Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/11/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση επίλυση πακέτου ελληνοτουρκικών και Κυπριακού και κοινή αντιμετώπιση του θέματος των Ιμια και της υφαλοκρηπίδας.

Δεν αποκλείει ο Μιλτιάδης Εβερτ νέο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Για μυστική διπλωματία και εθνικές υποχωρήσεις κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Στη Λευκωσία ο Ακης Τσοχατζόπουλος για συνομιλίες με την κυπριακή κυβέρνηση. Στο επίκεντρο το ενιαίο αμυντικό δόγμα.

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων για την οικονομική πολιτική. Το χορό άνοιξαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Κινητοποιήσεις από δασκάλους, καθηγητές, δικαστικούς, συνταξιούχους και εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Συνελήφθη ο δράστης που σκότωσε τον 15χρονο στα Καλύβια Αττικής, στη διάρκεια λογομαχίας με τον πατέρα του.

Κατά της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών τάχθηκε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, υπέρ η Μαρία Δαμανάκη.

Σύντομα θα αποδεσμευθούν οι πιστώσεις για την επαναλειτουργία της ομάδας απεξάρτησης 18ΑΝΩ.

Με άδεια χέρια έφυγαν από το υπουργείο Εργασίας οι απολυμένοι της GOOD YEAR στη Θεσσαλονίκη.

Δώδεκα Ιρακινούς μετέφερε με το αυτοκίνητό του οικοδόμος από την Αθήνα. Τέσσερις από αυτούς ήταν στο πορτ - μπαγκάζ.

Στη μάχη της Ευρωλίγκα απόψε ο Ολυμπιακός με τη Σαρλερουά και ο Πανιώνιος με τη Λιμόζ.

Σχεδόν αίθριος αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα βορειοδυτικά που προβλέπονται τοπικές βροχές. Μέτριοι μέχρι ισχυροί οι άνεμοι με τάση εξασθένησης. Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται στο υπουργείο εξωτερικών,ενόψει του κρίσιμου συμβουλίου υπουργών εξωτερικών της Κοινότητας,τη Δευτερα στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί το κείμενο της Ιρλανδικής προεδρίας για επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών σε διμερές επίπεδο.Η κυβέρνηση δια του υπουργού Εξωτερικών απέρριψε κατά τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, το ενδεχόμενο επίλυσης πακέτου των ελληνοτουρκικών και του Κυπριακού και από κοινού αντιμετώπιση του θέματος των Ιμια και της υφαλοκρηπίδας.Ο κ.Πάγκαλος ξεκαθάρισε άν ότι στη Σύνοδο Κορυφής του Δουβλίνου δεν υιοθετεί η θέση που είχε γίνει αποδεκτή από τους 15 και ζητούσε από την Τουρκία να προσφύγει στη Χάγη για τα Ιμια, τότε η ελλάδα θα μπλοκάρει εκ νέου τη διαδικασία σύνδεσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τα εθνικά θέματα απασχόλησαν και τη βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το μισθολόγιο των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Μιλτιάδης Εβερτ,εξέφρασε την ανησυχία του για ένα νέο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.Ο Δημήτρης Τσοβόλας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για μυστική διπλωματία και εθνικές υποχωρήσεις,για να πάρει απάντηση από τον υφυπουργό Αμύνης κ. Αποστολάκη,που τον επέκρινε για πολιτικό ολίσθημα και πυροτεχνήματα.

Πλήρη υποστήριξη των ελληνικών θέσεων στη διένεξη με την Τουρκία, εξέφρασε το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα της Αριστεράς, το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας, κατά τις συνομιλίες που είχε στη Ρώμη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με το γραμματέα της οργάνωσης Μάσιμο ντ' Αλέμα.

