Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής στις 10 και 11 Ιανουαρίου θα εξειδικευθεί ο διάλογος για επίλυση των αγροτικών προβλημάτων.

Τον πολιτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ για το πρώτο εξάμηνο του 1997 συζήτησε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Συγκαλείται στις 7 Ιανουαρίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Ομαλή η λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς.Ως τις 5 το απόγευμα ανοιχτά τα καταστήματα.

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στην Ισπανία.

Κακοποιήθηκε διαιτητής απο νεαρό αθλητή της άρσης βαρών.

[02] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στη διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικης Πολιτικής στις 10 και 11 Ιανουαρίου θα εξειδικευθεί ο διάλογος για το αγροτικό, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά τις συναντήσεις, που ειχε με τα προεδρεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και αντιπροσωπείας των αγροτών Μακεδονίας - Θράκης. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αγροτών Μακεδονίας - Θράκης δήλωσαν οτι ο Πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για ικανοποίηση των αιτημάτων τους και δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.

Τον πολιτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ για το πρώτο 6μηνο του 1997 συζήτησε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος στη χθεσινή της συνεδρίαση υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, δήλωσε οτι προχωράει η ανασυγκρότηση του κόμματος και οτι προετοιμάζονται ειδικές σύνοδοι της Κεντρικής Επιτροπής για την ανάπτυξη και τα αγροτικά θέματα.

Στις 7 Ιανουαρίου θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, οπου θα συζητηθούν τα θέματα του συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στις αρχές Μαρτίου, όπως προανήγγειλε ο Πρόεδρος του κόμματος, Μιλτιάδης Εβερτ. Ο Γιώργος Σουφλιάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος,λέγοντας χαρακτηριστικά οτι σε ενα συνέδριο, που δεν θα είναι τίμιο και αντιπροσωπευτικό δεν έχει νόημα η υποψηφιότητα οποιουδήποτε.

Ομαλά εξελίσσεται η λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς και οι τιμές, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα για τον καταναλωτή. Υπενθυμίζεται οτι οι καταναλωτές θα πρέπει να προμηθευτούν σήμερα ψωμί για τρείς μέρες, καθώς οι φούρνοι θα είναι κλειστοί μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου, ενω τα καταστήματα θα κλείσουν στις 5 το απόγευμα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ουίλι Αντερσον, πλήρωσε το ``μάρμαρο`` για την μέτρια πορεία των ``ερυθρολεύκων`` στην Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός παίκτης δεν ακολούθησε χθες την αποστολή των Πειραιωτών για την Ισπανία, η οποία από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη θα πάρει μέρος στο τουρνουά της Ρεάλ Μαδρίτης.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την πρόταση για διακοπή της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον παίκτη, έκανε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, στις επαφές που είχε με τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Α` Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, παρέμεινε η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος που ακούει στο όνομα Πανηλειακός. Η ομάδα του Πύργου, σε αγώνα της 13ης ημέρας που έγινε στην πόλη της Ηλείας, επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Αθηνών και έτσι βρέθηκε στην πέμπτη θέση με 24 βαθμούς.

``Μαύρο`` στο ξύλο έκανε τον διαιτητή ποδοσφαίρου Νίκο Αγγελάκη, ο νεαρός αθλητής της άρσης βαρών,Σοφοκλής Καράβολας,έξω απο το σπίτι του, στην Ανω Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Μόλις ο Αγγελάκης κατέβηκε από το σπίτι του, στις 7 το πρωί, του επιτέθηκε ο 24χρονος αρσιβαρίστας, ο οποίος τον χτύπησε με σιδερόβεργα στην πλάτη, ενώ στην συνέχεια τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. Ο διαιτητής του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Μόλις βγήκε απο το νοσοκομείο ο Αγγελάκης υπέβαλε μήνυση κατά του Καράβολα.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 249,53 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 418,76, λίρα Κύπρου προς 532,15, γαλλικό φράγκο προς 47,69, ελβετικό φράγκο προς 186,77, γερμανικό μάρκο προς 160,90,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,38, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,45 και την ECU προς 309,89 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 17 και στο Αιγαίο 13 με 19 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με ασθενή βροχή, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 11 με 17 και 7 με 13 αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 24 December 1996 - 8:00:14 UTC