Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι Ειδήσεων
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις
  • [04] Τιμές συναλλάγματος
  • [05] Καιρός


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων 9 μελων του σκάφους ``ΔΥΣΤΟΣ`` που ναυάγησε το Σάββατο στη Κύμη.

Η οργάνωση Τουπάκ Αμάρου καταδίκασε τη χθεσινή βομβιστική ενέργεια σε βάρος της πρεσβείας του Περού στην Αθήνα.

Νέα ένταση στην Κύπρο σχεδιάζουν οι ``Γκρίζοι Λύκοι``.

Με γιορτές θα υποδεχθούν Θεσσαλονίκη και Αθήνα το 1997.

Νίκη της ``Ανατολής`` σε αγώνα μπάσκετ με τη ``Δύση`` στην Κωνσταντινούπολη με σκορ 117-114.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό και ανάσυρση των υπολοίπων 9 μελών του τσιμεντάδικου πλοίου ``ΔΥΣΤΟΣ``, που ναυάγησε το βράδυ του Σαββάτου στη θαλασσα της Κύμης και εχει ρυμουλκηθεί στα αβαθή της περιοχής. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 11 πτώματα, εκ των οποίων τα δέκα έχουν αναγνωρισθεί από τους συγγενείς τους και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος τους οφείλεται σε πνιγμό από θαλάσσιο νερό. Στο μεταξύ σε διαθεσιμότητα τέθηκαν πέντε αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος με εντολή του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρου Σουμάκη, έως ότου ολοκληρωθεί η Ενορκη Διοικητική Εξέταση, που διατάχθηκε για το ναυάγιο.

Η ναυτιλιακή εταιρία ``Ηρακλής``, ιδιοκτήτρια του ``ΔΥΣΤΟΣ``, με ανακοίνωσή της διευκρινίζει οτι ουδέποτε έχει πιέσει άμεσα ή έμμεσα οποιονδήποτε πλοίαρχο να αποπλεύσει παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και οτι οι τελευταίες επιθεωρήσεις - επισκευές του σκάφους πραγματοποιήθηκαν το Φεβρουάριο του 1995 και του 1996.

Η οργάνωση ``Μαχώμενος Αντάρτικος Σχηματισμός``, ανέλαβε την ευθύνη με τηλεφώνημα σε ιδιωτικό ραδιοσταθμό για την έκρηξη, που σημειώθηκε στις 6.20 χθες το απόγευμα στην πρεσβεία του Περού, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, στην Αθήνα. Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πιστεύουν οτι η συγκεκριμένη ενέργεια έχει σχέση με τη δράση των ανταρτών Τουπάκ Αμάρου στο Περού. Ο εκπρόσωπος του Επαναστατικού Κινήματος Τουπάκ Αμάρου στο Περού Ισαάκ Βελάσκο, καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση .

Νέα ένταση στην Κύπρο σχεδιάζει η τουρκική παρακρατική οργάνωση ``Γκρίζοι Λύκοι`` με μαζική κάθοδο των μελών της, στα κατεχόμενα, υπο το πρόσχημα παντουρκικής συγκέντρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 ή 5 Φεβρουαρίου και θα είναι αφιερωμένη στους μάρτυρες, όπως αποκαλούν τους νεκρούς της οργάνωσης.

Εορταστική εκδήλωση για την έλευση του 1997 θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.Ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δήμαρχος της πόλης, Κωσταντίνος Κοσμόπουλος, απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες για συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή. Ανάλογη εκδήλωση θα γίνει στις 11 το βράδυ στη πλατεία Συντάγματος, με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η μικτή ομάδα μπάσκετ της ``Ανατολής``, καθοδηγούμενη από τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, στο πρώτο ευρωπαϊκό ``Ολ Σταρ`` παιχνίδι που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, επικράτησε με 117-114 την αντίστοιχη της ``Δύσης``. Πρώτος σκόρερ της ``Ανατολής`` αναδείχθηκε ο Νίκος Οικονόμου με 25 πόντους.

Ο ΠΣΑΠ σε μία λαμπρή τελετή που έγινε σε αθηναϊκό ξενοδοχείο, βράβευσε τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της περασμένης περιόδου. Καλύτεροι Ελληνες ποδοσφαιριστές αναδείχθηκαν ο Βασίλης Τσάρτας, ο Βασίλης Καραπιάλης και ο Γιώργος Δώνης, ενώ καλύτερος ξένος ήταν ο Τιμούρ Κετσπάγια.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ 250,510, λίρα Αγγλίας 423,522, λίρα Κύπρου 533, 324, το γερμανικό μάρκο 160,994, το γαλλικό φράγκο 47,766, ελβετικό φράγκο 7,820, λιρέτα Ιταλίας τις εκατό 16,406 και την ECU 310,360.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Οι νοτιάδες και οι τοπικές βροχές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Σταδιακά όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία που θα σημειώσει άνοδο, θα κυμανθεί στην Αθήνα από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στην Θεσσαλονίκη από 5 έως 11.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 31 December 1996 - 9:00:23 UTC