Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εμμένουν στις θέσεις τους αγρότες και κυβέρνηση. Συνέρχεται αύριο το υπουργικό συμβούλιο, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο αφού όμως ανοίξουν οι δρόμοι.

Για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας επί του αγροτικού προβλήματος και της πορείας της οικονομίας ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Μιλτιάδη Εβερτ.

Σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα.

Συζήτηση για τη Διακυβερνητική και την ευρωπαϊκή ενοποίηση διεξάγεται στη βουλή.

Τις εξελίξεις στο ΝΑΤΟ και τις σχέσεις μας με τη Δυτικοευρωπαϊκη Ενωση και την Ευρωπαϊκή Ενωση συζήτησαν οι ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας.

Αγνωστα παραμένουν τα αίτια των πυροβολισμών που ρίχτηκαν το πρωί στα κατεχόμενα από τους Τούρκους εδάφη της Κύπρου.

Κλειστή αύριο και μεθαύριο η χωματερή Ανω Λιοσίων.

Επτάχρονος σκοτώθηκε από φορτηγό την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Εικοσιπεντάχρονος με καραμπίνα εισέβαλε στο ΣΩΤΗΡΙΑ και τραυμάτισε θανάσιμα τη σύζυγό του και την πεθερά του.

Πρόγραμμα για αποκατάσταση των απολυμένων της GOOD YEAR ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας.

Τοπικές βροχές στα δυτικά και περιορισμένη ορατότητα τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Νοτιοανατολικοί ισχυροί στα δυτικά οι άνεμοι, από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι στα ανατολικά. Το θερμόμετρο θα δείξει από 2 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους μένουν τόσο οι αγρότες, όσο και η κυβέρνηση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία θα συζητηθεί το πρόβλημα.Πάντως, ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για ένα θεσμικό διάλογο, αφού όμως οι αγρότες ανοίξουν τους δρόμους. Χαρακτηριστικες του κλίματος που θα επικρατήσει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είναι και οι δηλώσεις του υπουργών κυρίων Παπαντωνίου, Παπαϊωάννου και Πρωτόπαπα που τόνισαν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς. Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, υπογράμμισε πως είναι αδιανόητο οι σκληρές προσπάθειες για κάμψη του πληθωρισμού που ήδη έπεσε στο 7,7% να πάνε χαμένες από τον αποκλεισμό των εθνικών οδών από μια ομάδα αγροτών.

Τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας για τα αγροτικά προβλήματα και την πορεία της οικονομίας διατύπωσε ο Μιλτιάδης Εβερτ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας που επισκέφθηκε το μεσημέρι. Σε δηλώσεις του ο κ.Εβερτ επέκρινε και πάλι την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και τόνισε ότι απαιτείται να διεξαχθεί διάλογος. Λίγο πριν από τη συνάντηση ο κ.Εβερτ απεθυνόμενος στον κ.Στεφανόπουλος είπε ότι στην πατρίδα μας έχουμε λησμονήσει το τι σημαίνει διάλογος, άποψη που δεν συμμερίστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων αυτή που άρχισε. Το απόγευμα οι επαγγελματοβιοτέχνες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Αύριο, οι συνταξιούχοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια, ενώ θα συνεδριάσει και η ολομέλεια της ΓΣΕΕ, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της. Για την Τετάρτη έχουν εξαγγείλει τριήμερη απεργία οι καθηγητές δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.Την Τετάρτη απεργούν και οι γιατροί και νοσηλευτές. Την Πέμπτη οι οικοδόμοι και την Παρασκευή οι ναυτεργάτες. Στις 16 και 17 του μήνα θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί ενώ για την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα τη Διακυβερνητική Διάσκεψη και την Ευρωπαική Ενοποίηση, διεξήχθη στη Βουλή. Ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης μεταβαίνει μεθαύριο Τετάρτη στη Χάγη και την Πέμπτη θα βρίσκεται στο Δουβλίνο για τις εργασίες της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Θέματα που αφορούν στην προοπτική και εξέλιξη του ΝΑΤΟ, τις σχέσεις μας με τη Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενόψει των επικείμενων συνόδων των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας της Συμμαχίας και της Διακυβερνητικής, συζήτησαν οι ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Σχετικά με το θέμα του μορατόριουμ των πτήσεων πάνω από την Κύπρο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Ριπές και πυροβολισμοί ακούστηκαν το πρωί στις ακριτικές περιοχές του Αγίου Παύλου και του Αγίου Δομετίου, από την πλευρά των κατεχομένων, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα ή ζημιές. Αγνωστα παραμένουν ακόμα τα αίτια του επεισοδίου.

Κλειστή θα παραμείνει αύριο και μεθαύριο η Χωματερή των Ανω Λιοσίων ενώ είναι πιθανόν να μην λειτουργήσει ούτε τις μέρες των εορτών. Οριστική απόφαση θα λάβει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ανω Λιοσίων, που διαμαρτύρεται γιατί έχει καθυστερήσει να κατατεθεί η μελέτη με τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που προτείνονται για τη δημιουργία χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Τραγικό θάνατο βρήκε 7χρονος μαθητής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν παρασύρθηκε από φορτηγό αυτοκίνητο. Θύμα είναι ο Ερνι Μπέρου, από τη Βόρειο Ηπειρο, που πήγαινε στο σχολείο μαζί με τον αδερφό του και παρασύρθηκε από το φορτηγό ενώ διέσχιζε τη λεωφόρο. Απο την αστυνομία συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού Διαμαντής Κουκουσέλης, 31 ετών, έμπορος.

