Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/11/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπο το άγρυπνο βλέμμα, του συνόλου σχεδόν της αστυνομικής δύναμης της Αττικής, πραγματοποιείται το απόγευμα η πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, με την οποία ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική. Την Τρίτη η έγκριση του προϋπολογισμού απο το υπουργικό συμβούλιο.

Μέχρι το Φεβρουάριο θα έτοιμος ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, δηλώνει ο Αλέκος Παπαδόπουλος και προαναγγέλλει νέες προϋποθέσεις για προσλήψεις στο δημόσιο.

Αύριο οι οριστικές αποφάσεις της ΤΕΔΚΝΑ, αν οι δήμοι και κοινότητες της Αττικής θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών συσσωρευμένοι στους δρόμους της Αθήνας.

Αρχηγική εμφάνιση της Ντόρας Μπακογιάννη στην Κρήτη, που επιμένει σε αλλαγή ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.

Στα χέρια της αστυνομίας ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος που κατηγορείται για την κλοπή τίτλων του δημοσίου απο την Εθνική Τράπεζα ύψους 1 δις δραχμών.

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την 13χρονη αλβανίδα, στην οποία έγινε συνδυασμένη μεταμόσχευση νεφρών και ήπατος .

Δεν θα γίνουν ούτε και σήμερα αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ στην Αθήνα λόγω Πολυτεχνείου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με την πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, ολοκληρώνονται το απόγευμα, οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την 23η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η αστυνομία έχει πάρει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων και όπως έγινε γνωστό, πάνω απο 5.000 αστυνομικοί θα λάβουν επίκαιρες θέσεις γύρω απο το Πολυτεχνείο, την ΑΣΟΕ και την Πάντειο, καθώς και κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσει η πορεία. Στο χώρο του Πολυτεχνείου μετέβησαν χθές ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, αρχηγοί των κομμάτων, βουλευτές, αντιπροσωπείες συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων και πλήθος κόσμου.

Απο το μικροσκόπιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ θα περάσει αύριο η οικονομική πολιτική, μία μέρα πριν απο την έγκριση του προϋπολογισμού, απο το Υπουργικό Συμβούλιο. Η αυριανή συνεδρίαση χαρακτηρίζεται κρίσιμη μετά τις αντιδράσεις που ήδη έχουν διατυπωθεί απο κορυφαία στελέχη για την προτεινόμενη οικονομική πολιτική. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τα οικονομικά μέτρα χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Τάσος Μαντέλης, προαναγγέλλοντας οτι τα μέτρα για τις λεγόμενες προνομιούχες κατηγορίες θα είναι σκληρά.

Απο την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Αλέκος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε οτι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμος ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ήδη υπάρχοντα, που ισχύει εδώ και 45 χρόνια. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε επίσης οτι θα αλλάξουν σύντομα και τα προσόντα που θα απαιτούνται για τις προσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων και στις προϋποθέσεις θα συμπεριληφθούν οι ξένες γλώσσες και η πληροφορική.

Το ενδεχόμενο παράτασης των απεργιακών τους κινητοποιήσεων θα εξετάσουν στην αυριανή τους συνεδρίαση οι εκπρόσωποι των δήμων και κοινοτήτων του νομού Αττικής, που αντιδρούν στην πρόθεση της κυβέρνησης να τους περικόψει μέρος απο τα έσοδα που εισπράττουν απο τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Σημειώνεται οτι οι δήμοι παραμένουν κλειστοί επί τέσσερις μέρες τώρα, ενώ κλειστή είναι και η χωματερή Ανω Λιοσίων με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευθεί χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους και τις πλατείες της Αττικής.

Αρχηγική εμφάνιση έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη στην Κρήτη και στις επαφές που είχε με κομματικά στελέχη, επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Απο το συνέδριο πρέπει να βγούμε ενωμένοι, με νέο αρχηγό, νέο πολιτικό σύστημα και νέα οργάνωση, τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη προσθέτοντας οτι θα αποδεχθεί το όποιο αποτέλεσμα του συνεδρίου. Επανέλαβε επίσης οτι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Σουφλιά. Σε συνέντευξή του στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ της Κυριακής ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν ανοίγει τα χαρτιά του, αν θα θέσει υποψηφιότητα στο συνέδριο, επισημαίνει οτι ήρθε η ώρα να αλλάξει η Νέα Δημοκρατία, λέγοντας οτι το κόμμα νοσεί αλλά όχι και η παράταξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βαρβιτσιώτης θα καταθέσει εντός της εβδομάδος τις προτάσεις του για τη διεύρυνση του συνεδρίου.

