Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/11/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρκικό ελικόπτερο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 35 μιλια νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας. Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και πειθαρχικών μέτρων για τα πυρά που δέχεται ο Μιλτιάδης Εβερτ απο εσωκομματικούς αντιπάλους για παραίτησή του πριν το συνέδριο.

Κλειστό σήμερα και αύριο το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετα το ανοιγμα των 2,6 δις της ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ.

Ο προϋπολογισμός και η οικονομική πολιτική θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε αντίδραση για την οικονομική πολιτική.

Αυστηρότερα μέτρα για τους εμπόρους ναρκωτικών εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Η κυβέρνηση ειναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ανέλκυση του ΚΩΣΤΑΚΟΣ. Στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα οριστικοποιηθεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το περιεχόμενο της συνέντευξης του Δημήτρη Κρεμαστινου σχετικά με τα αίτια θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου, ζητησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σπυρόπουλος.

Σύσκεψη για τα προβλήματα του αφθώδους πυρετού στον Εβρο.

Εργο πνοης ειναι η κατασκευή της λεωφόρου Σταυρού - Ελευσίνας, δηλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

Στην Αθήνα ο Αμερικανός εκπρόσωπος για το Κυπριακό, Κέρι Καβάνο, για συνομιλίες με την κυβέρνηση.

Ποινική δίωξη για παράνομη βία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στην αντιπαράθεση καταστηματαρχών και υπαλλήλων για το διευρυμένο ωράριο.

Η Προοδευτική νίκησε την Λάρισα με 2-1 στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Β' εθνικής κατηγορίας.

Ο προπονητής των πρασίνων Βέλιμιρ Ζάετς απέκλεισε τους Αποστολάκη, Καλιτζάκη και Βαζέχα για τον αυριανό επαναληπτικό αγώνα με τον Αθηναϊκό.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το τουρκικό ελικόπτερο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 35 μιλια νοτιοανατολικά της Ρόδου. Το ελικόπτερο ειχε απογειωθεί απο τη φρεγάτα ``Μπάρμπαρος``, που μετέχει στη νατοϊκή άσκηση υπο την επωνυμία ``Διελευση``. Στην ιδια άσκηση μετέχουν κυρίως ναυτικές δυνάμεις. Πληροφορίες αναφέρουν οτι ενα μέλος του πληρώματος περισυνελέγη νεκρό απο ελικόπτερο αμερικανικού σκάφους, που συμμετέχει στην άσκηση. Αμέσως μετά την πτώση του ελικοπτέρου αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής μας Αεροπορίας μετέβη στην περιοχή και έριξε φωτιστικές βόμβες στο πλαίσιο των διεξαγωμένων ερευνών. Κοντά στην περιοχή βρίσκεται η ελληνική φρεγάτα ``Αδριάς``, ενω έσπευσε απο τη Ρόδο ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας ειδικό για διασώσεις.

Συνεδριάζει εκτάκτως σημερα το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, που συγκάλεσε ο Μιλτιάδης Εβερτ, ενω ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και των πειθαρχικών μέτρων, μετά τα νέα πυρά, που δέχεται ο Πρόεδρος του κόμματος από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, που εμμέσως πλήν σαφώς τον καλούν να παραιτηθεί πριν από το συνέδριο. Ο επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση. Ο εκπρόσωπος Τυπου της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε οτι η παρουσία των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου δεν ειναι υποχρεωτική και επομένως καθένας σταθμίζει και παίρνει την ανάλογη ευθύνη για το αν παραστεί ή όχι. Ο Γιώργος Σουφλιάς θα πάρει μέρος για να εκθέσει, όπως είπε, τις απόψεις του και άφησε αιχμές κατά του Εβερτ, λέγοντας πως όσο καθυστερούμε να συναποφασίσουμε τους όρους διεξαγωγής του συνεδρίου θα δημιουργούνται προβλήματα. Ο Πέτρος Τατούλης, που κλήθηκε από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, να δώσει διευκρινίσεις, δήλωσε ότι δεν φοβάται τις διαγραφές. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να ειμαι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος στο συνέδριο, δηλώνει ο Κώστας Καραμανλής και προσθέτει ότι η κρίση πρέπει να αντιμετωπισθεί οριστικά, αμετάκλητα και με προοπτική.

