Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/11/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλήρη υποστήριξη στην ελληνική κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά απο τον Γραμματέα του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, Μάσιμο Ντ' Αλέμα, κατα τις συνομιλίες του με τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, χθες στη Ρώμη.

Απέρριψε κατηγορηματικά η Ελλάδα το ενδεχόμενο επίλυσης πακέτου των ελληνοτουρκικών διαφορών και του Κυπριακού και απο κοινού αντιμετώπισης του θέματος των Ιμια και της υφαλοκρηπίδας.

Την ανησυχία του για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Εβερτ.

Η Ελλάδα θα θωρακίσει την Κύπρο και αυτό αποτελεί χρέος και επιταγή όλων μας, δηλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος.

Σύσκεψη υπο τον Πρωθυπουργό για την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Συνάντηση Μιλτιάδη Εβερτ, Νίκου Κωνσταντόπουλου στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ενόψει του ευρωπαϊκού συμβουλίου του Δουβλίνου στις 13 και 14 Δεκεμβρίου.

Κλιμακώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι κινητοποιήσεις εργαζομένων απέναντι στην κυβερνητική οικονομική πολιτική.

Σε ακόμη 61 δήμους και κοινότητες επεκτάθηκε το σύστημα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Προχωρεί η υλοποίηση της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

Σήμερα η κηδεία του τσιγγάνου Αναστάσιου Μουράτη, που σκοτώθηκε σε μπλόκο αστυνομικών.

Συνελήφθη ο δολοφόνος του 15χρονου στα Καλύβια Αττικής.

Κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει απο τη χθεσινή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην Αθήνα, δηλώνουν οι σεισμολόγοι.

Συνεχίζονται οι έρευνες και οι ανακρίσεις για την υπόθεση της ΔΕΛΤΑ Χρηματιστηριακής.

Προφυλακίστηκε ο πατέρας της 30χρονης Βασιλικής, που την είχε φυλακισμένη επι τρία χρόνια σε δωμάτιο του σπιτιού τους.

Ανετη νίκη του Ολυμπιακού επι της Σαρλενουά, ενω ο Πανιώνιος έχασε απο τη Λιμόζ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των κυπέλων στο μπάσκετ.

Εισαγγελέας για δωροδοκίες διαιτητών και στημένων αγώνων της τέταρτης εθνικής στο ποδόσφαιρο.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πλήρη υποστήριξη στην ελληνική κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά εξέφρασε ο Γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, Μάσιμο Ντ' Αλέμα, κατά τις συνομιλίες, που είχε χθες στη Ρώμη με τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Είναι ορθή η ελληνική θέση, η οποία ζητά τη ρύθμιση αυτών των προβλημάτων υπο το φως του Διεθνούς Δικαίου και οχι μέσω μονομερών πρωτοβουλιών και αδικαιολόγητων εντάσεων, τόνισε ο κ. Ντ' Αλέμα. Ο Ελληνας Πρωθυπουργός δηλωσε οτι η ευρωπαϊκή ενοποίηση, την οποία θεωρούμε αναγκαία εχει και ως προϋποθεση την βαθμιαία διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσα απο την κοινή αντιμετώπιση προβλημάτων εξωτερικής πολιτικής και κάλεσε τον κ. Ντ' Αλέμα να επισκεφθεί τη χώρα μας.Σήμερα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού,Κώστα Σημίτη,θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με αντικείμενο την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Κινητικότητα παρατηρείται στο υπουργείο Εξωτερικών, ενόψει του κρίσιμου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Κοινότητας, τη Δευτερα στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί το κείμενο της ιρλανδικής προεδρίας για επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών σε διμερές επίπεδο. Η κυβέρνηση δια του υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου και στη διάρκεια συνέντευξής του, απέρριψε κατά τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, το ενδεχόμενο επίλυσης πακέτου των ελληνοτουρκικών διαφορών και του Κυπριακού και από κοινού αντιμετώπιση του θέματος των Ιμια και της υφαλοκρηπίδας. Ο κ. Πάγκαλος ξεκαθάρισε οτι εάν στη Σύνοδο Κορυφής του Δουβλίνου δεν υιοθετεί η θέση, που είχε γίνει αποδεκτή από τους 15 και ζητούσε από την Τουρκία να προσφύγει στη Χάγη για τα Ιμια, τότε η Ελλάδα θα μπλοκάρει εκ νέου τη διαδικασία σύνδεσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η εξωτερική πολιτική της χώρας χαρακτηρίζεται απο σύγχυση, ασάφεια και ασυναρτησία, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Η Πολιτική Ανοιξη με ανακοίνωσή της επισημαίνει οτι οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, με τις οποίες καταδικάζεται η συζήτηση - πακέτο με την Τουρκία για το Αιγαίο και την Κύπρο.

