Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια όλων των πλοίων μετά την αναστολή της απεργίας των ναυτεργατών.

Πενταμελή επιτροπή αγροτών της Συντονιστικής Επιτροπής Μακεδονίας - Θράκης θα δεχθεί τη Δευτέρα το απόγευμα ο Κώστας Σημίτης.

Ανυποχώρητοι οι αγρότες της Θεσσαλίας οι οποίοι δηλώνουν οτι θα παραμείνουν στα οδοφράγματα και την περίοδο των εορτών.

Συνεδριάζει αύριο στη Ρηγίλλης η Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, συναντάται το μεσημέρι στο Κάϊρο με τον Χόσνι Μουμπάρακ.

Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία η συζήτηση επι του προϋπολογισμού του 1997.

Με τον αγώνα Ξάνθης - Παναθηναϊκού ανοίγει το απόγευμα η αυλαία της αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α εθνικής κατηγορίας.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια όλων των πλοίων μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ανακοίνωσε οτι ο κλάδος θα επαναλάβει τις κινητοποιήσεις μετά τις 7 Ιανουαρίου αν η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τη δέσμευσή της σχετικά με τις φοροαπαλλαγές των ναυτικών. Ηδη απο χθες το βράδυ στα λιμάνια της χώρας, άρχισαν να διακινούνται εκατοντάδες φορτηγά αυτοκίνητα και χιλιάδες επιβάτες, που είχαν εγκλωβιστεί λόγω της απεργίας των ναυτικών.

Πενταμελή επιτροπή αγροτών τς Συντονιστικής Επιτροπής της Μακεδονίας και της Θράκης θα δεχθεί τη Δευτέρα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διαλόγου για τα προβλήματα της γεωργίας. Στο μεταξύ, ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι αγρότες της Θεσσαλίας οι οποίοι δηλώνουν οτι θα παραμείνουν στα οδοφράγματα και την περίοδο των εορτών.

Συνεδριάζει αύριο στη Ρηγίλλης η Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και θα ασχοληθεί με τις διαδικασίες διεξαγωγής του συνεδρίου. Πληροφορίες αναφέρουν οτι ο κ. Εβερτ θα επιφέρει μικρές αλλαγές στις προτάσεις Βαρβιτσιώτη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, συναντάται στις 12 το μεσημέρι στο Κάϊρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Χόσνι Μουμπάρακ. Επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να ειναι οι διμερείς σχέσεις και οι εξελίξεις στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κ. Στεφανόπουλος, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, στις συνομιλίες με τους Αιγύπτιους ομολόγους, θα τους ενημερώσουν για τα εθνικά μας θέματα, το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία η συζήτηση επι του προϋπολογισμού του 1997. Στην απογευματινή συνεδρίαση αναμένεται να λάβουν το λόγο ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον αγώνα Ξάνθης - Παναθηναϊκού ανοίγει το απόγευμα η αυλαία της αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α εθνικής κατηγορίας. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί στις 3 απο το συνδρομητικό κανάλι Σούπερ - Σπορ. Στο μεταξύ, ο Εντουαρντ Ιορντανέσκου της Στεάουα, φέρεται ως ο ξένος παίκτης, που θα αντικαταστήσει τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι. Πάντως κύκλοι των ``πρασίνων`` τόνισαν οτι δεν υφίστανται προς το παρόν θέμα μεταγραφής του 17χρονου μέσου της Στεάουα.

Κανονικά θα διεξαχθεί αύριο το βράδυ στο Στάδιο Καραϊσκάκη το παιχνίδι για το πρωτάθλημα μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, αφού οι εργαζόμενοι στην ΕΟΑ ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 250,29 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 417,73, λίρα Κύπρου προς 529,05, γαλλικό φράγκο προς 47,66, ελβετικό φράγκο προς 187,54, γερμανικό μάρκο προς 161,05,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 219,41 και την ECU προς 309,72 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Η βαθμιαία επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων και οι τοπικές πρόσκαιρες βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Σε όλη τη χώρα αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, ενω αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά και το Ιονιο απο 6 εως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου απο 14 εως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με πιθανή βροχή. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί απο 12 εως 17 βαθμούς Κελσίου. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσες με τοπική βροχή, ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 8 εως 14 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Saturday, 21 December 1996 - 15:32:51 UTC