Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την κλιμάκωση του αγώνα τους αποφάσισαν ομόφωνα οι αγρότες σε πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα.

Ολιγόλεπτη συνάντηση με αγροτες σε μπλόκο είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθ' οδόν προς την Ξάνθη.

Η βελτίωση του καιρού ανακουφίζει τους κατοίκους του Εβρου.

Την Ξάνθη επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ζημιές που προκάλεσε η θεομηνία.

Πανελλήνιο συλλαλητήριο πολυτέκνων πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Αθήνα και πορεία προς τη Βουλή.

Με συγκεντρώσεις έξω από τα Κόντινετ της Νέας Ιωνίας και το Πράκτικερ στο Αιγάλεω συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εμποροϋπάλληλοι.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους να πάρουν μέρος στην απεργία της 17ης Δεκεμβρίου.

Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες άρχισαν από χθες οι διπλωμάτες και οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Στην Πάτρα ο Μιλτιάδης Εβερτ για επαφές με κομματικά στελέχη.

Η συννεφιά, οι τοπικές ομίχλες και οι μέτριας έντασης άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε ολομέτωπη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση προχωρούν οι αγρότες οι οποίοι αποφάσισαν κατά τη διάρκεια πανελλαδικής σύσκεψης στη Λάρισα να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και προβλέπει ενίσχυση των μπλόκων σε όλη την Ελλάδα. Οι αγρότες δήλωσαν ότι εξακολουθούν να επιδιώκουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως είπαν, δεν μπορεί να αρνείται το διάλογο με το 25% των Ελλήνων. Στο ρυθμό των αγροτικών κινητοποιήσεων μπαίνει και ο Νομός Ηρακλείου. Οι 17 Αγροτικοί Σύλλογοι ετοιμάζονται για επ' αόριστο αποκλεισμό του οδικού κόμβου στο Γιόφυρο από τη Δευτέρα. Πάντως, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού δεν στηρίζει τις κινητοποιήσεις αυτές.

Ολιγόλεπτη συνάντηση με αγρότες είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθ' οδόν προς την Ξάνθη.Ο κ.Στεφανόπουλος, τους τόνισε οτι γνωρίζει τα προβλήματα τους, ότι θα καταθέσω τις απόψεις του στην κυβέρνηση και ελπίζει να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Τα μπλόκα των αγροτών στη Λάρισα επισκέφθηκε χθές ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, που εξέφρασε την πρόθεσή του να αναλάβει μεσολαβητική προσπάθεια.Σε δηλωσεις του σήμερα απο την Κέρκυρα ο κ.Τσοβόλας χαρακτήρισε λογικά τα αιτήματα των αγροτών, υποστηρίζοντας οτι δεν έχουν το κόστος που λέει η κυβέρνηση. Την προταση του Συνασπισμού για διάλογο κυβέρνησης και αγροτών, επανέλαβε σήμερα στη Θεσαλονίκη ο προεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Με ανακούφιση βλέπουν οι κάτοικοι του Εβρου, την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, που βοηθά στο να κατέρχεται σταδιακά η στάθμη των νερών των ποταμών Εβρου και Αρδα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνολικά έχουν πλημμυρίσει περίπου είκοσι χιλιάδες στρέμματα. Παρότι εκτιμάται ότι η πτωτική τάση της στάθμης των δύο ποταμών θα συνεχιστεί, εν τούτοις συνεχίζει να ισχύει από τη Νομαρχία Εβρου το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης Ξενοκράτης.

Την Ξάνθη, επισκέφθηκε σημερα ο πρόεδρος της Δημοκατίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ζημιές που προκάλεσε η θεομηνία. Ο κ.Στεφανόπουλος, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και περιηγήθηκε σε σημεία που σημειώθηκαν οι καταστροφές. Επίσης, του εκτέθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν σε έργα υποδομής, στέγασης των πλημμυροπαθών και ενίσχυσής τους. Ο πρόεδρος επισκέφθηκε οδικώς ορεινές κοινότητες της Ξάνθης, οι οποίες επλήγησαν περισσότερο από την πρωτοφανή θεομηνία και άκουσε τα προβλήματα που του εξέθεσαν οι πλημμυροπαθείς. Ο πρόεδρος υποσχέθηκε να μεταφέρει τα προβλήματα στην κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει άμεση και πλήρης ανταπόκριση.

Πανελλήνιο συλλαλητήριο πολυτέκνων πραγματοποιήθηκε το πρωί στην πλατεία Κουμουνδούρου και πορεία στη συνέχεια προς τη Βουλή. Εκπρόσωποι των πολυτέκνων από τους 111 συλλόγους τους από όλη τη χώρα διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές στο επίδομα, την κατάργηση της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και τη μείωση των κονδυλίων για το δημογραφικό. Οι εκπρόσωποι των πολυτέκνων επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής και στα κόμματα. Στο συλλαλητήριο μετείχαν πάνω απο 5.000 μέλη οικογενειών πολύτεκνων, καθώς και βουλευτές από όλα τα κόμματα της Βουλής.