Τα εθνικά θέματα απασχόλησαν και τη Βουλή κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου για το μισθολόγιο των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Εβερτ, εξέφρασε την ανησυχία του για ένα νέο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, τονίζοντας οτι για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για μυστική διπλωματία και εθνικές υποχωρήσεις, για να πάρει απάντηση από τον υφυπουργό Αμύνης, Νίκο Αποστολάκη, που τον επέκρινε για πολιτικό ολίσθημα και πυροτεχνήματα.

Η Ελλάδα θα θωρακίσει την Κύπρο, γιατί αυτό αποτελεί χρέος και επιταγή για όλους, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, που βρίσκεται απο χθες στη Λευκωσία και ήδη άρχισε συνομιλίες με την κυπριακή κυβέρνηση. Ο υπουργός Αμύνης δήλωσε ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και ότι η απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα, είναι η προοπτική ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η ενδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας. Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Κύπρου αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη διάρκεια συνεδρίου στην Αθήνα, όπου ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, επεσήμανε οτι κανένας δεν εχει το δικαίωμα να την συνδέσει με την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, τονίζοντας οτι κάτιο τέτοιο θα σήμαινε οτι καλείται το θύμα να ικανοποιήσει τον θύτη.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νεας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Εβερτ, θα έχει το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την πραγματοποίηση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και συζήτησης προ Ημερησίας Διατάξεως στη Βουλή ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δουβλίνου. Ο κ. Κωνσταντόπουλος έχει ζητήσει συνάντηση με τους αρχηγούς και των αλλων κομμάτων, καθώς και με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ίδιο θέμα.

Κλιμακώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε αντίδραση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε θερμό χειμώνα στο κοινωνικό πεδίο. Δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και δικαστικοί έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις για τις 27, 28 και 29 του μηνός. Στις 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, καθώς και οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας, οι οποίοι θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στη Λάρισα, ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για τον Δεκέμβριο καθηγητές, συνταξιούχοι και επαγγελματοβιοτέχνες. Το μεσημέρι σε κοινή συνέντευξη της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, των εφοριακών και των τραπεζοϋπαλλήλων θα εκτεθούν οι θέσεις και οι προτάσεις των φορέων για το φορολογικό. Συζήτηση για την οικονομική πολιτική θα εχει με την ΓΣΕΕ και ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 2.30 μετά το μεσημέρι στα γραφεία της συνομοσπονδίας.

Σε ακόμη 61 δήμους και κοινότητες, από τους οποίους οι 28 είναι στην Αττική επεκτείνεται το σύστημα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, το οποίο πολύ σύντομα θα ισχύει σε όλοκληρη την επικράτεια. Οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στους 61 δήμους και κοινότητες θα ισχύσουν από τις 25 Νοεμβρίου 1996 και όπως δήλωσαν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικώ, οι τιμές είναι μικρότερες από τις πραγματικές κατά 20-30%.

"Οι διαφωνίες που υπήρχαν, ως γνωστό ξεπεράστηκαν και βήμα - βήμα προχωρούμε για την υλοποίηση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, δήλωσε ο επικεφαλής της βουλγαρικής αντιπροσωπείας Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Εργων Νικολάϊ Γκριγκόρωφ. Ο κ. Γκριγκόρωφ ανακοίνωσε οτι μέχρι το τέλος τού χρόνου θα συναντηθούν και πάλι εμπειρογνώμονες των τριών χωρών, Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρωσίας, προκειμένου να συζητήσουν και να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες των οριστικών σχεδίων κατασκευής του έργου. Επίσης, θα έχει οριστικοποιηθεί και η πρόταση για τη σύσταση της μετοχικής εταιρείας του Διαβαλκανικού Πετρελαιαγωγού, η οποία θα ασχοληθεί με την υλοποίηση του σχεδίου του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

Τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα αποδεσμευθούν οι πιστώσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας απεξάρτησης 18ΑΝΩ του Ψυχιατρείου Αθηνών, έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας στην επιτροπή των θεραπευομένων, που τον επισκέφθηκαν.