Η Ελλάδα θα θωρακίσει την Κύπρο γιατί αυτό αποτελεί χρέος και επιταγή για όλους,Ακης Τσοχατζόπουλος που βρίσκεται στη Λευκωσία και ήδη άρχισε συνομιλίες με την Κυπριακή κυβέρνηση.Ο υπουργός Αμύνης δήλωσε ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και ότι η απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα είναι η προοπτική ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η ενδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας

Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων προκάλεσε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε θερμό χειμώνα στο κοινωνικό πεδίο.Το χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με 4ωρη στάση εργασίας,ενώ δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και δικαστικοί έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις για τις 27, 28 και 29 του μηνός. Στις 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για τον Δεκέμβριο καθηγητές, συνταξιούχοι και επαγγελματοβιοτέχνες.

Συνελήφθη ο Νίκος Μπατσαλιάς, 44 ετών, που σκότωσε τον 15χρονο Λευτέρη Τακτικό, μέσα στο σπίτι του ανήλικου στην περιοχή Καλύβια Αττικής.Μαζί με το δράστη συνελήφθη και ο Ιωάννης Σπυρόπουλος, 36 ετών, που κατηγορείται για υπόθαλψη του Μπατσαλιά.

Κατά της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών τάχθηκε,στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης,λέγοντας ότι δε θα πάει το χασίς στα περίπτερα, στα σχολεία και στη γειτονιά.Πρόσθεσε επίσης, ότι τα μέτρα, που θα ληφθούν, θα είναι αυστηρότερα γιά τους εμπόρους και όχι γιά τους χρήστες.Από την πλευρά της η Μαρία Δαμανάκη υποστήριξε ότι η αποποινικοποίηση θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών.

Τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα αποδεσμευθούν οι πιστώσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας απεξάρτησης 18ΑΝΩ του Ψυχιατρείου Αθηνών, έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας στην επιτροπή των θεραπευομένων,που τον επισκέφθηκαν.

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας και συγκεντρώσεις έξω από τα υπουργεία εργασίας και Ανάπτυξης πραγματοποίησαν οι απολυμένοι της εταιρίας GOODYEAR της Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός εργασίας δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Δώδεκα Ιρακινούς λαθρομετανάστες μετέφερε σε ΙΧ αυτοκίνητο ο Παναγιώτης Ράδος 33 ετών,από την Αθήνα,που συνελήφθη στην Κομοτηνή.Ο Ράδος είχε πάρει 12.000 δολλάρια για να τους μεταυφέρει στην Αθήνα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο ακόμη ελληνικές ομάδες αγωνίζονται απόψε στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας.Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 9.15 τη Βελγική Σαρλερουά. Στις 9.30 το βράδυ, ο Πανιώνιος,αντιμετωπίζει στη Γαλλία τη Λιμόζ.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνουν τελικά και τα δύο ντέρμπι γιά τον τέταρτο γύρο του κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό. Αυτό αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, μετά την έντονη αντίδραση που εξέφρασαν Ηρακλής και Παναθηναϊκός, σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Κυπέλλου της ομοσπονδίας, προκειμένου ο μεταξύ τους αγώνας να διεξαχθεί την Πέμπτη. Το παιχνίδι της Τούμπας θα αρχίσει στις 16:30, ενώ η συνάντηση του Καυτατζογλείου θα ξεκινήσει στις επτά το απόγευμα. Ακόμη η ΕΠΟ αποφάσισε ότι ο αγώνας της Παναχαϊκής με τον Αρη, επίσης γιά το κύπελλο, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις έξι το απόγευμα.

Κανονικά θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α-1 ανδρών, η πρώτη αγωνιστική του οποίου έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 239,29 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 402,91, λίρα Κύπρου προς 525,04, γαλλικό φράγκο προς 47,19, ελβετικό φράγκο προς 189,21, γερμανικό μάρκο προς 159,71,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,99, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,38.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θάναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα εκτός από τα βορειοδυτικά που προβλέπονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 19 και στο Αιγαίο 14 με 20 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 13 με 18 και 10 με 16 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Thursday, 21 November 1996 - 13:00:11