Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παραιτήθηκε για λόγους υγείας ο υφυπουργός Εξωτερικών, Χρήστος Ροζάκης. Δεν θα αντικατασταθεί.

Τα περί ασθενείς προσβάλλουν τη νοημοσύνη του λαού, δηλώνει ο Μιλτιάδης Εβερτ. Για έλλειψη στρατηγικής και σχεδιασμού κάνει λόγο ο Συνασπισμός.

Βυθίστηκε τελικά το μοιραία πλοίο ΔΥΣΤΟΣ σε βάθος 32 μέτρων. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ανεύρεση των τριών αγνοουμένων ναυτικών.

Στον εισαγγελέα οι έξι από τους 32 νεαρούς, που συνελήφθησαν σε ρέιβ πάρτι με κοκτέιλ ναρκωτικών.

Πρώτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής αύριο για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Παρέμβαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας. Το Σάββατο μάλλον η συνάντηση Εβερτ - Σουφλιά - Βαρβιτσιώτη.

Μέτρα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ώστε ν'αντιμετωπισθούν οι ματαιώσεις πτήσεων από τις ομίχλες.

Σταμάτησαν οι αιγυπτιακές αρχές τις ανασκαφές της Ελληνίδας αρχαιολόγου Γιάννας Σουλβατζή.

Σχεδόν αίθριος αύριο ο καιρός, με νεφώσεις μόνο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Μέτριοι νοτιάδες, υψηλή για την εποχή θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 2 μέχρι 22 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την παραίτησή του για λόγους υγείας, υπέβαλε ο υφυπουργός εξωτερικών, Χρήστος Ροζάκης και έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε θετικότατο το έργο του κ.Ροζάκη και ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης του, στο υπουργείο. Ως δείγμα των αντιθέσεων και αντιφάσεων της εξωτερικής πολιτική της κυβέρνησης,χαρακτηρίζει ο Μιλτιάδης Εβερτ την παραίτηση Ροζάκη.Για έλλειψη στρατηγικής και σχεδιασμού κάνει λόγο ο Συνασπισμός.

Σε βάθος 32 μέτρων βυθίστηκε τελικά, στον κόλπο της Κύμης,το πλοίο ΔΥΣΤΟΣ, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ανάσυρση και των τριών υπολοίπων ναυτικών που φέρονται αγνοούμενοι.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μοναδικός διασωθείς Χρήστος Αναγνώστου,αποκάλυψε πως όταν το πλοίο απέπλευσε είχε μικρή κλίση μιας μοίρας.Η κατάθεση του Αναγνώστου μαζί με τις καταθέσεις των δυτών, θα συμπεριληφθούν στο πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που θα παραδοθεί στον υπουργό.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν έξι από τα 32 άτομα που συνελήφθησαν χθες σε υπόγειο διαμέρισμα, στην περιοχή του Κολωνού, γιατί στη διάρκεια ρέιβ πάρτυ έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών. Οι αστυνομικοί, που έκαναν έφοδο,βρήκαν στο υπόγειο χαρτάκια εμποτισμένα σε LSD, χάπια έκστασις και μικροποσότητες κοκαϊνης και χασίς.

Την πρώτη συνεδρίαση για το 1997, θα πραγματοποιήσει αύριο η κυβερνητική επιτροπή και θα ασχοληθεί με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης κατά τον πρώτο μήνα του έτους.Εντός του μηνός, θα συνεδριάσουν επίσης η Κεντρική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, για να προσδιορισθεί η τακτική που θα ακολουθήσουν κυβέρνηση και κόμμα το νέο έτος.

Κρίσιμη και καθοριστική χαρακτηρίζεται η κοινή συνάντηση που θα έχουν το Σαββατοκύριακο οι κύριοι Εβερτ,Σουφλιάς και Βαρβιτσιώτης, για τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του συνεδρίου.Ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ,τονίζει ότι η εικόνα που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία,δεν είναι καθόλου ευχάριστη και προσθέτει ότι οι ηγέτες δεν αναδεικνύονται μέσα από διαδικασίες διαδοχής, αλλά μέσα από την αρμονική και υγιή σχέση με την κοινωνία.

Σε δραστικές παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης, θα προχωρήσει το υπουργείο Μεταφορών,για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με την ομίχλη που επικρατεί στην περιοχή και τις αναβολές πτήσεων που παρατηρούνται.Σύμφωνα με τον υπουργό Χάρη Καστανίδη,μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν η μελέτη και το χρονοδιάγραμμα των έργων,ενώ θα αγοραστεί ο καλύτερος δυνατός εξοπλισμός, που θα επιτρέπει την τυφλή προσγείωση των αεροσκαφών.

