Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/10/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε προσωπική αντιπαράθεση Εβερτ - Σουφλιά εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας που συνεχίζεται σε κλίμα έντασης.

Περικοπή δαπανών και φορολόγηση ακίνητης περιουσίας και εντόκων γραμματίων στο επίκεντρο της συνάντησης Σημίτη - Παπαντωνίου. Αύριο σύσκεψη για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προχωρεί η ανακοστολόγηση των φαρμάκων. Η λίστα θα ισχύσει για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, τόνισε ο Κώστας Γείτονας μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Εξαιρούνται από την αναλογία του ένα προς πέντε οι προσλήψεις προσωπικού στους δήμους και τις κοινότητες, τόνισε ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία Πειραιά για τους 210 αδήλωτους επιβάτες του πλοίου ΠΗΓΑΣΟΣ.

Θεαματική διαμαρτυρία της ΓΚΡΙΝ ΠΙΣ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα Ηρακλείου Κρήτης.

Νεκρός σε τηλεφωνικό θάλαμο στην οδό Μάρνης βρέθηκε νεαρός αγνώστων στοιχείων.

Βελτιώνεται από αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα νότια θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Μέτριοι μέχρι ισχυροί οι βοριάδες. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 μέχρι 20 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ των κυρίων Εβερτ και Σουφλιά εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας,που διεξήχθη σε κλίμα έντασης. Ο Μιλτιάδης Εβερτ προειδοποίησε τους εσωκομματικούς αντιπάλους ότι κανείς δε νομιμοποιείται να αιχμαλωτίζει το κόμμα στην εσωστρέφεια, στο βωμό των προσωπικών επιδιώξεων και επέκρινε τις δημόσιες αντιπαραθέσεις των στελεχών από τα παράθυρα των καναλιών.Τόνισε επίσης ότι το Συνέδριο θα γίνει στις αρχές Ιουνίου και απέρριψε το αίτημα για εσωκομματικές εκλογές.Ο Γιώργος Σουφλιάς επανέλαβε τα περί μεταβατικότητας του σημερινού προέδρου και κάλεσε τον κ.Εβερτ να θέσει ο ίδιος θέμα ηγεσίας στο συνέδριο,το οποίο θα δώσει οριστική λύση.Ακολούθησε δημόσια αντιπαράθεσή των κυρίων Εβερτ και Σουφλιά για το παρασκήνιο που διαδραματίσθηκε πριν από την εκλογή του προέδρου. Στο ίδιο κλίμα έντασης κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των βουλευτών, επικρίνοντας τη μία ή την άλλη πλευρά,ανάλογα με το που πρόσκειται.

Στην εισήγησή του ο κ.Εβερτ προσδιόρισε τους βασικούς άξονες της αντιπολιτευτικής τακτικής της Νέας Δημοκρατίας, εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Ο κ.Εβερτ εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων, κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό ότι δεν ενημερώνει το λαό και τη βουλή, ούτε καν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.Παράλληλα, έκανε λόγο για φορολογική και προέβλεψε κοινωνική έκρηξη.Αν θέλει ο κ.Εβερτ να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος αντέκρουσε τις κατηγορίες του κ.Εβερτ.

Η περικοπή των δαπανών του δημοσίου κατά 150 δις δρχ, η κατάργηση φοροαπαλλαγών και η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και των τόκων από τους τίτλους του δημοσίου,ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό εθνικής οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου. Την προσεχή Τρίτη θα γίνει νέα σύσκεψη υπό την προεδρία του κ. Σημίτη, ο οποίος άυριο θα συναντηθεί με τους Γιάννο Παπαντωνίου και Ακη Τσοχατζόπουλο για να συζητήσουν το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των ενόπλων δυνάμεων.

Η ανακοστολόγηση των φαρμάκων, η ενιαία λίστα που θα ισχύσει για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και οι τρόποι με τους οποίους θα περιορισθούν οι σπατάλες σε φάρμακα που παρατηρούνται στα δημόσια νοσοκομεία, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη των υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Υγείας και Ανάπτυξης.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κύκλων του υπουργείου Υγείας η εφαρμογή των μέτρων αυτών θα έχει ως συνέπεια να εξοικονομηθούν όπως εκτιμάται 70 έως 100 δις δρχ.

Την εξαίρεση των προσλήψεων προσωπικού στους δήμους απο το περιοριστικό μέτρο της αναλογίας μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις,εξήγγειλε ο Αλέκος Παπαδόπουλος,μιλώντας στο συνέδριο της ΤΕΔΚΝΑ.Ο αριθμός των διορισμών που θα γίνουν, θα αποφασιστεί απο την κυβέρνηση σε λίγες ημέρες, είπε ο υπουργός,ενώ οι δήμοι ζητούν την κάλυψη περίπου 5.500 θέσεων μονίμων υπαλλήλων.

Προκαταρκτική εξέταση για τους 210 αδήλωτους επιβάτες που μετέφερε το πλοίο ΠΗΓΑΣΣΟΣ, που προσέκρουσε σε βραχονησίδα στο Σούνιο διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πειραιά Γιάννης Λαμπρόπουλος.Την ίδια συνεχίζονται οι έρευνες από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων για να διαπιστωθούν αίτια που οδήγησαν στο ναυτικό ατύχημα.

Στη βουλή συζητούνται αύριο από κοινού, οι προτάσεις που έχουν υποβάλει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το Καζίνο του Φλοίσβου και της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, για την ίδια υπόθεση.

Αρχίζει από αύριο η υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους, για την χορήγηση στεγαστικού δανείου,από τον οργανισμό εργατικής κατοικίας, στο πλαίσιο του στεγαστικού προγράμματος του οργανισμού. Το ύψος του δανείου και του επιτοκίου εξαρτάται από την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

Σε υπερβολική δόση ναρκωτικών,οφείλεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο θάνατος νεαρού ατόμου,ηλικίας 25-30,αγνώστων στοιχείων, που βρέθηκε νεκρός σε τηλεφωνικό θάλαμο στην οδό Μάρνης.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φιέστα πρόκρισης ετοιμάζουν γιά απόψε οι οπαδοί της ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται στις 9.00 το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια την Ολύμπια Λιουμπλιάνας και αναμένεται να σφραγίσει το εισιτήριο της γιά τους 8 του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, μετά τη νίκη με 2-0 που σημείωσε πρίν 15 μέρες στον πρώτο αγώνα στη Σλοβενία. Η Ενωση είναι η μοναδική Ελληνική ομάδα που συνεχίζει την πορεία της στις Ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και ο προπονητής της Πέτρος Ραβούσης, συνέστησε στους παίκτες του προσοχή και σοβαρότητα ενόψει της αποψινής συνάντησης.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 240,41 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 391,44, λίρα Κύπρου προς 523,20, γαλλικό φράγκο προς 47,11, ελβετικό φράγκο προς 191,45, γερμανικό μάρκο προς 158,97,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,87, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 211,55 και την ECU προς 305,09 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα νότια θα σημειωθούν το πρωί ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 19 και στο Αιγαίο 13 με 20. Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 12 με 19 και 10 με 16 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Thursday, 31 October 1996 - 13:26:08