Με συγκεντρώσεις έξω από τα Continent της Νέας Ιωνίας και το Practiker του Αιγάλεω συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εμποροϋπάλληλοι που αντιδρούν στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Εκπρόσωποι των συνδικαλιστών μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στους καταναλωτές υπό τη διακριτική παρακολούθηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Δεν καλύπτουν τις προσδοκίες της ΑΔΕΔΥ οι νέες προτάσεις της κυβέρνησης για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, τις οποίες προσκόμισε στους συνδικαλιστές ο υφυπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης. Ο Προεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Κουτσούκος, δήλωσε οτι παραμένουν οι διαφωνίες και κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να πάρουν μέρος στην απεργία της 17ης Δεκεμβρίου.

Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες άρχισαν απο χθες οι διπλωμάτες και οι διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών. Οι ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία σε ολο τον κόσμο παραμένουν κλειστά. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τον τρόπο φορολόγησής τους, που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Στην Πάτρα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Εβερτ, ο οποίος έχει επαφές με στελέχη του κόμματός του απο το νομό Αχαϊας και τη δυτική Ελλάδα. Ο κ. Εβερτ θα μιλήσει το βράδυ σε συγκέντρωση και αναμένεται να αναφερθεί στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Παράλληλα, θα έχει συναντήσεις με εκπροσωπους παραγωγικών τάξεων και επιχειρηματιών.

Διπλή απόβαση στο ακριτικό νησί της Σύμης πραγματοποίησαν χθες το βράδυ 26 λαθρομετανάστες κουρδικής καταγωγής. Οι λαθρομετανάστες με δυο τουρκικά ταχύπλοα σκάφη αποβιβάσθηκαν οι 16 στη νησιδα Μαρμαρά και οι 10 στην περιοχή του Αγίου Αιμιλιανού, όπου όμως έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν απο τους Λιμενικούς. Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, οι Τούρκοι πήραν 3.000 δολάρια για τον καθένα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με προβλήματα αναμένεται η αθλητική κίνηση του Σαββατοκύριακου, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων και της απεργίας των εργαζομένων στα εθνικά στάδια της χώρας. Η ΕΠΑΕ ανακοίνωσε οτι οι αγώνες για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου πρώτης, δευτερης και τρίτης εθνικής κατηγορίας που δεν θα γίνουν σήμερα και αύριο, θα διεξαχθούν τη Δευτέρα την ιδια ώρα και στο ίδιο γήπεδο.

Στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας κυριαρχεί το αυριανό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 8. Ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Ντούσαν Μπάγεβιτς, δήλωσε οτι το αποτέλεσμα του αγώνα αυτού δεν προκειται να καθορίσει και την πορεία του πρωταθλήματος, ενω ως πιθανότερος αντικαταστάτης του τιμωρημένου Βαρεσάνοβιτς, θεωρείται ο Γιώργος Αμανατίδης. Απο την πλευρά του ο προπονητής των πρασίνων, Βέλιμιρ Ζάετς, αντιμετωπίζει το παιχνίδι με συγκρατημένη αισιοδοξία και υποστηρίζει οτι θα κριθεί απο το άγχος και το πάθος των παικτών.

Λόγω της απεργίας των υπαλλήλων στα εθνικά στάδια της χώρας, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση της 11ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Α` Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, ανάμεσα στον Πανηλειακό και την Καλαμάτα, που θα διεξαγόταν στο γήπεδο του Πύργου.

Στο μπάσκετ κυριαρχεί ο αγώνας ΠΑΟ - ΠΑΟΚ, που άρχισε στις 6.40. Στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Περιστέρι-Ηρακλής 73-68 Απόλλων Πατρ.-Σπόρτιγκ 82-57 Ολυμπιακός-Λάρισα 87-58 ΒΑΟ-ΑΕΚ 60-81 Ο αγώνας Αρη-Πανιωνίου θα διεξαχθεί αύριο, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει η συνάντηση Παπάγου-Πειραϊκού.

Το σίριαλ που έχει θέμα τους στημένους αγώνες στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, φαίνεται πως θα έχει αρκετά ακόμη επεισόδια, αφού επενέβη του θέματος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Κολιοκώστας. Συγκεκριμένα, ο κ Κολιοκώστας ζήτησε την βιντεοκασέτα με την εκπομπή του Καναλιού 5, ``Απολογίες``, προκειμένου να ερευνήσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος κάποιων προσώπων.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 245,72 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 403,22, λίρα Κύπρου προς 527,05, γαλλικό φράγκο προς 47,23, ελβετικό φράγκο προς 188,57, γερμανικό μάρκο προς 159,66,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,15, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,74 και την ECU προς 307,59 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Η συννεφιά, οι τοπικές ομίχλες και οι μέτριας έντασης άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 1 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 19 και στα νησιά του Αιγαίου 11 με 18 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 10 με 16 βαθμούς Κελσίου θα έχει αύριο η Αθήνα, ενώ για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και ομίχλη κυρίως της πρωινές ώρες. Το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 5 με 13 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.01 run on Saturday, 7 December 1996 - 18:00:10 UTC