Κλειστό μέχρι και αύριο θα παραμείνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το άνοιγμα των 2,6 δις δρχ της ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ και τις αποκαλύψεις ότι στην υπόθεση εμπλέκονται άλλες 8 εταιρίες. Οι χρηματιστές προτείνουν την πλήρη εκκαθάριση των συναλλαγών σε χρήμα και σε μετοχές έως και αύριο Τετάρτη, την τοποθέτηση ελεγκτών σε όλες τις χρηματιστηριακές εταιρίες και τον συμψηφισμό των συναλλαγών από τις 30 Οκτωβρίου έως σήμερα. Από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, απέδωσε την κρίση στη μη προσαρμογή της αγοράς στο νέο νομοθετικό πλαίσιο, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει στάση στο θέμα αυτό και κατέστησε σαφές ότι το άνοιγμα της ΔΕΛΤΑ δεν θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό, αλλά απο το συνεγγυητικό κεφάλαιο. Η Νέα Δημοκρατία ζητά τον πλήρη έλεγχο όλων των χρηματιστηριακών εταιριών και την αποβολή όσων έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο της ΔΕΛΤΑ, ενώ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, απο τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται απο χθες έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες, αποδίδοντας την κρίση στις διάτρητες και αδιαφανείς διαδικασίες, που επιτρέπουν την αθέμιτη κερδοσκοπία σε βάρος των γνήσιων επενδυτών.

Ο προϋπολογισμός και η οικονομική πολιτική ειναι το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, ενω με το ίδιο θέμα θα ασχοληθεί την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα γίνει η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, με θέμα την οικονομική πολιτική για το νέο έτος. Την ίδια ώρα η ΑΔΕΔΥ απορρίπτει ως απαράδεκτες τις κυβερνητικές προτάσεις για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, εξαγγέλοντας 24ωρη απεργια για τις 28 του μηνός. Κινητοποιήσεις εγκαινιάζουν σημερα και οι εκπαιδευτικοί, με συλλαλητήριο στην Αθήνα, που θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα διεκδικώντας αυξήσεις των κονδυλίων για την παιδεία και στις μηνιαίες αποδοχές τους. Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος εργοστασιακά σωματεία αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Μια νέα ναρκωτική ουσία, που κυκλοφορεί σε μπαρ, αποκάλυψε αστυνομική έρευνα και πρόκειται για την ουσία κεταμίνη, που περιέχεται σε πολλά φάρμακα και με βάση αυτή κατασκευάζονται παραισθησιογόνα. Ηδη συνελήφθη ο υπευθυνος του μπάρ ``Αβάντ-Γκάρντ`` στην Αθήνα και γίνονται ενέργειες να του αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας. Η αστυνομία εξάρθρωσε 5μελή σπείρα, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωϊνης σε τοξικομανείς στις περιοχές, Βάρκιζα, Ηλιούπολης, Γλυφάδας και Αργυρούπολης. Εγκέφαλος της σπείρας είναι ο Χρήστος Καπώνης, 41 ετών, που συνελήφθη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, εξήγγειλε ριζικές αλλαγές στον ισχύοντα νόμο που αφορά τα ναρκωτικά, ώστε οι έμποροι να μην έχουν ευνοϊκή μεταχείρηση. Στο μεταξύ, τα αντίγραφα των αποφάσεων του Πενταμελούς Εφετείου και των πρακτικών, που αφορούν τις υπόθεσεις μείωσης ποινών και αποφυλάκισης κατηγορουμένων σε υποθέσεις ναρκωτικών ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ηλ. Σπυρόπουλος, με επείγον έγγραφό του προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Η κυβέρνηση ειναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ανέλκυση της πυραυλακατου ΚΩΣΤΑΚΟΣ, διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Στην περιοχή του ναυαγίου έγινε και δεύτερη κατάδυση δυτών, για να εντοπίσουν τους 4 υπαξιωματικούς και να πάρουν απόρρητα έγγραφα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό ενός εκ των πυραύλων, που αποκόπηκε από το σκάφος κατά την πρόσκρουση με το ΣΑΜΑΙΝΑ. Αυριο Τετάρτη θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, για να συζητήσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το περιεχόμενο της συνέντευξης του Δημήτρη Κρεμαστινου, πρώην υπουργού και θεράποντα ιατρού του Ανδρέα Παπανδρέου, που έδωσε προχθές στον ΣΚΑΙ σχετικά με τα αίτια του θανάτου του πρώην Πρωθυπουργού, ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σπυρόπουλος, απο τον τηλεοπτικο σταθμο. Ο κ. Κρεμαστινός σε συνέντευξή του επίσης στο ένθετο της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ στο ``Εψιλον`` είχε ισχυρισθεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έπαιρνε ούτε ασπιρίνη, χωρίς να τον ρωτήσει. Οταν ρωτήθηκε οτι σύμφωνα με αποκαλύψεις του περιοδικού ``ΝΙΤΡΟ`` έπαιρνε ομοιοπαθητικά φάρμακα απάντησε ότι αν κάτι τέτοιο συνέβαινε δεν θα το γνώριζε ούτε και ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Σύσκεψη για τα τεράστια προβλήματα, που προκάλεσε στην κτηνοτροφία του Εβρου, ο αφθώδης πυρετός και η ευλογιά, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Γεωργίας. Θα συζητηθούν όλα τα προβλήματα, που προέκυψαν απο τις δύο σοβαρότατες ζωονόσους και θα εκτιμηθούν οι ζημιές, που ανέρχονται περίπου σε τέσσερα δισεκατομμύρια δραχμές. Ο νομός Εβρου απο τον Ιούλιο, όπου μέχρι τώρα εχουν θανατωθεί 33.000 ζώα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε καραντίνα

