Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/11/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή σήμερα ο προϋπολογισμός του 1997 και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Η πορεία εφαρμογής της οικονομικής πολιτικής απασχόλησε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ.

Αποκλεισμένα τρία σημεία της εθνικής οδού στην περιοχή της Λάρισας από τους αγρότες. Σε νέες απεργίες προσανατολίζονται ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Προσβλητική για τη μνήμη, την ιστορία και την προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου η φιλολογία γύρω απο το θάνατό του επισημαίνει το Εκτελεστικό Γραφείο.

Διαστάσεις ανεξέλεγκτες παίρνει η αντιπαράθεση Εβερτ - Μητσοτάκη. Υποεπιτροπή θα εξετάσει τις προτάσεις Βαρβιτσιώτη - Σουφλιά για διεύρυνση του συνεδριου της Νέας Δημοκρατίας.

Εξηγήσεις απο την Αγκυρα θα ζητήσει η Αθήνα για τις καταγγελίες εμπρησμών σε ελληνικά νησιά απο Τούρκους πράκτορες.

Εγκαινιάζεται τον Ιανουάριο ο αγωγός φυσικού αερίου δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Δούμα.

Οκτακόσιοι επιστήμονες θα προσληφθούν στις Νομαρχίες.

Ενοπλος εισέβαλε σε κομμωτήριο της Ηλιούπολης και τραυμάτισε την ιδιοκτήτρια.

Επεισόδια απο οπαδούς του Αρη μετά την ήττα της ομάδας τους απο την Παναχαϊκή για το Κύπελλο Ελλάδας.

Νέες καταγγελίες για στημένα παιχνίδια.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 1997, η συζήτηση του οποίου, στην ολομέλεια του Σώματος, αναμένεται να αρχίσει το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Μαζί με τον προϋπολογισμό θα κατατεθεί και το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων, προβλέπει την κατάργηση πάνω από 200 φοροαπαλλαγών και την επιβολή έξι νέων φόρων. Η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της ζητεί την κατανόηση των εργαζομένων, επισημαίνοντας οτι η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική ειναι η μόνη, που μπορεί να δώσει διέξοδο στα προβλήματα της χώρας.

Η πορεία εφαρμογής της οικονομικής πολιτικής και η ανασυγκρότηση του κόμματος συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προεδρου του Κινηματος, Κώστα Σημίτη.Οπως δήλωσε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Κώστας Σκανδαλίδης, διαπιστώθηκε η ανάγκη υπεράσπισης της οικονομικής πολιτικής απο ολόκληρο το Κίνημα και βεβαίως απο την Κοινοβουλευτική Ομάδα κατά τη συζήτηση του προυπολογισμου στη Βουλή.

Αποκλεισμένα εξακολουθούν να είναι απο τους αγρότες τρία σημεία της εθνικής οδού στην περιοχή της Λάρισας, σύμφωνα με τη διευθυνση Τροχαίας της περιοχής. Οι αγρότες ζητούν αύξηση των κονδυλίων για την ελληνική γεωργία και στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.Ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας, κάλεσε την οργανωτική επιτροπή των κινητοποιήσεων των αγροτών σε συνάντηση σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να υπάρξει διάλογος σχετικά με τα αιτήματά τους.Στο μεταξύ,σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, αν δεν ικανοποιηθούν τα οικονομικά αιτήματά τους, μετά τη χθεσινή 24ωρη απεργία, που παρέλυσε ολόκληρη σχεδόν η χώρα εκδηλώνοντας την αντίδρασή τους στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.Ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία των δικαστικών υπαλλήλων, που διεκδικούν την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων.

Προσβλητική γιά τη μνήμη την ιστορία και την προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου χαρακτηρίστηκε απο τον Πρόεδρο και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ η φιλολογία γύρω απο τις συνθήκες θανάτου του ιδρυτή του Κινήματος. Το αρχείο του Ανδρέα Παπανδρέου ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Διαστάσεις ανεξέλεγκτες τείνει να πάρει η αντιπαράθεση Εβερτ - Μητσοτάκη . Ο επίτιμος Πρόεδρος του κόμματος,κατηγόρησε τον κ.Εβερτ ότι προσπάθησε να εκβιάσει τη ρήξη, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στη διάσπαση και να θέσει σε δεύτερη μοίρα τη συζήτηση για τους όρους διεξαγωγής του συνεδρίου. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κ. Μητσοτάκη στο δρόμο, που συνειδητά έχει επιλέξει, απάντησε το γραφείο τύπου του κόμματος.Συνεδρίασε χθές η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, που αποφάσισε τη σύσταση υποεπιτροπής, η οποία θα επεξεργαστεί το πόρισμα Βαρβιτσιώτη και την εισήγηση Σουφλιά για την διευρυνση του συνεδρίου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι δυνατόν να υπάρξει σύνθεση των διαφορετικών θέσεων.

Η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει εξηγήσεις απο την Αγκυρα, μετά τις καταγγελίες Τούρκου βουλευτή, για εμπρησμούς δασών σε ελληνικά νησιά από Τούρκους πράκτορες, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, έκανε λόγο για ανησυχητικές καταγγελίες, που αποτελούν ομολογία ποινικού αδικήματος και οι οποίες πρέπει να προβληματίσουν την παγκόσμια κοινωνία. Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρηση η ιδιαίτερα αυτή σοβαρή καταγγελία, επισημαίνουν η Νέα Δημοκρατία και η Πολιτική Ανοιξη, προσθέτοντας οτι το θέμα πρέπει να έρθει στα αρμόδια διεθνή φόρα.