Σκηνές αστυνομικής ταινίας εκτιλύχθηκαν στο νοσοκομείο Σωτηρία, όταν ο Βασίλης Μουζακίτης, 25 ετών, οπλισμένος με καραμπίνα, εισέβαλε σε θάλαμο του νοσοκομείου Σωτηρία, και τραυμάτισε θανάσιμα την εν διαστάσει σύζυγό του Δέσποινα Κώτση, 20 ετών και την πεθερά του Μαρία, 60 ετών. Ο Μουζακίτης, ο οποίος καταζητειτο από χθες το απόγευμα, επειδή τραυμάτισε με μαχαίρι την πρώην σύζυγό του, στο σπίτι τους στα Ιλίσια, συνελήφθη.

Σε φυλάκιση τριών μηνών και 15 ημερών, ο Θανάσης Χατζησταύρου 27 χρόνων, ο οποίος προχθές, γρονθοκόπησε γιατρό του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, που μετά τις εξετάσεις του ζήτησε να πληρώσει τη συμμετοχή του σε αυτές. Μετά την επιβολή της ποινής του που ήταν εξαγοράσιμη, ο Χατζησταύρου αρνήθηκε να κάνει έφεση, με αποτέλεσμα να κρατείται στο Μεταγωγών Πειραιά.

Πρόγραμμα για την επαγγελματική αποκατάσταση των 300 απολυμένων της GOODYEAR, ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Με το πρόγραμμα εξασφαλίζεται οικονομική στήριξη με επίδομα κατάρτισης ή με είσπραξη αποδοχών από αγορά εργασίας για διάστημα 37 μηνών. Η εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινήσει έως τις 15 Ιανουαρίου.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η νίκη του Πανηλειακού με 4-0 επι της Καλαμάτας, στον Πύργο, έκλεψε την παράσταση στους τρείς σημερινούς αγώνες της 11-ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής κατηγορίας, οι οποίοι είχαν αναβληθεί, χθές, λόγω της γνωστής απεργίας των υπαλλήλων των εθνικών σταδίων. Οι άλλοι δύο αγώνες, Αθηναϊκού - ΟΦΗ και Εδεσσαϊκού - Καβάλας, έληξαν ισόπαλοι, χωρίς τέρματα. Ετσι τώρα, προηγείται ο Ολυμπιακός με 29 βαθμούς, έναντι 23 της ΑΕΚ , του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ, 20 του Πανηλειακού και 19 της Παναχαϊκής.

Σε αγώνες της 11ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β' εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα : Γιάννινα-Νάουσα 1-0 Τρίκαλα-Προοδευτική 4-2 Πανσερραϊκός-Νίκη Βόλου 1-3 Δόξα Δράμας- Δόξα Βύρωνα 0-0 Ετσι τώρα προηγείται η Λάρισα με 21 βαθμούς και ακολουθούν Εθνικός και Παναιτωλικός 20, Παναργειακός και Τρίκαλα 19, Δόξα Βύρωνα 18.

Σε αγώνες της 10ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Νότιο Ομιλο της Γ' εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα : Κόρινθος-Μαρκό 2-0, Βαρβασιακός-Αιγάλεω 1-1 και Αιολικός-Καλλιθέα 1-2 Ετσι τώρα προηγείται ο Εθνικός Αστέρας με 24 βαθμούς και ακολουθούν Καλλιθέα 20, Αιολικός και Αιγάλεω 19, Παναιγιάλειος 18.

Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πάταξης της βίας στα γήπεδα άσκησε ο Εισαγγελέας Πειραιά Αντώνης Λιόλας εναντίον των 7 νεαρών φιλάθλων του Παναθηναϊκού οι οποίοι λίγο μετά τη λήξη του αγώνα, πετούσαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Μετά τη δίωξη, οι νεαροί αφέθηκαν ελευθεροι και η δίκη τους προσδιορίσθηκε για τις 7 Απριλίου 1997.

Στα τρία μοιράστηκε η τιμητική διάκριση του καλύτερου ποδοσφαιριστή της Α' Εθνικής κατηγορίας γιά την περίοδο 1995-96,μετά από ψηφοφορία ανάμεσα στους αρχηγούς των ομάδων της Α' και Β' Εθνικής κατηγορίας, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Ετσι, ο τίτλος του καλύτερου ποδοσφαιριστή θα απονεμηθεί στους Γιώργο Δώνη, που αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό, Βασίλη Τσάρτα, που έπαιξε με την ΑΕΚ και Βασίλη Καραπιάλη, που παίζει με τον Ολυμπιακό.Καλύτερος ξένος παίκτης του πρωταθλήματος ανακηρύχθηκε ο Γεωργιανός επιθετικός μέσος της ΑΕΚ Τιμούρ Κετσπάγια, ενώ ο τίτλος του καλύτερου νέου ταλέντου θα απονεμηθεί στον επιθετικό του Παναθηναϊκού Νίκο Λυμπερόπουλο.Τέλος,καλύτερος προπονητής ανακηρύχθηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 247,37 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 406,41, λίρα Κύπρου προς 528,06, γαλλικό φράγκο προς 47,16, ελβετικό φράγκο προς 187,11, γερμανικό μάρκο προς 159,33, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,17, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,43 και την ECU προς 307,64 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Οι τοπικές βροχές στα δυτικά και η περιορισμένη ορατότητα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο θυελλώδεις με εξασθένηση από τη νύχτα, ενώ στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 16 και στα νησιά του Αιγαίου 11 με 17 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με πιθανότητα τοπικής βροχής κυρίως μετά το μεσημέρι, βορειοανατολικούς ανέμους και θερμοκρασία 11 με 15 και 6 με 12 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.01 run on Monday, 9 December 1996 - 22:53:30 UTC