Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών με μπλόκα σε όλη τη χώρα, παρά τις εξαγγελίες του υπουργού Γεωργίας οτι η κυβέρνηση ικανοποιεί τα περισσότερα από τα αιτήματά τους.

Σε επαγρύπνηση οι τεχνικές υπηρεσίες στον Εβρο για το ενδεχόμενο να ανέβει η στάθμη των ποταμών Εβρου και Αρδα.Ζημιές και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τη λήψη μέτρων για ανακούφιση των πληγέντων στην περιοχή της Θράκης προτείνει ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, με ψήφισμα στο ευρωκοινοβούλιο.

Για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη θα μιλήσει σήμερα στη Λισαβόνα ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Κριτική στη κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική απο τον Μιλτιάδη Εβερτ.

Ρευστή η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία παρά τις εναλλακτικές φόρμουλες για το συνέδριο του κόμματος.

Ελεγχοι σε βάθος διενεργούν σε 12 χρηματιστηριακές εταιρίες για το σκάνδαλο της `` ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ``.

Εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 17 του μηνός. Κινητοποιήσεις αποφασίζει την Πέμπτη και η ΓΣΕΕ.

Γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα για Ατομα με Ειδικές Ανάγκες.

Στον ``αέρα`` οι αγώνες ποδοσφαίρου της Κυριακής λόγω της απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα γήπεδα.

Ο Χρήστος Αρχοντίδης και ο Αλκέτας Παναγούλιας οι νέοι προπονητές σε ΠΑΟΚ και Ηρακλή.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται σε ολη τη χωρα απο τις αγροτικές κινητοποιήσεις παρά τις χθεσινές εξαγγελίες, που ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας, οτι η κυβέρνηση ικανοποιεί τα περισσότερα από τα αιτήματα τους.Μπλόκα έχουν στηθεί απο τους αγρότες στη Θεσσαλία,στη Μακεδονία,στην Θράκη,στην Αχαϊα,στην Αιτωλοακαρνανία, στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα και στην Ηπειρο, με αποτέλεσμα να αποσυντονιστούν οι οδικές συγκοινωνίες, να προκαλείται μεγάλη ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες, ενώ άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες ελλείψεις στις κεντρικές αγορές.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες αναμένουν την επιστροφή του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, απο τη Λισαβόνα, στη παρέμβαση του οποίου στηρίζουν τις ελπίδες τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών θα απασχολήσουν και τη Βουλή με επίκαιρες ερωτήσεις, που κατέθεσε σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση.

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι τεχνικές υπηρεσίες του νομού Εβρου για την περίπτωση, που ανέβει εξαιτίας των βροχοπτώσεων η στάθμη των ποταμών Εβρου και Αρδα και απειληθούν πλημμύρες στην περιοχή. Οι ζημιές, που έχουν προκληθεί στην Ξάνθη σε σπίτια, επιχειρήσεις, έργα υποδομής και γεωργικές καλλιέργειες είναι ανυπολόγιστες. Στην περιοχή βρίσκεται ήδη κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Κώστα Λαλιώτη,ενώ ήδη άρχισε η καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 200.000 δρχ σε κάθε πληγείσα οικογένεια. Η θεομηνία έπληξε επίσης και την περιοχή της Δράμας, αλλά και τη Δυτική Ελλάδα και κυρίως την Ηπειρο, όπου πλημμύρισαν οι ποταμοί Καλαμάς, Αχέροντας, Αραχθος και Λούρος.

Τη λήψη μέτρων για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων απο τη θεομηνία, την παροχή αποζημιώσεων ,προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στην περιοχή της Ξάνθης, προτείνει ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, με ψήφισμα που προωθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου. Η Πολιτική Ανοιξη προτείνει μέτρα ενίσχυσης της βιομηχανίας για την ανάπτυξη της Θράκης.

Με αντικείμενο την ασφάλεια και την συνεργασία στην Ευρώπη πρόκειται να μιλήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ, που πραγματοποιείται στη Λισαβόνα, ενω αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Αλ Γκόρ. Σύμφωνα με πληροφορίες,κατά τις συναντήσεις που είχε ο κ.Σημίτης με ομολόγους του στο περιθώριο της Συνόδου,συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων, καθώς επίσης και τα ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και τη Διακυβερνητική Διάσκεψη,στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει σε εννέα ημέρες στο Δουβλίνο.Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους ομολόγους του ότι η Ελλάδα θα επιμείνει στο θέμα της διασφάλισης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική εξαπέλυσε ο Μιλτιάδης Εβερτ, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για ασύστολα προεκλογικά ψεύδη και για φορολογική λαίλαπα. Ο κ. Εβερτ κάλεσε την κυβέρνηση να μειώσει τη φορολογία και να δώσει στη δημοσιότητα λίστες με τους φοροφυγάδες. Επίσης χαρακτήρισε ανέφικτο το στόχο για πληθωρισμό 4,5% στο τέλος του 1997.

