Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/11/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάλος από την αποκάλυψη ότι το αμερικανικό αεροσκάφος της TWA που συνετρίβη τον Ιούλιο σκοτώνοντας 230 άτομα χτυπήθηκε από πύραυλο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Αναταραχή στη χρηματιστηριακή αγορά από το κανόνι, 2,6 δις δρχ, της ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ. Κλειστό για πρώτη φορά σήμερα το Χρηματιστήριο λόγω αποχής των χρηματιστών.

Παρέμβαση της δικαιοσύνης. Ποινική δίωξη εναντίον των υπευθύνων της ΔΕΛΤΑ για απάτη. Τους απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Πρώτη κατάδυση των ειδικευμένων δυτών στο ναυάγιο του ΚΩΣΤΑΚΟΣ. Σε ανθρώπινο λάθος το ναυτικό δυστύχημα εκτιμά ο υφυπουργός Αμύνης. Παρέμβαση και από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Μορατόριουμ στη Νέα Δημοκρατία, μέχρι το συνέδριο που θα γίνει την άνοιξη. Σε μια εβδομάδα οι προτάσεις Βαρβιτσιώτη για διεύρυνση του συνεδρίου.

Πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις συζητά η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ διεκδικώντας νέες ρυθμίσεις στο νέο μισθολόγιο.

Κατατέθηκε στη βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την επαγγελματική εξέλιξη των πανεπιστημιακών καθηγητών.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 17χρονος που προμήθευσε τσιγάρο με χασίς σε 13χρονο μαθητή.

Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας στην Κρήτη για τη σύλληψη του 34χρονου Τσαγκαράκη που σκότωσε με πολεμικό όπλο 20χρονη, σε παιδικό καυγά.

Εντυπωσιακή εμφάνιση των γυναικών της εθνικής ομάδας άρσης βαρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πράγα. Κέρδισαν τέσσερα μετάλια κι έκαναν ένα ρεκόρ Ευρώπης.

Οι βοριάδες και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού που θα είναι σχεδόν αίθριος. Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 μέχρι 22 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σάλο έχουν προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου και πρώην συμβούλου του Τζον Κένεντι, Πιέρ Σάλιγκερ, ότι το μοιραίο αεροσκάφος της TWA τον περασμένο Ιούλιο, που στοίχισε τη ζωή 230 ατόμων, χτυπήθηκε από πύραυλο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που διεξήγαγε τότε γυμνάσια στο Λόνγκ Αϊλαντ.Το Πολεμικό Ναυτικό έσπευσε αμέσως να διαψεύσει κατηγορηματικά την αποκάλυψη, τονίζοντας οτι δεν είχε τα κατάλληλα όπλα στην περιοχή για να κάνει κάτι τέτοιο.Αξίζει να σημειωθεί οτι την εποχή εκείνη αμερικανικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, είχαν κατηγορήσει την Ελλάδα για πλημμελή μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα, καθώς το μοιραίο Τζάμπο είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Ελληνικού με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναταραχή στη χρηματιστηριακή αγορά από το άνοιγμα των 2,6 δις δρχ της ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ.Για πρώτη φορά στην ιστορία του,το Χρηματιστήριο Αθηνών παρέμεινε κλειστό,λόγω αποχής των χρηματιστών, που ζητούν από την κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι θα υπάρξει σωστή λειτουργία στο σύστημα εκκαθάρισης των συναλλαγών.Οι ζημιωθέντες από το άνοιγμα της εταιρίας θα πάρουν τα χρήματά τους από το συνεγγυητικό κεφάλαιο των χρηματιστηριακών εταιριών.Δεν υπάρχει πρόβλημα με την οικονομία,ούτε δημιουργείται ανησυχία για το Χρηματιστήριο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,ενώ η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση για παντελή έλλειψη εποπτείας στη λειτουργία του Χρηματιστηρίου.Στην υπόθεση παρενέβη η δικαιοσύνη και ο εισαγγελέας Γιώργος Κολιοκώστας,άσκησε ποινική δίωξη για μεγάλη απάτη κατά των εκπροσώπων της ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ και εξέτασε ώς μάρτυρες εκπροσώπους του Χρηματιστηρίου.

Την πρώτη κατάδυση στο ναυάγιο της πυραυλακάτου ΚΩΣΤΑΚΟΣ,σε βάθος 151 μέτρων,έκαναν ειδικευμένοι δύτες.Προηγήθηκε βιντεοσκόπηση του μεγαλύτερου μέρους της πυραυλακάτου με ρομπότ,που ήταν εφοδιασμένο με ειδική κάμερα.Ο υφυπουργός Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ,εκτίμησε ότι το δυστύχημα οφείλεται σε μεγάλο μέρος σε ανθρώπινο λάθος. Στην υπόθεση παρενέβη και η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών.

Μορατόριουμ στην εσωκομματική αντιπαράθεση μέχρι το προσεχές συνέδριο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει στις αρχές Απριλίου, αποφάσισε το πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μέχρι την προσεχή εβδομάδα ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης θα υποβάλλει την πρότασή του για τους τρόπους διεύρυνσης του συνεδρίου. Ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου, δήλωσαν η Ελσα Παπαδημητρίου και ο Νίκος Κάκαλος και υποστήριξαν ότι ο κ.Εβερτ δεν θα πρέπει να θέσει υποψηφιότητα στη συνέδριο για την ηγεσία.

