Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι Ειδήσεων
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις
  • [04] Τιμές συναλλάγματος
  • [05] Καιρός


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βυθίστηκε το πρωί στις 7.30 και σε βάθος 32 μέτρων το φορτηγό πλοίο ``Δύστος``.

Συνελήφθησαν 32 ατομα σε μπάρ, στο οποίο βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών.

Ευχές για υγεία, χαρά και προκοπή της χώρας εξέφρασε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Κλειστά είναι σήμερα όλα τα εμπορικά καταστήματα λόγω της εορτής της Πρωτοχρονιάς.

Αγνωστος ο τυχερός του κρατικού λαχείου.

Ανακηρύχθηκαν οι καλύτεροι 22 πρωταθλητές - πρωταθλήτριες του στίβου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Βυθίστηκε το πρωί στις 7.30 και σε βάθος 32 μέτρων το φορτηγό πλοίο ``Δύστος``, το οποίο στις 28 Δεκεμβρίου 1996 αναποδογύρισε, κοντά στις ακτές της Κύμης. Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι 20 βατραχάνθρωποι είχαν ανασύρει μέσα απο τους χώρους ενδιαίτησης και την γέφυρα τα πτώματα 14 ναυτικών και των τριών στενών συγγενών τους, ενω δεν έχουν βρεθεί οι Νίκος Χαλέβας, Γ' μηχανικός, Θανάσης Παπαϊωάννου, ναύτης και ο λιπαντής Παναγιώτης Αρμαμέντος. Το πλοίο, πήρε στο βυθό μαζί του πιθανότατα και τα πτώματα των τριών ναυτικών. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι έρευνες για τον εντοπισμό τους θα συνεχιστούν, αφού το βάθος στο σημείο, που βυθίστηκε δεν είναι μεγάλο.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι και η ενορκη διοικητική εξέταση, που έχει διατάξει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρος Σουμάκης, για τον εντοπισμό και απόδοση τυχόν ευθυνών για ολιγωρία στους αξιωματικούς του θαλάμου επιχειρήσεων το βράδυ του ναυαγίου.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων εξακολουθούν να κρατούνται 32 άτομα, ανάμεσά τους ο απότακτος αστυνομικός, Δημήτρης Γεωργακόπουλος και 3 ανήλικοι, που συνελλήφθησαν χθες το απόγευμα από αστυνομικούς μετά από έφοδο σε εγκαταλελειμένο κτίριο στον Κολωνό Αθηνών, στο οποίο βρέθηκαν - σύμφωνα με την αστυνομία - ποσότητες χασίς, κοκαϊνης και δεκάδες χάπια έκσταση. Απο την Αστυνομία συνεχίζονται οι ανακρίσεις, προκειμένου να σχηματιστούν δικογραφίες σχετικα με τη χρήση ναρκωτικών, ενω αναμένεται η απελευθέρωση των τριών ανηλίκων.

Ευχές για υγεία, χαρά, ευτυχία και να πάνε όλα καλά στον τόπο για να προκόψει η Ελλάδα, εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστης Στεφανόπουλος και ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά την καθιερωμένη πρώτη δοξολογία του έτους στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Ο Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ζήτησε από τον πολιτικό κόσμο για το νέο έτος σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Εβερτ, ευχήθηκε να υπάρξει εθνική ομοψυχία για τις δύσκολες μέρες, που, όπως προέβλεψε, θα περάσει ο τόπος, ενώ ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ευχήθηκε να υπάρξει περισσότερη ανθρωπιά και λιγότερη αναλγησία.

Κλειστά είναι σήμερα όλα τα εμπορικά καταστήματα λόγω της εορτής της Πρωτοχρονιάς, τα οποία απο αύριο Παρασκευή επανέρχονται στο κανονικό ωράριο λειτουργίας τους.

Αγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο υπερτυχερός του Κρατικού Λαχείου, που μετά την κλήρωση είναι πλουσιότερος κατά 800 εκατομμύρια δραχμές. Ο τυχερός αριθμός είναι ο 71864 της 87ης σειράς. Ο ίδιος αριθμός σε τρίδυμο κερδίζει 1 δις 200 εκατομμύρια δρχ.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικοσιδύο πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας του στίβου, δύο Κύπριοι αθλητές καθώς και οι δύο ομάδες μας της σκυταλοδρομίας 4Χ100, συμπεριλαμβάνονται στους 50 πρώτους των αγωνισμάτων τους για το 1996. Μεταξύ αυτών στις καλύτερες σχετικά θέσεις ``πλασάρονται`` η Νίκη Μπακογιάννη στο ύψος, η Νίκη Ξάνθου στο μήκος η Κατερίνα Θάνου στα 100μ. η Κατερίνα Κόφφα στα 200μ., η Ολγα Βασδέκη στο τριπλούν και οι πρωταθλητές μας του ύψους, Λάμπρος Παπακώστας και Δημήτρης Κοκότης.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 249,98 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 424,21, λίρα Κύπρου προς 532,81, γαλλικό φράγκο προς 47,74, ελβετικό φράγκο προς 185,33, γερμανικό μάρκο προς 160,87,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,37, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,97 και την ECU προς 310,51 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Καλοκαιρία θα επικρατήσει σήμερα σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα έχουμε τοπικές νεφώσεις ενώ ενδέχεται και να βρέξει. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και από το απόγευμα στο Ιόνιο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 και στα νησιά του Αιγαίου τους 22 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 2 January 1997 - 8:00:25 UTC