Ρευστή εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός οτι έχουν διατυπωθεί εναλλακτικές φόρμουλες, ώστε να οδηγηθεί το κόμμα ομαλά προς το συνέδριό του. Ο Πρόεδρος του κόμματος, Μιλτιάδης Εβερτ, αποκλείει το ενδεχόμενο εσωκομματικών εκλογών, επικαλούμενος το καταστατικό, ενώ οι προσκείμενοι στον Γιώργο Σουφλιά δηλώνουν πως θα ζητήσουν να αποφασίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ελέγχους σε 12 χρηματιστηριακές εταιρίες, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της ``ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ`` διενεργούν αυτή τη στιγμή ξένες ελεγκτικές εταιρίες διεθνούς κύρους αποκάλυψε μιλώντας χθές στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Αλέξανδρος Μπαλτάς. Ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι το πόρισμα των ελέγχων θα δημοσιοποιηθεί αμέσως μόλις αυτοί περατωθούν.

Εικοσιτετράωρη απεργία για τις 17 του μηνός αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νέο μισθολόγιο. Την Πέμπτη συνεδριάζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ για να καθορίσει το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες γιορτάζεται σήμερα. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σε ανακοίνωσή του τονίζει οτι αποτελεί για όλους μας, ξεχωριστά σημαντική μέρα για έναν ακόμη λόγο, που συνδέεται άμεσα με τις μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες των αθλητών, που έλαβαν μέρος στους πρόσφατους Παραλυμπιακούς αγώνες, καθώς και στα υπόλοιπα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνδυνος να μη διαξαχθούν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μετά την εξαγγελία απεργίας των υπαλλήλων που εργάζονται στα εθνικά στάδια, γιά τις 7, 8, 14 και 15 Δεκεμβρίου.

Με γκόλ στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής με 1-0 στον αγώνα με τον Ιωνικό στη Νίκαια και συνέχισε να παραμένει με 26 βαθμούς μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1. Ακολουθούν με 23 βαθμούς ο Παναθηναϊκός, με 22 ο ΟΦΗ και 20 η ΑΕΚ.

Αλλαγές στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή αλλά και στη διοίκηση του Αρη είχαμε χθές. Νέος προπονητής στο δικέφαλο του Βορρά είναι ο Χρήστος Αρχοντίδης και στο Γηραιά ο Αλκέτας Παναγούλιας.

Την ερχόμενη Τετάρτη 11 του μηνός θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός αγώνας γιά την τέταρτη φάση του κυπέλλου, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού μετά τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ,με 5-0.Το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με την καλή εμφάνιση, τόνωσε το ηθικό των ``πρασίνων`` για το παραδοσιακό ντέρμπι,την Κυριακή στο Καραϊσκάκη με τον αιώνιο αντίπαλο,Ολυμπιακό. Αντίθετα, στην ΑΕΚ κάθε ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε με πρόστιμο 500.000 δραχμών για την ήττα απο τον Αρη, ενώ με επιπλέον πρόστιμο 800.000 δραχμών τιμωρήθηκαν οι Κασάπης και Νικολαίδης,γιατί πήραν αδικαιολόγητα κίτρινη κάρτα .

Σε αγώνα βόλλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, ο Αρης κέρδισε τελικά με 3-0 τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη. Στο μεταξύ, η διεθνής ομοσπονδία ενέκρινε τη μεταγραφή του Βούλγαρου διεθνή βολεϊμπολίστα, Ιβάϊλο Γκαβρίλοφ στον Ολυμπιακό.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 244,93 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 412,99, λίρα Κύπρου προς 527,25, γαλλικό φράγκο προς 46,87, ελβετικό φράγκο προς 186,85, γερμανικό μάρκο προς 158,98,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,15, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,57 και την ECU προς 307,49 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθεί και σήμερα η κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν βόρειοι μέχρι ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 3 εως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 7 εως 16 και στο Αιγαίο απο 13 εως 18 βαθμούς Κελσίου. Βροχή και καταιγίδα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 12 εως 15 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη θα βρέξει, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά. Το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 6 μέχρι 11 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.01 run on Tuesday, 3 December 1996 - 8:00:23 UTC