Εργο πνοής και ζωής για την Αττική και όχι μόνο χαρακτήρισε την κατασκευή της λεωφόρου Σταυρού-Ελευσίνας ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, μιλώντας χθες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Η σύμβαση είχε συζητηθεί και ψηφιστεί πριν από τις εκλογές στη Βουλή και επανακατατέθηκε χωρίς καμία αλλαγή. Ο κ.Λαλιώτης είπε ότι το έργο αυτό δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με άλλα εθνικής σημασίας έργα, όπως η Εγνατία ή η ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου, και σημείωσε πως η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στην κατασκευή του έργου αυτού είναι 132 δις δραχμές και αυτά καλύπτονται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Αναμένεται σήμερα στην Αθήνα ο Αμερικανός εκπρόσωπος για το Κυπριακό, Κέρι Κάβανο, για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση σε επίπεδο υπηρεσιασκών παραγόντων. Ο κ. Κάβανο πρόκειται να περιοδεύσει στο τρίγωνο Αθήνα - Αγκυρα - Λευκωσία, προκειμένου να εχει διαβουλεύσεις για το Κυπριακό.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα παρκόμετρα των διαφόρων δήμων της Αττικής, ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου Νοεμβρίου και καταγγελίες στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στο Μέγαρο Μουσικής, οι συμβασεις μεταξύ των δήμων και ιδιωτικών εταιριών για την εγκατάσταση παρκομέτρων δεν είναι νόμιμες.

Η εξέταση της πορείας προς την τελική φάση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, υπό το φως των εκθέσεων που έδωσαν την προηγούμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ινστιτούτο, ήταν το κύριο θέμα των χθεσινών συζητήσεων του Συμβουλίου Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γ.Παπαντωνίου.

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τετάρτη πήρε από την ανακρίτρια η Βασιλική Βαλεοντή, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία του μόλις επτά μηνών μωρού της, το οποίο κηδεύθηκε στον Κάλαμο Αττικής.

Ποινική διώξη για παράνομη βία κατά παντός υπευθύνου άσκησε η Εισαγγελία μετά τα επεισόδια, που σημειώθηκαν το Σάββατο, στην αντιπαράθεση καταστηματαρχών εμπορουπαλλήλων για το διευρυμένο ωράριο στην Κηφισιά, στο Κολωνάκι και τη Γλυφάδα. Απαράδεκτη, ωμή και τρομοκρατική παρέμβαση ενάντια στα δίκαια αιτηματα των εμποροϋπαλλήλων και των μικρεμπόρων, χαρακτηρίζει με ανακοίνωση, που εξέδωσε το ΚΚΕ την εντολή της Εισαγγελίας για δίωξη εναντίον σε οσους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Προοδευτική έκανε την έκπληξη στον τελευταίο αγώνα της 7-ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Β' εθνικής κατηγορίας, αφού νίκησε στο Αλκαζάρ την Λάρισα με 2-1. Στους άλλους δύο αγώνες της 7-ης ημέρας, που έγιναν την Δευτέρα το Ρέθυμνο νίκησε στην Κρήτη 3-0 την Ελευσίνα, ενώ Δόξα Βύρωνα και Πανιωνίος αναδείχθηκαν στην Αθήνα ισόπαλοι 1-1. Ετσι προηγείται ο Εθνικός με 14 βαθμούς, έναντι 13 των Τρικάλων και του Πύργου, 12 του Πανιωνίου, 11 της Λάρισας, του Παναιτωλικού και της Δόξας Βύρωνα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Βέλιμιρ Ζάετς, απέκλεισε τρεις διεθνείς ποδοσφαιριστές από την αποστολή της ομάδας για τον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης κόντρα στον Αθηναϊκό. Πρόκειται για τον Αποστολάκη που έχει τρεις κίτρινες κάρτες και τους Καλιτζάκη και Βαζέχα για προληπτικούς λόγους.

