Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,21/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απόψε αποφασίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας αν θα επιμείνουν ή όχι στις κινητοποιήσεις τους.

Ανοίγει ο διάλογος για το αγροτικό. Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός βλέπει τους αγρότες της Μακεδονίας, ΠΑΣΕΓΕΣ ,ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ.

Συνωστισμός στα λιμάνια. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων.

Τα μεσάνυχτα η ψήφιση του πιο σκληρού προϋπολογισμού.

Ισες αποστάσεις απο Αθήνα και Αγκυρα, τήρησε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Στεφανόπουλο.

Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, επι τάπητος αύριο στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Με 3-1 νίκησε ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη την τοπική ομάδα.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε νέα συνεδρίαση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Λάρισα, η Πανθεσσαλική Συντονιστική Συντονιστική Επιτροπή αγροτών,αναμένεται να αποφασίσει την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες η τάση που επικρατεί είναι να επιτραπεί η διέλευση των ΙΧ αυτοκινήτων με τους εκδρομείς των Χριστουγέννων, οχι όμως και των φορτηγών αυτοκινήτων.Οι αγρότες του Αιγίου αποφάσισαν το απόγευμα την αναστολή των κινητοοποιήσεων τους και αποχώρησαν από τα μπλόκα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ανοίγει διάλογο με τους αγρότες,αρχής γενομένης με τις συνδικαλιστικές αγροτικές οργανώσεις.Ετσι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί τη Δευτέρα στις 2:30 το μεσημέρι με τα προεδρεία ΠΑΣΕΓΕΣ,ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ και στις 6 το απόγευμα θα δεί τους αγρότες της Μακεδονίας και Θράκης,που ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.Σκληρή γλώσσα στους αγρότες της θεσσαλίας, χρησιμοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω και αν θέλουν σύγκρουση θα πρεπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο κ. Γιαννόπουλος απηύθυνε έκκληση στο κράτος των τεμπών,όπως είπε, να ανοίξουν τους δρόμους.

Συνωστισμός επικρατεί από το πρωί στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων των ναυτικών,παρατηρείται μεγάλη κίνηση,κυρίως από φορτηγά που μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα,από και πρός τα νησία.Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, εκτελέσθηκαν και έκτακτα δρομολόγια,ενώ ανάλογα μέτρα πήρε και η Ολυμπιακή εξαιτίας της αυξημένης επιβατικής κίνησης.

Με την ονομαστική ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ολοκληρώνεται η πενθήμερη συζήτηση επι του προϋπολογισμού. Η απογευματινή συνεδρίαση άρχισε με ομιλία του πρωθυπουργού, θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τη δευτερολογία του κ.Σημίτη. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό θατσερικού τύπου, ενώ ο Δημήτρης Τσοβόλας εκανε λόγο για προϋπολογισμό φτώχειας. Στην πρωϊνή συνεδρίαση ο κ. Γεράσιμος Αρσένης τόνισε την ανάγκη ενός ολιληρωμένου προγράμματος με σαφείς και εξειδικευμένους στόχους, που να προωθεί τις οικονομικές κοινωνικές και αναπτυξιακές επιλογές. Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας για το 1997, ενώ ο Κώστας Γείτονας σημείωσε οτι η κυβέρνηση προωθεί την κοινωνική πολιτική.

Ισες αποστάσεις απο Αθήνα και Αγκυρα,τήρησε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χοσνι Μουμπάρακ, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Ο κ. Μουμπάρακ διατύπωσε την ευχή να εξομαλυνθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και προθυμοποιήθηκε να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο, εφόσον του ζητηθεί. Οι δύο πρόεδροι εκτός απο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις συζήτησαν θέματα που αφορούν το Κυπριακό, το Μεσανατολικό, καθώς και τις διμερείς σχέσεις. Παράλληλα με τις συνομιλίες Στεφανόπουλου και Μουμπάρακ, διεξήχθησαν και οι συνομιλίες των υπουργών των δυο χωρών των κυρίων Πάγκαλου και Μούσα, όπου η συζητηση περιστράφηκε γύρω απο το Μεσανατολικό.

Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο εσωκομματικής αντιπαράθεσης, καθώς αύριο στην Εκτελεστική Επιτροπή, που συγκάλεσε ο κ. Εβερτ, θα συζητηθούν οι όροι διεξαγωγής του συνεδρίου. Η εσωκομματική αντιπολίτευση, αντέδρασε, εκτιμώντας οτι οι διαδικασίες του συνεδρίου θα πρέπει να συζητηθούν και πάλι στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος, υπο διευρυμένη σύνθεση. Στο μεταξύ 21 πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών οι κύριοι Κούβελας, Χατζηγάκης, Αναγνωστόπουλος και άλλοι, με κοινή επιστολή τους ζητούν τη διεξαγωγή ενος τίμιου και αντιπροσωπευτικού συνεδρίου.

Ανοιχτά απο τις 10.30 το πρωϊ μέχρι τις 5 το απόγευμα θα παραμείνουν αύριο τα εμπορικά καταστήματα και τα κρεοπωλεία.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός σε αγώνα της 13ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής,πού έγινε στην Ξάνθη, νίκησε 3-1 την τοπική ομάδα. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν ο Νίκος Λυμπερόπουλος στο 55`, ο Κριστόφ Βαζέχα στο 84` καί ο Γιώργος Νασιόπουλος στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων (94`), ενώ δύο λεπτά νωρίτερα (92`) η Ξάνθη είχε σημειώσει το μοναδικό της γκολ με τον Χαράλαμπο Ζεκερίδη.Αύριο θα γίνουν τα παιχνίδια Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, Αθηναϊκού - Καλαμάτας, Παναχαϊκής - Ηρακλή, Εδεσσαϊκού - ΟΦΗ, Καβάλας - Ιωνικού και Αρη - Καστοριάς. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με την αναμέτρηση Πανηλειακού - Απόλλωνα.

Στους αγώνες της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Περιστέρι-Απόλλωνας Πατρών 97-79, ΠΑΟΚ - Παπάγου 68-52, Λάρισα - Αρης 55-73,Πανιώνιος-ΒΑΟ 104-46 Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το μάτς Ηρακλή - Παναθηναϊκού και Πειραϊκού- Ολυμπιακού.Τέλος, αύριο στις 6.30 ο Πειραϊκός θα υποδεχθεί στο Παπαστράτειο τον Ολυμπιακό.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 250,29 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 417,73, λίρα Κύπρου προς 529,05, γαλλικό φράγκο προς 47,66, ελβετικό φράγκο προς 187,54, γερμανικό μάρκο προς 161,05,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 219,41 και την ECU προς 309,72 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα και μονο στα δυτικά το απόγευμα θα συνεφιάσει. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 16 βαθμούς, στο Ιονιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 19 και στο Αιγαίο 12 με 20. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 11 με 18 και 6 με 15 αντίστοιχα θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Δ.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Saturday, 21 December 1996 - 22:50:57 UTC