Απο την αστυνομία συνελήφθη χθές στη Βάρκιζα ένας απο τους πλέον σεσημασμένους κακοποιούς, ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος διώκεται με σωρεία ενταλμάτων συλλήψεως. Ο Παναγιωτόπουλος κατηγορείται για απάτες σε βάρος τραπεζών, με κυριότερη αυτή της κλοπής εντόκων γραμματίων απο την Εθνική Τράπεζα ύψους 1 δισεκατομμυρίου δραχμών. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι.

Κρίσιμα χαρακτηρίζονται τα επόμενα τρία 24ωρα για την κατάσταση της υγείας της 13χρονης αλβανίδας Ιωάννας Ντούκα, στην οποία επιχειρήθηκε χθές η πρώτη συνδυασμένη μεταμόσχευση νεφρών και ήπατος στην Ελλάδα. Η επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο ``Γεώργιος Παπανικολάου`` της Θεσσαλονίκης και δότης ήταν ένας άτυχος 23χρονος που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με μία έκπληξη άνοιξε χθές η αυλαία της 8-ης αγωνιστικής γιά το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, αφού η Βέροια επικράτησε με 1-0 στη Νεάπολη του Ιωνικού.Η 8-η ημέρα συνεχίζεται σήμερα με τους αγώνες του πρωτοπόρου Ολυμπιακού στην Εδεσσα με τον τοπικό Εδεσσαϊκό και της δεύτερης της βαθμολογίας ΑΕΚ στην Πάτρα με την Παναχαϊκή, ενώ θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα με τις συναντήσεις Παναθηναϊκός-Πανηλειακός, ΟΦΗ- Ηρακλής, Καστοριά-Καλαμάτα, Αρης-ΠΑΟΚ, Ξάνθη-Αθηναϊκός και Καβάλα-Απόλλων Αθηνών.

Στο μπάσκετ,σε αγώνες γιά την 9-η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών, ο Αρης επεβλήθη δύσκολα στο Αλεξάνδρειο του Σπόρτινγκ με 59-55, ο Απόλλωνας επικράτησε άνετα στην Πάτρα του Βυζαντινού με 98-76 και ο ΠΑΟΚ νίκησε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης τον Ηρακλή μέσα στο Ιβανώφειο με 83-73.Οι υπόλοιποι αγώνες θα διεξαχθούν την Δευτέρα,μετά από αίτημα της αστυνομίας γιά αποφυγή επεισοδίων σε συνδυασμό με την εορτή του Πολυτεχνείου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΤΑΚ Ηρακλής Κώστας Χαϊτογλου υπέβαλε την παραίτηση του με μία ``οργισμένη`` δήλωσε που έκανε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ. Η έκκρηξη του κυρίου Χαϊτογλου συνέβη μετά τις σε βάρος του αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών του Ηρακλή στο Ιβανώφειο. Την ίδια απογοήτευση εξέφρασε και ο Σλοβένος Γιούρι Ζντόβντς, ο οποίος αφού δήλωσε ότι άν κάποιοι τον θεωρούν υπαίτιο γιά την κακή πορεία του Ηρακλή, μπορεί να φύγει από την ομάδα.

Στο βόλεϊ,σε αγώνες γιά την 9-η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε δύσκολα με 3-2 σέτ τον Μίλωνα, ενώ η Φιλία Ηλιούπολης επικράτησε άνετα στην Θεσσαλονίκη του Εσπέρου με 3-0 σέτ και η ΑΕΚ νίκησε στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Ηρακλή με 3-1 σέτ. Την Δευτέρα θα γίνει ο αγώνας του πρωτοπόρου Αρη με την τρίτη της βαθμολογίας Ορεστιάδα, ενώ το παιχνίδι του Κτησιφώντα Παιανίας με τον ΠΑΟΚ θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου και η μεγάλη συνάντηση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στις 9 του ίδιου μήνα.

Η ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν η νικήτρια στο ντέρμπυ της Α1 Εθνικής κατηγορίας γυναικών του βόλεϊ, αφού επικράτησε στο γήπεδο της Λεωφόρου του Φιλαθλητικού με 3-0 σε αγώνα γιά την 6-η ημέρα της διοργάνωσης. Ετσι, ο Παναθηναϊκός προηγείται με 12 βαθμούς, έναντι 11 του Φιλαθλητικού και της ομάδας των Βριλησσίων, η οποία νίκησε προχθές στο Χαλάνδρι τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας με 3-0 σέτ.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 240,79 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 400,87, λίρα Κύπρου προς 525,43, γαλλικό φράγκο προς 47,29, ελβετικό φράγκο προς 189,14, γερμανικό μάρκο προς 159,84,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,87, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 216,56 και την ECU προς 306,71 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπει για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 4 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 21 και στο Αιγαίο 12 με 23. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική, απο αύριο θα αρχίσουν να σημειώνονται βροχές, και πιθανή καταιγίδα, απο τα δυτικά. Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 11 με 19 και 9 με 15, αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Sunday, 17 November 1996 - 3:19:22