Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στο επίκεντρο του κυβερνητικού Υπουργικού Συμβουλίου και του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας.

Κινητοποιήσεις εργαζομένων κατά της οικονομικής πολιτικής.

Η ενιαία εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι βασικοί στόχοι της Ελλάδας ενόψει της Διακυβερνητικής Διάσκεψης.

Ακαριαία θα είναι η ελληνική απάντηση σε οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος.

Η πρόταση για τη δημιουργία μηχανισμού ειρηνικής επίλυσης των διαφορών μεταξύ χωρών-μελών του ΝΑΤΟ σήμερα στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών.

Πανικός τα ξημερώματα απο πυρκαγιά σε υπόγειο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη.

Κανονικά θα διεξαχθούν αύριο οι αγώνες ποδοσφαίρου για το κύπελλο.

Στην Οβιέδο οριστικά ο Μπορέλι με απόφαση της ΦΙΦΑ.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις, στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού του Υπουργικού Συμβουλίου και του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας.Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν για 13η μέρα οι αγρότες εχοντας αποκλείσει περίπου 100 σημεία του εθνικού και περιφερειακού οδικού δικτύου της ηπειρωτικής χώρας,δημιουργώντας ουσιαστικό πρόβλημα στη διακίνηση προϊόντων. Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα, που απασχολούν τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες του Εβρου, θα πραγματοποιηθεί και στο Σουφλί.Χθές, 50.000 στρέμματα με καλλιέργειες κινδύνεψαν, όταν υποχώρησε ανάχωμα του ποταμού Εβρου, αλλά απετράπη απο την άμεση επέμβαση των υπηρεσιών του νομού. Την περιοχή της Ξάνθης θα επισκεφθεί σήμερα ο Πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνης Σαμαράς.

Σε αντίδραση της οικονομικής πολιτικής της κυβερνησης συνεδριάζει σήμερα η ολομέλεια της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, προκειμένου να καθορίσει τις θέσεις της. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και στην υπόλοιπη χώρα θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι συνταξιούχοι. Αύριο, Τετάρτη, απεργούν οι γιατροί και νοσηλευτές, ενω αρχίζει και η τριήμερη απεργία καθηγητών δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης. Την Πέμπτη απεργούν οι οικοδόμοι και την Παρασκευή οι ναυτεργάτες. Στις 16 και 17 του μήνα θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, ενώ για την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Η εμβάθυνση και θεσμική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η ισχυρή εξωτερική κοινωνική πολιτική και πολιτική ασφάλειας,μεταξύ των βασικών θέσεων της Ελλάδας,ανέφερε ο Πρωθυπουργός,Κώστας Σημίτης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή ενόψει της Διακυβερνητικής Διάσκεψης. Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος, Μιλτιάδης Εβερτ. Την πλήρη αντίθεσή της στο σύνολο των επιλογών της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξέφρασε η Γ.Γ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Επικριτικοί προς την κυβέρνηση, για την πορεία της Διακυβερνητικής ηταν οι Πρόεδροι του Συνασπισμού, Νικος Κωνσταντόπουλος και του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας.

Η Ελλάδα θα απαντήσει ακαριαία με όλα τα κατάλληλα μέσα στην πρόκληση κατά της εδαφικής της ακεραιότητας και αυτό πρέπει να γίνει σαφές σε Αγκυρα, ΗΠΑ και Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος μιλώντας χθές σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων. Για το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας - Κύπρου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε ότι ήταν και παραμένει η σημαντικότερη στρατηγική επιλογή του Ελληνισμού σε σχέση με το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.

Mε τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου αρχιζει σήμερα στις Βρυξέλλες η Συνοδος των υπουργών Εωτερικών του ΝΑΤΟ. Στη Σύνοδο, κατά πάσα πιθανότητα θα συζητηθεί η πρόσφατη πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ της δημιουργίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ενός συμβατικού μηχανισμού ειρηνικής επίλυσης των τυχόν διαφορών μεταξύ των κρατών- μελών της Συμμαχίας. Επίσης τη σύνοδο θα απασχολήσει και το καθεστώς της Τουρκίας στη Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση.

Πανικός δημιουργήθηκε στις 4 τα ξημερώματα απο φωτιά, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ανθρώπων, η οποία εκδηλώθηκε σε υπόγειο αποθήκη ειδών γενικού εμπορίου, επι της οδού Σταδίου 32 στη Νέα Σμύρνη. Η φωτιά τέθηκε υπο έλεγχο και κατασβέστηκε μια ώρα αργότερα, ενω ερευνώνται τα αίτια, που την προκάλεσαν.

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα και αύριο η χωματερή των Ανω Λιοσίων, ενώ είναι πιθανόν να μην λειτουργήσει ούτε τις μέρες των εορτών. Οριστική απόφαση θα λάβει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κανονικά θα διεξαχθούν αύριο οι επαναληπτικές συναντήσεις γιά την τέταρτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι ο ΟΦΗ και ο Πανηλειακός έδωσαν τη Δευτέρα αγώνες γιά την ενδέκατη ημέρα του πρωταθλήματος. Το μοναδικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί μεθαύριο, Πέμπτη είναι αυτό ανάμεσα στον Ιάλυσο και τον Εθνικό, λόγω του αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, που θα γίνει την Τετάρτη, στην κοινή έδρα των δύο ομάδων.

Στο σκαμνί της Πειθαρχικής Επιτροπής Διατησίας θα καθήσει ο διαιτητής του ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκου, Στράτος Παπουτσέλης. Ο Θεσσαλονικέας παρατηρητής του αγώνα Νίκος Ζλατάνος, τον βαθμολόγησε με πολύ χαμηλούς βαθμούς. Ο διαιτητής από τη Λέσβο κατά πάσα πιθανότητα θα τιμωρηθεί με δίμηνη διαγραφή από τούς πίνακες της πρώτης εθνικής κατηγορίας.

Στην Οβιέδο θα αγωνίζεται από την 1η Ιανουαρίου ο Αργεντινός μέσος του Παναθηναϊκού, Χουάν Χοσέ Μπορέλι, αποφάνθηκε η ΦΙΦΑ. Η απόφαση αυτή έχει άμεση εφαρμογή, κάτι πού σημαίνει ότι ο Μπορέλι δεν μπορεί να μετέχει απο σήμερα σε οποιαδήποτε δραστηριότητα τού Παναθηναϊκού.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 247,37 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 406,41, λίρα Κύπρου προς 528,06, γαλλικό φράγκο προς 47,16, ελβετικό φράγκο προς 187,11, γερμανικό μάρκο προς 159,33, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,17, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,43 και την ECU προς 307,64 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Οι τοπικές βροχές στα δυτικά και η περιορισμένη ορατότητα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο θυελλώδεις με εξασθένηση από τη νύχτα, ενώ στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 2 εως 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 7 εως 16 και στα νησιά του Αιγαίου απο 11 εως 17 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με πιθανότητα τοπικής βροχής κυρίως μετά το μεσημέρι, βορειοανατολικούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 11 εως 15 και απο 6 εως 12 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 10 December 1996 - 12:15:40 UTC