Ενταση επικρατεί στους καταυλισμούς των τσιγγάνων στα Ανω Λιόσια για το θάνατο του 45χρονου ομοφύλου τους απο σφαίρα τροχονόμου σε ωρα υπηρεσίας. Οι τσιγγάνοι θεωρούν οτι ο αστυνομικός Δημήτρης Τρίμης 32 χρόνων σκότωσε εν ψυχρώ και χωρίς αφορμή τον 45χρονο ομόφυλό τους, Αναστάσιος Μουράτη. Αντίθετα, ο τροχονόμος υποστηρίζει οτι ο Μουράτης, που βρισκόταν ανάμεσα σε 35 αλλους τσιγγάνους, στους οποίους γινόταν ελεγχος για τον εντοπισμό του καταζητούμενου ομοφύλου τους, Γιάννη Χρηστάκη, εκανε μια κίνηση την οποία θεώρησε ως κίνηση για να βγάλει οπλο. Τότε υποστηρίζει ο τροχονόμος, τα εχασε, εκανε απότομη κίνηση προφύλαξης και το οπλο του εκπυρσοκρότησε. Η κηδεία του θα γίνει στις 10.30 το πρωί στα Ανω Λιόσια και στη συνέχεια οι τσιγγάνοι θα πραβματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Χθές, έκαναν πορεία προς τη Βουλή ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του τροχονόμου.

Ποινική διωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία, άσκησε ο Εισαγγελέας κατά του Νίκου Μπατσαλιά, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 15χρονου Λευτέρη Τακτικού, στα Καλύβια Αττικής. Ο Εισαγγελέας άσκησε επίσης δίωξη για άμεση συνέργεια κατά του Ιωάννη Σπυρόπουλου, φίλου του δράστη.

Κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει για τη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χθές το βράδυ με επίκεντρο 10 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στο ΑΠΕ ο Κώστας Παπαζάχος του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος τόνισε οτι παρόμοιες σε ένταση σεισμικές δονήσεις , είναι κάτι πολύ συνηθισμένο για τον ελληνικό χώρο. Επίσης πρόσθεσε οτι έγινε αισθητή επειδή δεν είχε μεγάλο εστιακό βάθος και επειδή σημειώθηκε πολύ κοντά στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χωρας.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες και οι ανακρίσεις για τη γνωστή υπόθεση της ΔΕΛΤΑ Χρηματιστηριακής. Χθές, κατέθεσαν στον ανακριτή ο διευθυντής αποθετηρίων τίτλων του Χρηματιστήριου και ο διευθυντής χρηματιστηριακών υπηρεσιών του Χρηματιστήριου. Επίσης ο ανακριτής ζήτησε να του διαβιβαστούν από το Χρηματιστήριο έγγραφα στοιχεία για τη δραστηριότητα της ``ΔΕΛΤΑ`` το τελευταίο εξάμηνο καθώς και τα ονόματα άλλων εταιριών που φέρονται ότι εμπλέκονται στη δραστηριότητα της παραπάνω εταιρίας. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η ΥΠΕΔΑ διενεργεί εντατικούς ελέγχους στη ``ΔΕΛΤΑ`` , ενώ ελέγχους ενεργούν και ορκωτοί λογιστές.

Ο Αρειος Πάγος επικύρωσε την καταδικαστική απόφαση μαιευτήρα γυναικολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ``Αγιος Ανδρέας`` γιατί επέδειξε αμέλεια αποτέλεσμα της οποίας ήταν να πεθάνει η 29χρονη, Σταυρούλα Καραγιάννη το 1990, που ειχε εισαχθεί στο χειρουργείο για να γεννήσει (με καισαρική τομή) το τρίτο παιδί της.

``Ολα είναι μία πλεκτάνη της... πόρνης της γυναίκας μου και των συγγενών της για να με φάνε και να αρπάξουν την περιουσία μου``, υποστήριξε ο 58χρονος Γιώργος Τόπης, πατέρας της 30χρονης Βασιλικής, η οποια επί τρία χρόνια βρισκόταν φυλακισμένη σε ένα τρισάθλιο δωμάτιο του σπιτιού της. Ο Τόπης δήλωσε ακόμη οτι ο ίδιος φρόντιζε για την καθαριότητα του δωματίου της Βασιλικής αλλά το τελευταίο εξάμηνο του είχε απαγορεύσει την είσοδο. Μετά την τρίωρη απολογία του ο Τόπης προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία νίκη και δύο ήττες ήταν ο χθεσινός απολογισμός των ελληνικών ομάδων μπάσκετ στα Κύπελλα Ευρώπης. Συγκεκριμένα, υγιεινό ``περίπατο`` πραγματοποίησε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, επικραντώντας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας της βελγικής Σαρλερουά με 87-60, σε αγώνα της 8ης ημέρας για την Ευρωλίγκα. Αντίθετα, μοναδική ευκαιρία για να βρεθεί στην πρώτη τριάδα του Α` Ομίλου της ίδιας διοργάνωσης, έχασε η ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου, αφού ηττήθηκε με 78-75 στη Γαλλία από τη Λιμόζ.