Την πρώτη έκδοση κρατικών τίτλων για το νέο έτος,κυκλοφόρησε το υπουργείο οικονομικών.Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη σειρά που φορολογείται με ποσοστό 7,5%.Το επιτόκιο για τα ετήσια γραμμάτια είναι 11,20%, τα εξάμηνης διάρκειας 10,5% και τα τρίμηνης 10,3%.

Την οριστική διακοπή των αρχαιολογικών ανασκαφών της ελληνίδας αρχαιολόγου, Λιάνας Σουλβατζή, αποφάσισαν οι αιγυπτιακές αρχές.Η κα Σουλβατζή είχε υποστηρίξει τον Φεβρουάριου του 1995 οτι είχε εντοπίσει τον τάφο του Μεγάλου Αλέξανδρου, βασιζόμενη σε επιγραφές που βρέθηκαν στην Οαση της Σίουα.

Απτόητοι συνεχίζουν το έργο τους οι τούρκοι δουλέμποροι, οι οποίοι μετέφεραν και αποβίβασαν στη νησίδα Διαβατών της Σύμης, 15 ιρακινούς λαθρομετανάστες κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι όπως δήλωσαν πλήρωσαν 1.000 δολάρια ο καθένας.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η μάχη των μεταγραφών αναμένεται να ανάψει τις επόμενες ημέρες στο ποδόσφαιρο ενώ με τη νέα χρονιά οι φημολογίες δίνουν και παίρνουν τόσο γιά ντόπια όσο και γιά ξένα αστέρια που είναι πιθανό να στελεχώσουν τις Ελληνικές ομάδες.Ο Ολυμπιακός,σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρεται γιά την απόκτηση του διεθνή αμυντικού του Ηρακλή Γιώργου Ανατολάκη και του επιθετικού Νίκου Μαχλά,ενώ ακούστηκε και το όνομα του Βασίλη Τσάρτα,που αγωνίζεται στην Ισπανική Σεβίλλη.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ βρίσκονται πάντα στην αναζήτηση ενός ξένου παίκτη, για να καλύψουν τα κενά που άφησαν στους πράσινους ο Χουάν- Χοσέ Μπορέλι και στην Ενωση ο Βραζιλιάνος Βεριντιάνο Μαρτσέλο. Η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Πολωνού επιθετικού Βάλτερ Ανταμτσουκ.Ο Παναθηναϊκός, μάλλον δεν θα αποκτήσει κάποιον ξένο παίκτη, αφού οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές δεν ικανοποιούν τον Βέλιμιρ Ζάετς, ενώ μπορεί να γίνει και το ``μπάμ`` με τον Κώστα Φραντζέσκο.

Να περάσουμε στο στίβο, όπου 22 πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας συμπεριλαμβάνονται στους 50 καλύτερους της παγκόσμιας κατάταξης των αγωνισμάτων τους,ανάλογα με τις επιδόσεις τους μέσα στο 1996. Μεταξύ αυτών στις καλύτερες σχετικά θέσεις πλασάρονται η Ολυμπιονίκης μας Νίκη Μπακογιάννη,η Νίκη Ξάνθου,ο Κώστας Γκατζιούδης,η Ολγα Βασδέκη και ο Λάμπρος Παπακώστας.

Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Νιγηριανού μπασκετμπολίστα Τζούλιους Νουόσου, ο οποίος θα πάρει τη θέση τού Αμερικανού Αντονι Εϊβεντ. Ο Νουόσου,πού είναι 25 χρονών, έχει ύψος 2.08μ καί αγωνίζεται στη θέση τού σέντερ, υπέγραψε ήδη συμβόλαιο με τούς πράσινους.

Η εθνική μας ομάδα των νέων κατέκτησε την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά Χριστουγέννων που διεξήχθη στο Ισραήλ, αφού στον τελευταίο της αγώνα επικράτησε της αντίστοιχης της Ουγγαρίας με 1-0 χάρις σε τέρμα που πέτυχε ο Βεκόπουλος στο 12-ο λεπτό.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,33 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 423,19, λίρα Κύπρου προς 532,31, γαλλικό φράγκο προς 47,64, ελβετικό φράγκο προς 184,35, γερμανικό μάρκο προς 160,60, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,31 και την ECU προς 310,51 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα εκτός από τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όπου προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 21 και στο Αιγαίο 11 με 22 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 10 με 20 και 7 με 14 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 2 January 1997 - 19:55:07 UTC