Πρόταση για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων,εξέτασε η Εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ,καθώς χαρακτηρίζει ανεπαρκείς τις ρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση για το νέο μισθολόγιο. Δείγμα της αναξιοπιστίας μεταξύ προεκλογικών λόγων και κυβερνητικών έργων του ΠΑΣΟΚ και προσωπικώς του κ.Σημίτη, αποτελεί κατά τη Νέα Δημοκρατία το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Κατατέθηκε στη βουλή από τον υπουργό Παιδείας Γεράσιμο Αρσένη, η νομοθετική ρύθμιση που επαναφέρει το παλιό καθεστώς για την επαγγελματική εξέλιξη των πανεπιστημιακών καθηγητών.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 17χρονος, που συνελήφθη στο πρώτο γυμνάσιο Φιλαδέλφειας να προμηθεύει σε 13χρονο μαθητή, τσιγάρο με χασίς.Ο νεαρός θα εγκλειστεί προσωρινά στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων.

Σύσκεψη με αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό δράσης των υπουργείων Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών,έγινε με τη συμμετοχή των ηγεσιών των δύο υπουργείων. Οπως δήλωσε ο κ.Πάγκαλος, η συνάντηση είχε στόχο να τεθούν οι βάσεις για την καλύτερη συνεργασία σε υπηρεσιακό επίπεδο, ενώ ο Ακης Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι θ'ακολουθήσει και άλλη συνάντηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συζήτηση.

Η πολεμική μας αεροπορία τίμησε τη μνήμη των Προστάτων της, Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.Η εκδήλωσε έγινε στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Ανθρωποκυνηγητό εχει εξαπολύσει η αστυνομία στην Κρήτη για τη σύλληψη του Χαράλαμπου Τσαγκαράκη, 34 ετών,ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε με πολεμικό όπλο την Ειρήνη Κουτσουρούπη, 20 ετών, στην κοινότητα Σκεπαστή Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, μετά απο ενα παιδικό καυγά.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενα χρυσό, δύο ασημένια, ένα χάλκινο μετάλλιο και ένα ρεκόρ Ευρώπης, ήταν ο απολογισμός για τις πρωταθλήτριές μας της Αρσης Βαρών, στην σημερινή ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Πράγα της Τσεχίας.Η Κλειώ Μυλωνά στην κατηγορία των 64 κ., πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο ζετέ με 117,5κ. που αποτελεί νέο ρεκόρ Ευρώπης, ενώ είχε την ατυχία να ακυρωθεί στην προσπάθεια του αρασέ στα 87,5κ. και έτσι έμεινε έξω από τη διεκδίκηση των υπολοίπων μεταλλίων. Στην ίδια κατηγορία, η Ιωάννα Χατζηιωάννου, κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια στό σύνολο με 197,5κ. και στο ζετέ με 110κ., ενώ τρίτη στο αρασέ με 87,5κ. Την πρώτη θέση στο σύνολο και το αρασέ της κατηγορίας, κατέκτησε η Βουλγάρα Κιρίλοβα με 202,5κ. και 92,5κ. αντίστοιχα, ενώ ήταν τρίτη στο ζετέ με 110κ. Ακόμη, η Ρωσίδα Τσετσίκοβα ήταν τρίτη στο σύνολο με 187,5κ., ενώ η Γαλλίδα Κομπλέζ ήταν δεύτερη στο αρασέ με 90κ.

Το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, για τον κλασσικό αθλητισμό εντυπωσίασε τον Ιταλό πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου, Πρίμο Νεμπιόλο, όπως επεσήμανε ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο Πρωθυπουργός της χώρας σας μου είπε, ότι είναι φίλος του κλασσικού αθλητισμού. θα προσπαθήσω να τον κάνω επίτιμο μέλος της Ομοσπονδίας μας, τόνισε ο κ.Νεμπιόλο. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιάννης Σγουρός, που παραβρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου επεσήμανε, ότι έχουν δρομολογηθεί πλέον όλα τα οργανωτικά θέματα του παγκοσμίου πρωταθλήματος και η Αθήνα θα είναι εγκαίρως απόλυτα έτοιμη για τους αγώνες, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Στράτος Μολυβάς, υπογράμμισε, πως η παρέμβαση του κ.Νεμπιόλο ήταν καθοριστική για την επίλυση των προβλημάτων που υπήρχαν στην διοργάνωση.

Δύο σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η εθνική μας ομάδα ενόψει του αγώνα με την Κροατία. Το ένα είναι ο τραυματισμός του Γιώργου Δώνη, ο οποίος φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα και το δεύτερο του Κώστα Κωνσταντινίδη ο οποίος κατά την διάρκεια του φιλικού αγώνα με την ελπίδων που έγινε την Τετάρτη στο Ολυμπιακό στάδιο (3-0), ένοιωσε στο ημίχρονο ενοχλήσεις στο δεξί μηρό και ζήτησε να μη συνεχίσει το παιχνίδι. Η συμμετοχή των δύο ποδοσφαιριστών στον αγώνα θα κριθεί μετά την αυριανή προπόνηση που θα γίνει στις 9 το βράδυ στο στάδιο Μαξιμίρ, του Ζάγκρεμπ. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η πιθανή ενδεκάδα της ομάδα μας θα είναι: Ατματζίδης, Αποστολάκης, Κασάπης, Καλιτζάκης Νταμπίζας, Ουζουνίδης, Βλάχος ή Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης, Τσάρτας, Γ.Χ Γεωργιάδης ή Δώνης και Νικολαίδης.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 241,37 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 397,85, λίρα Κύπρου προς 524,52, γαλλικό φράγκο προς 47,30, ελβετικό φράγκο προς 189,62, γερμανικό μάρκο προς 159,89,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,87, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,55 και την ECU προς 306,09 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Η σταδιακή επικράτηση των βοριάδων και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού, που θα είναι σχεδόν αίθριος, εκτός από τα ανατολικά και βόρεια όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και κατά τόπους στο Αιγαίο ισχυροί και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 20 και στο Αιγαίο 13 με 22 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 11 με 20 και 9 με 16 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Friday, 8 November 1996 - 13:00:19