα εκδώσουν οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του Λιμενικού, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον για τον εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν το χθεσινό ναυτικό ατύχημα του πλοίου ΠΗΓΑΣΟΣ, ανοιχτά του Σουνίου. Το πλοίο βρίσκεται στον Πειραιά και το πόριμα αναμένεται να εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες. Στο χθεσινό ναυτικό ατύχημα τραυματίσθηκαν περίπου 30 άτομα, δύο απο τα οποία σοβαρά και νοσηλεύονται στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Ενα άλλο τραγικό δυστύχμα σημειώθηκε στον Αγιο Μάμα Χαλκιδικής, οταν διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος κατέπεσε, λόγω βλάβης σκοτώνοντας τον 16χρονο Ορέστη Γκιάτα και τραυματίζοντας σοβαρά τον συνομίληκό του Λάζαρο Κούνιο που παρακολουθούσαν απο το έδαφος την πτήση.Το αεροπλάνο οδηγούσε ο 46χρονος Δημοκράτης Καραμιχάλης, που κρατείται στην Αστυνομία .

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ολοκληρώνονται αύριο οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον τριπλό εορτασμό, του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης απο τον τουρκικό ζυγό και της επετείου του ΟΧΙ.Η χθεσινή πρώτη μέρα των εκδηλώσεων αμαυρώθηκε απο την ενέργεια ενός 60χρονου, που έρριξε μαύρη μπογιά εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να πετύχει το στόχο του. Ο 60χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ψυχολογικά προβλήματα οδηγείται στον Εισαγγελέα κατηγορούμενος για περιϋβριση αρχής.

Την ανάγκη ενότητας,ομοψυχίας και πίστης για την προάσπιση της ακεραιότητας της πατρίδος, τονίζει σε δήλωσή του για τη φετινή επέτειο του ΟΧΙ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Στο μήνυμά του ο κ. Μιλτιάδης Εβερτ επισημαίνει την ανάγκη προώθησης μιας ενιαίας εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής σε μακροπρόθεσμη βάση, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής σημειώνει οτι το μήνυμα της σημερινής επετείου είναι οτι πρέπει να διδαχθούμε απο τα μηνύματα και τις πράξεις των αγωνιστών. Την εθνική συνοχή και ομοψυχία, θεωρεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ως απαραίτητη προϋποθεση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Την πάγια ελληνική θέση,για τους όρους υπό τους οποίους είναι δυνατόν να υπάρξει ελληνοτουρκικός διάλογος,επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στον Τούρκο πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ,κατά την εθιμοτυπική, όπως χαρακτηρίσθηκε, συναντησή τους στη Μόσχα.Ο κ. Σημίτης βρίσκεται στη Βουδαπέστη,προκειμένου να πάρει μέρος στη συνάντηση κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος.

Απάντηση στους εσωκομματικούς του αμφισβητίες έδωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Μιλτιάδης Εβερτ,επισημαίνοντας ότι θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος και χαρακτηρίζοντας εφεύρημα την άποψη Σουφλιά οτι είναι μεταβατικός πρόεδρος.Παράλληλα εμφανίσθηκε ανυποχώρητος στο αίτημα των αντιπάλων του για εσωκομματικές εκλογές πριν απο το συνέδριο.Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ένας νέος γύρος εσωκομματικής αντιπαράθεσης αναμένεται στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας την προσεχή Πέμπτη.

Νέο πλήγμα στους εμπόρους ναρκωτικών επέφερε η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, άνδρες της οποίας συνέλαβαν χθές τα ξημερώματα δύο άτομα, στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, να επαναλαμβάνουν δυο κιλά ηρωϊνης απο βούλγαρους συνεργάτες τους.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με την κοινή συνέντευξη Τύπου,το απόγευμα,του προέδρου της Επιτροπής Αξιολόγησης, Τόμας Μπαχ και της ομολόγου του της Επιτροπής Διεκδίκησης``Αθήνα 2.004``, Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ολοκληρώνεται η επίσκεψη στην Αθήνα της Επιτροπής Αξιολόγησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που εξετάζει την ελληνική υποψηφιότητα γιά την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2.004.Χθές,στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Ζαππείου, εξετάσθηκαν και αναλύθηκαν από τεχνοκράτες υποστηρικτές του φακέλλου, οι θεματικές ενότητες της υποψηφιότητας της Αθήνας.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας, αφού σε αγώνα γιά την έκτη ημέρα που έγινε στον Βύρωνα, νίκησε 1-0 τον Αθηναϊκό. Ετσι ο Ολυμπιακός έφθασε τους 16 βαθμούς, ενώ ο Αθηναϊκός παρέμεινε στην 13-η θέση με 4 βαθμούς, όσους έχει και ο Αρης.

Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει η συνάντηση του Αρη με τον Παναθηναϊκό που θα αρχίσει στις πέντε και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Σούπερ Σπορτ. Ακόμη στις τρεις το μεσημέρι θα γίνουν οι αγώνες Εδεσσαϊκός-Βέροια, Ιωνικός- Πανηλειακός-Ξάνθη-Καλαμάτα, Παναχαϊκή-ΠΑΟΚ Καστοριά-ΟΦΗ και ΑΕΚ-Απόλλων, ενώ την Δευτέρα θα γίνει η συνάντηση Καβάλα-Ηρακλής.

Ημέρα εκπλήξεων θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών, αφού από την μία η ΑΕΚ έχασε γιά πρώτη φορά φέτος και μάλιστα στο γήπεδο της από το Περιστέρι με 73-69, ενώ την ήττα γνώρισε και ο ΠΑΟΚ στην Λάρισα από την τοπική ομάδα με 60-59. Στους άλλους αγώνες ο Παναθηναϊκός επεβλήθη δύσκολα εκτός έδρας του Σπόρτιγκ με 78-75, ο Πανιώνιος κέρδισε εύκολα τον Ηρακλή με 85-73, ο Πειραϊκός έχασε στο γήπεδο του από τον Απόλλωνα Πατρών με 82-68 και ο Παπάγου κέρδισε στην Θεσσαλονίκη τον ΒΑΟ με 77-73.Η έκτη αγωνιστική θα ολοκληρωθεί σήμερα με την συνάντηση Αρης-Ολυμπιακός.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 241,75 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 385,30, λίρα Κύπρου προς 522,19, γαλλικό φράγκο προς 47,02, ελβετικό φράγκο προς 191,89, γερμανικό μάρκο προς 158,77,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,82, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 213,36 και την ECU προς 304,46 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό και του σημερινού καιρού. Στην κεντρική και νοτιοανατολική χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 13 βαθμούς στα δυτικά 7 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα 9 με 16.Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 16 και 5 με 13 αντίστοιχα θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Sunday, 27 October 1996 - 3:00:16