Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/11/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απορρίπτει η Αθήνα την πρόταση της Αγκυρας για εφόλης της ύλης διάλογο, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπομπής στη Χάγη των θεμάτων της Ιμιας και της υφαλοκρηπίδας, εφόσον προσφύγει η Τουρκία.

Θα στηρίξουμε το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά υποβάλλουμε και δέκα ενστάσεις, δήλωσε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης μετά την ενημέρωση που είχαν με τον κ.Εβερτ από τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Στις 28 του μηνός η απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, στους δρόμους στις 10 Δεκεμβρίου οι συνταξιούχοι.

Στον εισαγγελέα 24 εταιρίες διανομής πετρελαίου γιατί έκλεβαν. Αυξημένες από 0,50 μέχρι 1,90 δρχ το λίτρο από τα μεσάνυχτα οι τιμές των υγρών καυσίμων.

Ασύλληπτος ο δράστης που πυροβόλησε και σκότωσε 15χρονο στα Καλύβια Αττικής.

Ο αριθμός και ο τρόπος εκλογής των συνέδρων, πεδίο αντιπαράθεσης στη Νέα Δημοκρατία. Στο τέλος της εβδομάδας η πρόταση Βαρβιτσιώτη για διεύρυνση του συνεδρίου.

Ευρωπαϊκή Ενωση και Βαλκάνια στο επίκεντρο των συνομιλιών του Κώστα Σημίτη και του Ρομάνο Πρόντι στη Ρώμη.

Στο τέλος του καλοκαιριού θ'αναπτύξει ο ΟΤΕ τη δική του κινητή τηλεφωνία.

Πέντε ελληνικές ομάδες μπάσκετ ρίχνονται σήμερα στη μάχη των ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα. Ανεμοι νότιοι μέχρι πολύ ισχυροί. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 μέχρι 20 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση της Τουρκίας για εφόλης της ύλης διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπομπής στη Χάγη, εφόσον προσφύγει η Τουρκία,των ζητημάτων των Ιμια και της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου. Αν διατυπωθεί παρόμοια πρόταση, θα την αντιμετωπίσουμε αναλόγως, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η Αθήνα επιδιώκει την προσέγγιση με την Αγκυρα,η οποία συνεχίζει να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.Δεν υπάρχει θέμα διαπραγμάτευσης για το Αιγαίο,δήλωσε από την πλευρά του ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος μεταβαίνει αύριο στη Λευκωσία για συνομιλίες με την Κυπριακή κυβέρνηση,σχετικά με το ενιαίο αμυντικό δόγμα.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει την προσπάθεια αμυντικής θωράκισης της χώρας, δήλωσε ο Γιάννης Βαρβιτιώτης, μετά την ενημέρωση που είχε μαζί με τον Μιλτιάδη Εβερτ, από τον υπουργό εθνικής άμυνας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των ενόπλων δυνάμεων.Ο κ.Βαρβιτσιώτης διατύπωσε όμως δέκα ενστάσεις που αφορούν κυρίως το μισθολόγιο των αξιωματικών, το κόστος εξοπλισμού και την εξοφλησή του. Από την πλευρά του ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισ ότι οι εξοπλισμοί δεν προσφέρονται για πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά αντίθετα απαιτείται η ευρύτερη δυνατή διαφάνεια, αποδοχή και στήριξη.

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην οικονομική πολιτική που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Αρχή των κινητοποιήσεων θα γίνει στις 28 του μηνός με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, όπου αναμένεται να παραλύσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα.Κινητοποιήσεις στις 10 Δεκεμβρίου προγραμματίζουν και οι συνταξιούχοι.Σκληρή αλλά δίκαιη, χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μόνο δύο νέοι φόροι,της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και των ομολόγων των τίτλων του δημοσίου, που όμως δεν θίγουν τα πλατειά λαϊκά στρώματα.

Στον εισαγγελέα παραπέμπτει το υπουργείο Ανάπτυξης 24 εταιρίες διανομής πετρελαίου θέρμανσης,γιατί παρέδιδαν μικρότερες ποσότητες πετρελαίου.Από τα μεσάνυχτα η τιμή του ντίζελ θέρμανσης είναι αυξημένη κατά 1,90 δρχ το λίτρο, του ντίζελ κίνησης 1,30 και της Βενζίνης 0,50 δρχ το λίτρο.

Θέματα που αφορούν την Ευρωπαίκή Ενωση και τα Βαλκάνια,συζητήθηκαν στη συνάντηση του είχεμε τον Ιταλό ομόλογό του Ρομάνο Πρόντι, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που βρίσκεται στη Ρώμη για διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να υποβάλει ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης την προτασή του για διέυρυνση του συνεδρίου,θέμα το οποίο συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς στη Νέ Δημοκρατία, εξαιτίας των διαφορετικών απόψεων που διατυπώνονται στο κόμμα, κυρίως σε ότι αφορά τον αριθμό και τον τρόπο εκλογής των συνέδρων.

Την έντονη αντίδραση του Μιλτιάδη Εβερτ, προκάλεσαν οι πληροφορίες για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει,η θεραπευτική κοινότητα 18 ΑΝΩ, του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αθηνών, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας της.Ο κ.Εβερτ χρεώνει στην κυβέρνηση αναλγησία και ανικανότητα και την καλεί να διαθέσει αμέσως τα απαιτούμενα κονδύλια.

Ασύλληπτος παραμένει ο Νίκος Μπαρταλιάς ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο Λευτέρη Τακτικό που προσπάθησε να χωρίσει τον πατέρα του με τον δράστη που διαπληκτιζόταν για οικονομικές διαφορές στα Καλύβια Αττικής.

Στο τέλος του προσεχούς καλοκαιριού θα είναι έτοιμος ο ΟΤΕ να αναπτύξει την κινητή τηλεφωνία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμούς,Πέτρος Λάμπρου, ανακοινώνοντας παράλληλα το φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΤΕ στις χώρες της Βαλκανικής και της Παρευξεινίου περιοχής, ύψους 100 δις δρχ, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε ομάδες μπάσκετ παίζουν σήμερα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το ενδιαφέρον,επικεντρώνει ο αγώνας του Παναθηναϊκού στην Γαλλία με την Βιλερμπάν, σε μία συνάντηση κορυφής γιά την Ευρωλίγκα ανδρών του μπάσκετ, αφού οι Γάλλοι κατέχουν την πρώτη και οι πράσινοι την δεύτερη θέση του ομίλου τους.

Στο Κύπελλο Κόρατς, το Περιστέρι κατέχει πλέον την πρώτη θέση στον 7-ο όμιλο, αφού στον έκτο και τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων που έγινε στην έδρα του, επικράτησε με 101-70 της φινλανδικής Λάχτι.Στις 7.30 διεξάγεται η συνάντηση του Σπόρτινγκ με τη ρωσική ΤΣ.Σ.ΚΑ Σαμάρα. Ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει στις 9.00 το βράδυ στην Κροατία την Ολύμπια Οσιγιεκ και μία ώρα νωρίτερα ο ΠΑΟΚ μάχεται στη Σουηδία με τη Σεντερντάλιε.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 239,74 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 402,04, λίρα Κύπρου προς 525,22, γαλλικό φράγκο προς 47,24, ελβετικό φράγκο προς 189,10, γερμανικό μάρκο προς 159,79,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,92, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,42 και την ECU προς 307,04 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια αλλά από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειωρωτικά 10 με 19 και στο Αιγαίο 15 με 20 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους και τοπικά ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 13 με 18 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί βροχή και το θερμόμετρο θα δείξει 11 με 16 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Wednesday, 20 November 1996 - 13:47:20