Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι Ειδήσεων
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις
  • [04] Τιμές συναλλάγματος
  • [05] Καιρός

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε η υποδοχή του νέου χρόνου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου για το νέο έτος.

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κύμης για τον εντοπισμό των επτά αγνοουμένων του "Δύστος".

Ο κάτοχος του κρατικού λαχείου με τον αριθμό 71864 της 87ης σειράς κερδίζει τα 800 εκατομμύρια.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Νιγηριανού μπασκετμπολίστα, Τζούλιους Ν'Νουόσου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε η υποδοχή του νέου χρόνου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τραγούδια, χορός και χιλιάδες βεγγαλικά συνόδευσαν τις εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα και χιλιάδες αθηναίοι διασκέδασαν μέχρι το πρωί.Στη Θεσσαλονίκη, που απο σήμερα είναι "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης" στήθηκαν πέντε εξέδρες κατά μήκος της παραλίας του Λευκού Πύργου, όπου ένα πλήθος καλλιτεχνών γιόρτασε μαζί με τους κατοίκους της πόλης.Ανάλογες εκδηλώσεις για την υποδοχή του νέου έτους έγιναν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Την ικανοποίησή του για τον "άψογο τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι δημοκρατικοί θεσμοί" εκφράζει στο μήνυμά του για την πρωτοχρονιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.Τονίζει ότι η οικονομική ανάπτυξη το τόπου μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεχή προσπάθεια όλων και σημειώνει ότι είναι "θέμα εθνικής υπερηφάνειας για τον ελληνικό λαό, να συμπορευθεί στον αιώνα που έρχεται με τους άλλους λαούς της Ευρώπης".

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εκτιμά στο μήνυμά του οτι οι ιστορικές ευκαιρίες που ανοίγονται για τη χώρα μας σχετίζονται με την επίτευξη των στόχων της προώθησης του εκσυγχρονισμού, της οικοδόμησης ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους, της ισότιμης συμμετοχής της Ελλάδας στις εξελίξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του νέου ρόλου μας σε Βαλκάνια και Ευρώπη. Στη δυνατότητα των πολιτικών δυνάμεων του τόπου να αποτρέψουν τα δυσμενή και να φέρουν ισχυρή την ελπίδα στην Ελλάδα, αναφέρεται στο μήμυμά του για το νέο έτος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Εβερτ.

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κύμης για τον εντοπισμό των επτά αγνοουμένων από το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου "Δύστος". Χθες βράδυ ανασύρθηκε από το μισοβυθισμένο πλοίο το πτώμα της 12χρονης Μαρίας Βάλβη.

Πλουσιότερος κατά 800 εκατομμύρια δραχμές είναι από σήμερα ο κάτοχος του κρατικού λαχείου με τον αριθμό 71864 της 87ης σειράς. Ο ίδιος αριθμός σε τρίδυμο κερδίζει 1 δις 200 εκατομμύρια δραχμές.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε καί επίσημα την απόκτηση τού Νιγηριανού μπασκετμπολίστα, Τζούλιους Ν'Νουόσου, ο οποίος θα πάρει τη θέση τού Αμερικανού Αντονι Εϊβεντ, πού ως γνωστόν εγκατέλειψε την ομάδα. Ο Ν`Νουόσου πού είναι 25 χρονών, έχει ύψος 2.08μ και αγωνίζεται στη θέση τού σέντερ.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων στο διεθνές τουρνουά Χριστουγέννων που διεξήχθη στο Ισραήλ, αφού στον τελευταίο της αγώνα επικράτησε της αντίστοιχης της Ουγγαρίας με 1-0 .

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 249,98 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 424,21, λίρα Κύπρου προς 532,81, γαλλικό φράγκο προς 47,74, ελβετικό φράγκο προς 185,33, γερμανικό μάρκο προς 160,87,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,37, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,97 και την ECU προς 310,51 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Καλοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει σήμερα,ενώ στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 2 έως 14 βαθμούς,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 7 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου ταπο 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Wednesday, 1 January 1997 - 8:00:10 UTC