Τρεις από τους περιορισμένους σε αγωνιστική αργία παίκτες του Αρη, οι Στρατηλάτης, Δημητριάδης και Λόντσαρ, κατέθεσαν προσφυγή στην ΕΠΑΕ, διεκδικώντας την ``ελευθερία`` τους. Οι τρείς παίκτες διεκδικούν ακόμη χρηματικά ποσά που όπως υποστηρίζουν τους οφείλονται από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Δύσκολη χαρακτηρίζεται η αποστολή της ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών της Πάτρας στους ``16`` του κυπέλλου ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, αφού ο όμιλος στον οποίο κληρώθηκε την έφερε αντιμέτωπη με ισχυρές ομάδες της ηπείρου μας, όπως την κροατική Σλάμποτνα Νταλμάσια, την ιταλική Σαβόνα και τη Ρωσική ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης προκρίνονται οι ομάδες, οι οποίες από τον όμιλο του Σπλιτ θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Στη Βουδαπέστη για κοινή προετοιμασία με την Βαζούτας θα μεταβεί από 17- 21 Νοεμβρίου η πρωταθλήτρια Ελλάδας ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του Ολυμπιακού. Μοναδικό πρόβλημα για τον τεχνικό της ομάδας, Μίλε Νάκιτς είναι ο τραυματίας, Θέμις Χατζής, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στον τραυματισμένο του ώμο.

Η αναγκαιότητα αλλαγής ξένου παίκτη κρίνεται ως επιτακτική από τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου, Βλάντο Τζούροβιτς, όπως επισήμανε ο ίδιος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός των ``κυανέρυθρων``, τόνισε ότι η ομάδα χρειάζεται έναν καλό παίκτη, ανεξαρτήτως της θέσης που αγωνίζεται, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του, για το αν έχει κάποιον παίκτη υπόψιν του αυτή τη στιγμή.

Ο Κτησιφών Παιανίας, σε αγώνα της 8ης ημέρας για το πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, νίκησε 3-1 σετ τον Ηρακλή. Ετσι τώρα προηγείται ο Αρης με 16 βαθμούς, έναντι 15 του Παναθηναϊκού, 14 της Ορεστιάδας, 13 του Ολυμπιακού και του Κτησιφώντα Παιαν., 12 του Εθνικού Αλεξ. και του Ηρακλή, 11 της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, 10 της Φιλίας, 9 του Μίλωνα και 8 του Εσπέρου Θεσ.

``Μπορούμε να αλλάξουμε αρκετά πράγματα αν δουλέψουμε με διάθεση και προγραμματισμό και δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας στην ομάδα``, τόνισε μεταξύ άλλων ο νέος προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Αρη, Λευτέρης Σούμποτιτς, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο κ Σούμποτιτς υποστήριξε ακόμη ότι είναι πρόωρο να ζητάμε να αλλάξουν πολλά, αφού μόλις πριν από λίγες ημέρες ανέλαβε καθήκοντα στην ομάδα, ενώ όπως είπε δεν έχει πρόθεση να αντικαταστήσει κανένα ξένο, γιατί δεν βλέπει να υπάρχει κάποιος λόγος.

Με υψηλά πρόστιμα τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής του μπάσκετ τον Αρη, την ΑΕΚ , τον Ολυμπιακό και τον προπονητή της ΑΕΚ , Γιάννη Ιωαννίδη. Συγκεκριμένα τιμώρησε με πρόστιμο 1.200.000 δραχμών τον Αρη και 400.000 δρχ. τον Ολυμπιακό, για επεισοδιακή συμπεριφορά των οπαδών τους στο μεταξύ τους παιχνίδι και με 1.100.000 δρχ. την ΑΕΚ για την συμπεριφορά των οπαδών της στον αγώνα με το Περιστέρι. Ακόμη τιμώρησε με αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 300.000 δρχ. τον προπονητή της ΑΕΚ Γιάννη Ιωαννίδη.

Συζητήθηκε στην ΕΠΑΕ, η αίτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για εξάμηνη διακοπή του συμβολαίου, του ποδοσφαιριστή Κρις Καλατζή. Η Ενωση, ζήτηση να υποβάλουν υπομνήματα οι δύο πλευρές, μέχρι τις 25 Νοεμβρίου και η απόφαση αναμένεται τέλος του μηνός.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 240,62 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 396,48, λίρα Κύπρου προς 524,52, γαλλικό φράγκο προς 47,29, ελβετικό φράγκο προς 190,13, γερμανικό μάρκο προς 159,96,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,86, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 216,23 και την ECU προς 306,14 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα δυτικά όπου προβλέπονται νεφώσεις, ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα ανατολικά ασθενείς και στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 23 και στα νησιά 13 με 22 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 11 με 22 και 7 με 19 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Tuesday, 12 November 1996 - 5:00:12