Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,04/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κρίσιμη συνάντηση του Στέφανου Τζουμάκα με τους Θεσσαλούς αγρότες. Διάλογος με βάση τις δέκα προτάσεις της κυβέρνησης, δηλώνει ο Δημήτρης Ρέππας, αποκλείει επέμβαση των ΜΑΤ και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τους αγρότες.

Με αποκλεισμό και του επιβατικού λιμανιού του Πειραιά, απειλούν οι ναυτεργάτες.

Δεν υπάρχει απόφαση για μορατόριουμ στις πτήσεις πάνω από την Κύπρο, επαναλαμβάνει ο Δημήτρης Ρέππας.

Κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης,στην κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο. Αύριο συνάντηση του Πρωθυπουργού με τα προεδρεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τουλάχιστον τέσσερα χωριά στην Ξάνθη παραμένουν αποκλεισμένα. Συναγερμός σε δυο χωριά του Εβρου, καθώς η στάθμη του ποταμού Αρδα έφθασε τα όρια ασφαλείας.

Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια πολυμελής σπείρα κακοποιών που ευθύνεται για τουλάχιστον 20 δολοφονίες, ένοπλες ληστείες, απαγωγές και άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Γιατρός παρασύρει και τραυματίζει με το ΙΧ της πέντε άτομα στη διαχωριστική νησίδα έξω από τον Ευαγγελισμό.

Δώδεκα παρεμβάσεις για τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εξήγγειλε ο υπουργός Κώστας Γείτονας.

Ηλιοφάνεια αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας , εξασθενούν οι άνεμοι. Το θερμόμετρο θα δείξει από -2 μέχρι 16 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Γεωργίας Στέφανου Τζουμάκα με τους Θεσσαλούς αγρότες,είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων, καθώς από την εκβασή της εξαρτάται η πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων, οι οποίες έχουν παραλύσει τη χώρα. Ολες οι πλευρές είναι επιφυλακτικές, καθώς η μέν κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να ικανοποιήσει οικονομικά αιτήματα,οι δε αγρότες επιμένουν ότι αν δεν ικανοποιηθούν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.Με το θέμα ασχολήθηκε και η Κυβερνητική Επιτροπή,η οποία αποφάσισε συνέχιση του διαλόγου με βάση τις δέκα προτάσεις που εξαγγέλθηκαν,απέκλεισε το ενδεχόμενο επέμβασης των ΜΑΤ,όχι όμως και την περίπτωση συνάντησης του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία των αγροτών.

Με αποκλεισμό και του επιβατικού λιμανιού του Πειραιά, απειλούν οι υπάλληλοι των λιμανιών της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη υπογραφή από τον πρωθυπουργό, του διατάγματος για τη χορήγηση του πρίμ παραγωγικότητας.

Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για αναστολή των πτήσεων πολεμικών αεροσκαφών στην Κύπρο,επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ξεκαθαρίζοντας τη θέση της Αθήνας και της Λευκωσίας,τόνισε ότι το ζήτημα αυτό δεν αντιμετωπίζεται μεμονωμένα,αλλά θα μπορούσε να συζητηθεί ως μέρος συνολικής πρότασης για το Κυπριακό.

Με κόντρες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης,άρχισε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η συζήτηση του προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση δια του εισηγητή της χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό αναπτυξιακό, κοινωνικά δίκαιο και κρίσιμο για την πορεία της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει ούτε στη δεύτερη φάση της Νομισματικής Ενοποίησης.Για λογιστικά τεχνάσματα και αλχημείες, έκανε λόγο ο Συνασπισμός,ενώ το ΔΗΚΚΙ μίλησε για πλασματικό και αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό.

Κατατέθηκε στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, το φορολογικό νομοσχέδιο με τις νέες φορολογίες και τις φοροαπαλλαγές που κόβονται. Οι νέες φορολογίες είναι στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, στα ομόλογα και τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, στα κέρδη των τραπεζών και στις καταθέσεις σε συνάλλαγμα, μονίμων κατοίκων Ελλάδας. Επίσης προβλέπει αύξηση από 34 μέχρι 95% των τεκμηρίων διαβίωσης για ΙΧ και σκάφη αναψυχής,περιλαμβάνει αλλαγές στα αντικειμενικά κριτήρια,ενώ κόβονται τουλάχιστον 200 φοροαπαλλαγές.Αυριο, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Αποκλεισμένα παραμένουν τουλάχιστον τέσσερα χωριά στην Ξάνθη, και ελικόπτερα του στρατού μεταφέρουν τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους τους,ενώ τα συνεργεία της Νομαρχίας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάνοιξη των δρόμων,την αποκατάσταση του δικτύου της ΔΕΗ και του δικτύου ύδρευσης.Την ίδια ώρα, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι κάτοικοι των χωριών Καστανιών και Πυθίων,στον Εβρο, καθώς η στάθμη του ποταμού Αρδα έφτασε στα όρια ασφαλείας.Προβλήματα υπάρχουν στην Ηπειρο και την Κέρκυρα,όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε δρόμους.