Τον Ιανουάριο θα εγκαινιαστεί ο αγωγός που μεταφέρει φυσικό αέριο απο τη Ρωσία στην Ελλάδα δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Δούμα, Γενάντι Ζελέζνιεφ, ο οποίος πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στη χώρα μας. Ο κ. Ζελέζνιεφ δήλωσε ακόμη οτι διαπίστωσε τη βούληση της κυβέρνησης να επαναπροωθήσει το έργο της κατασκευής του εργοστασίου αλουμίνας. Ο κ. Ζελέζνιεφ είπε οτι δεν θεωρεί πιθανή προς το παρόν μια επιθετική ενέργεια της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, ενώ υπογράμμισε το ψήφισμα της Ρωσικής Δούμα με το οποίο καταδικάζετο η παρουσία τουρκικού στρατού στην Κύπρο και ζητείτο η αποστρατικοποίηση του νησιού.

Οκτακόσιοι επιστήμονες θα προσληφθούν στις Νομαρχίες ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια των Νομαρχών της χώρας. Ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε τους Νομάρχες οτι η κυβέρνηση θα είναι αρωγός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί στο νέο ρόλο της για την οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ανάπτυξη κάθε περιοχής.

Αγνωστος, αργά χθές το απόγευμα, μπήκε σε κομμωτήριο στην Ηλιούπολη και αφού πυροβόλησε τέσσερις φορές την ιδιοκτήτρια, εξαφανίσθηκε με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε συνεργός του. Θύμα είναι η Βασιλική Κωνσταντίνου που φέρει δύο τραύματα στο δεξί πόδι κι ένα κοντά στην κοιλιά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ``Ερυθρός Σταυρός`` χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Παναχαϊκή, συνεχίζοντας τις εκπληκτικές της φετινές εμφανίσεις νίκησε 2- 1 τον Αρη στον πρώτο αγώνα για τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος, που έγινε στο γήπεδο Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Οπαδοί του Αρη μετά το τέλος του αγώνα πολιόρκησαν με άγριες διαθέσεις τα αποδυτήρια της ομάδας τους, ενώ από τη μανία τους δεν γλύτωσε καί η αποστολή της Παναχαϊκής, της οποίας έσπασαν τα τζάμια των αποδυτηρίων της.

Την παραίτηση του στη διάθεση της διοίκησης της ΠΑΕ Ηρακλής, έθεσε ο προπονητής Βασίλης Αντωνιάδης, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό, γιά το κύπελλο Ελλάδας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παράγοντες τού ``Γηραιού`` βολιδοσκόπησαν τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή, Αλκέτα Παναγούλια, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ορισμός διαιτητών γίνεται στη Θεσσαλία κατήγγειλε στο Δ.Σ της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, κ Σακελλαρίου, ξεσηκώνοντας νέο σάλο στο χώρο του ποδοσφαίρου, μετά τις γνωστές καταγγελίες του Αλέξη Κούγια. Η ΕΠΟ διέταξε την διαγραφή των διαιτητών που σφύριξαν στους συγκεκριμένους αγώνες και την ακύρωση των αποτελεσμάτων,ενώ συνέστησε εξεταστική επιτροπή η οποία θα εξετάσει τις καταγγελίες για στημένους αγώνες του Αλέξη Κούγια.Στο μεταξύ μήνυση σε βάρος του Αλέξη Κούγια κατέθεσε η διοίκηση της Αγίας Ελεούσας, αφού θεωρεί συκοφαντικά τα όσα υποστηρίζει ο γνωστός νομικός γιά εμπλοκή της ομάδας στην υπόθεση ``στημένων`` αγώνων`` στο πρωτάθλημα της Δ` εθνικής κατηγορίας.

Ο Σουηδός προπονητής του ΠΑΟΚ, Γκούντερ Μπέγκσον θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας μέχρι τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, δήλωσε ο οπρόεδρος του ``Δικεφάλου``, Γιώργος Καλύβας. Πάντως η παραμονή του Μπέγκσον στον ΠΑΟΚ θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα και όλα δείχνουν ότι ο Σουηδός τεχνικός είναι πλέον ``υπό προθεσμία``.

Ακαρπη απέβη η τρίωρη συνάντηση του προεδρείου της ομοσπονδίας βόλεϊ με εκπροσώπους των ΤΑΠ καί των αθλητών που έχουν εξαγγείλει αποχή από το πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από την προσεχή Κυριακή. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ``είσοδος`` τού τρίτου ξένου παίκτη από το Δεκέμβριο, κάτι πού δεν θέλουν η πλειοψηφία των Σωματείων καί φυσικά το συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων παικτών. Οι εκπρόσωποι των Σωματείων αναμένεται να πάρουν τις οριστικές αποφάσεις τους την προσεχή Τρίτη.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 244,09 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 409,96, λίρα Κύπρου προς 526,94, γαλλικό φράγκο προς 46,98, ελβετικό φράγκο προς 188,55, γερμανικό μάρκο προς 159,42,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,14, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,23 και την ECU προς 307,38 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Οι νοτιάδες και οι τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 5 εως 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 9 εως 18 και στα νησιά του Αιγαίου απο 13 εως 21 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχή κατά περιόδους, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 12 εως 17 και απο 7 εως 14 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Friday, 29 November 1996 - 3:00:32