Την ήττα γνώρισε και η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Σπόρτιγκ, στην Ευρωλίγκα γυναικών, αφού έχασε με 83-70 στη Γερμανία από την Βούπερταλ και έτσι βρέθηκε στην τρίτη θέση του Β` Ομίλου με 10 βαθμούς, όσους έχει το γερμανικό συγκρότημα αλλά και η Κόμο, ενώ προηγείται η Μπουρζ με 12 βαθμούς.

Με τον Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς στην σύνθεση του θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Αρη, που θα γίνει την Κυριακή στο στάδιο Καραϊσκάκη και έτσι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν αντιμετωπιζει πέον ιδιαίτερα προβλήματα γιά τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Στην ΑΕΚ, όμως, οπροπονητής της Πέτρος Ραβούσης σκοπεύει νε κάνει ``λίφτινγκ`` στην άμυνα της, αφού θέλει στην ομάδα νέα πρόσωπα και νέο στυλ. Ετσι στον αγώνα της Κυριακής με τον Εδεσσαϊκό ξεκινούν στην ενδεκάδα οι Ντόμπος, Κοπιτσής, ενώ ο Ρουμάνος θα παίζει κλασικό λίμπερο και ο δεύτερος στόπερ.

Κανονικά θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών, η πρώτη αγωνιστική του οποίου έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία.

Την ερχόμενη Τετάρτη 27 Νοεμβρίου θα γίνουν τελικά και τα δύο ντέρμπι γιά τον τέταρτο γύρο του κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό.

``Βολές`` κατά του νέου προπονητή της ομάδας Λευτέρη Σούμποτιτς εκτόξευσε ο πρόεδρος του Αρη, Ζαφείρης Σαμολαδάς, αναφερόμενος στο θέμα της επιστροφής τού Νίκου Γκάλη στην ομάδα. ``Το θέμα Γκάλη είναι θέμα του προέδρου της ομάδας και σε καμμιά περίπτωση δεν αφορά τον προπονητή. Δεν βλέπω το λόγο να αναμιγνύεται ο προπονητής της ομάδας, αφού μόνον εγώ συζήτησα με το μεγάλο άσο και απ` αυτόν εξαρτάται αν θα επιστρέψει στην ομάδα``, δήλωσε ο κ Σαμολαδάς ο οποίος είπε ότι Θα συναντηθεί και πάλι μαζί του μόλις γυρίσει στη Θεσσαλονίκη από τη Βουλγαρία όπου βρίσκεται.

Σοβαρές καταγγελλίες για δωροδοκίες διαιτητών και στημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Δ' εθνικής κατηγορίας έκανε ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ ο δικηγόρος, Αλέξανδρος Κούγιας, που είναι και πρόεδρος του σωματείου Αρης Πετρούπολης. Κατόπιν αυτών επιλαμβάνεται Εισαγγελέας, προκειμένου να διερευνήσει τις καταγγελίες του κ Κούγια, ο οποίος -μεταξύ άλλων- δήλωσε χαρακτηριστικά στο Δ.Σ. της ΕΠΟ ότι, `` αν δεν πληρώσεις τους διαιτητές δεν παίρνεις το πρωτάθλημα στη Δ' κατηγορία``.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 239,29 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 402,91, λίρα Κύπρου προς 525,04, γαλλικό φράγκο προς 47,19, ελβετικό φράγκο προς 189,21, γερμανικό μάρκο προς 159,71,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,99, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,38.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα εκτός από τα βορειοδυτικά,όπου προβλέπονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 5 εως 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 9 εως 19 και στο Αιγαίο απο 14 εως 20 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία, που θα κυμανθεί απο 13 εως 18 και απο 10 εως 16 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Friday, 22 November 1996 - 2:00:18