Από την ασφάλεια εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα κακοποιών που ευθύνεται για τουλάχιστον 20 δολοφονίες,ένοπλες ληστείες τραπεζών, απαγωγές και άλλες εγκληματικές ενέργειες.Εγκέφαλος της σπείρας φέρεται ο Βασίλης Σούφλας, 35 ετών, ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από συνεργάτες του.

Δώδεκα παρεμβάσεις για τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ανακοίνωσε ο υπουργός Κώστας Γείτονας.Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, εγκαταλείπεται προς το παρόν η ιδέα του ενιαίου φορέα υγείας, δημιουργείται ένα νέο συντονιστικό όργανο με το οποίο θα συνεργάζονται όλα τα ταμεία, εισάγεται ο θεσμός γιατρών δημόσιας υγείας και σχολικής ιατρικής και τέλος, δημιουργείται κέντρο έρευνας και ελέγχου της ποιότητας των εξετάσεων και των ιατρικών πράξεων.

Πέντε τραυματίες,τρεις γυναικες,η μία σοβαρά και δυο ανδρες,είναι ο απολογισμος τροχαιου ατυχηματος κοντά στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ,όταν επιβατικό αυτοκίνητο,που οδηγούσε η γιατρός Παναγιώτα Τζιωρτζή,ξεφυγε απο την πορεια του,ανέβηκε στη διαχωριστική νησίδα και τους παρέσυρε.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξι Ελληνικές ομάδες δίνουν απόψε καθοριστικούς αγώνες γιά τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.Για την Ευρωλίγκα ανδρών,ο Παναθηναϊκός, αντιμετωπίζει αυτή την ώρα, στο Σπλίτ, την ισχυρή Κροάσια. Οι τέσσερις εκπρόσωποι μας στο Κύπελλο Κόρατς, δίνουν τους πρώτους αγώνες τους γιά την φάση των 32. Ο Αρης αντιμετωπίζει την Μπεσικτάς στην Κωνσταντινούπολη. Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στις 9.00 το βράδυ στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα. Το Περιστέρι αντιμετωπίζει στην Ιταλία την Κατζίβα Βαρέζε και ο Σπόρτινγκ στο Ισραήλ την Μακάμπι Ριζόν, ενώ γιά το Κύπελλο Λιλιάνα Ρονκέτι των γυναικών,η Κομοτηνή αγωνίζεται στην Ουκρανία με την Κοζάτσκα.

Ο Εθνικός Αστέρας παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας στον Νότιο Ομιλο του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Γ` εθνικής, αφού σε αγώνα γιά την ένατη ημέρα, απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην Ρόδο από την τοπική Ενωση Ρόδου- Διαγόρα.Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Μαρκό - Παναιγιάλειος 1-0 Κόρινθος - Ηρόδοτος 2-0 Ατρόμητος - Βαρβασιακός 2-0 Αιγάλεω - Ναυπακτιακός Αστέρας 4-3 Ηλυσιακός - Ιάλυσος 0-0 Πάτρα - Αιολικός 1-1 Εργοτέλης - Αγ. Νικόλαος 0-0 Καλλιθέα - Κέρκυρα 2-2 Ενωση Ρόδου Διαγόρα - Εθνικός Αστέρας 1-1

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,061 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 409,273 λίρα Κύπρου προς 527,252, γαλλικό φράγκο προς 47,026 ελβετικό φράγκο προς 187,559, γερμανικό μάρκο προς 158,955,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16, 164,τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 219,049 και την ECU προς 307,395 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σαφή βελτίωση θα παρουσιάσει από αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα Νοτιοανατολικά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Oι άνεμοι θα είναι Βόρειοι, στα Δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα Ανατολικά μέτροι μέχρι ισχυροί.Η θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμανθεί από -2 μέχρι 11 βαθμούς,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 3 με 16 και στο Αγιαίο 8 με 16 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 6 με 14 και 2 με 11 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.01 run on Wednesday, 4 December 1996 - 18:02:09 UTC