Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μυστήριο καλύπτει το ναυάγιο στ' ανοικτά της Σικελίας που αποκάλυψε το ΕΘΝΟΣ. Στην Αργολίδα συνελήφθησαν 107 λαθρομετανάστες.

Αύριο το απόγευμα εξέρχεται του νοσοκομείου ο πρωθυπουργός. Αρίστη η μετεγχειρητική του κατάσταση.

Φόβος και τρόμος στα βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας η ένοπλη συμμορία που ληστεύει κατοικίες.

Κλίμα οξύτητας και πάλης στη Νέα Δημοκρατία. Αμφίβολη η συνάντηση κορυφής που έχει ορισθεί για την Τρίτη.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο εργοστάσιο επίπλων στην Αττική.

Συνάντηση αντιπροσωπειών Κύπρου και Ρωσίας στη Λευκωσία για το αντιαεροπορικό σύστημα S - 300

Ισοπαλία έληξε, με σκορ 1-1, ο αγώνας μεταξύ Καλαμάτας-Παναχαϊκής για την 14η αγωνιστική.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μυστήριο καλύπτει τη σύγκρουση δύο πλοίων, μεταξύ Μάλτας και Σικελίας στις 26 Δεκεμβρίου, που είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστεί το ένα από αυτά και να πνιγούν οι 283 λαθρομετανάστες που μετέφερε.Το τραγικό συμβάν έφερε στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ. Οι ιταλικές λιμενικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατά τις πολυήμερες έρευνες που πραγματοποιούνται στην περιοχή δεν βρέθηκε κανένα ίχνος ναυαγίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ το σκάφος που εμβόλισε το μοιραίο πλοίο περισυνέλεξε 29 λαθρομετανάστες και τους αποβίβασε στην Ερμιόνη Αργολίδας μαζί με δεκάδες άλλους που μετέφερε επίσης και αυτό. Μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές της Αργολίδας εντόπισαν και συνέλαβαν 107 λαθρομετανάστες, 19 Ινδοί, 37 Πακιστανοί και 51 από τη Σρι Λάνκα.

Αύριο το απόγευμα αναμένεται να εξέλθει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης που το πρωί υποβλήθηκε σε εγχείρηση λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής για την αντιμετώπιση χολολιθίασης. Η μετεγχειρητική του κατάσταση είναι αρίστη και όπως δήλωσαν οι θεράποντες ιατροί είναι θέμα αποκλειστικά δικό του το πότε θα επιστρέψει στο γραφείο του. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, και αρχηγοί πολιτικών κομμάτων επικοινώνησαν και ενημερώθηκαν σχετικά με την πορεία της υγείας του πρωθυπουργού και ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση.

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα στο λιμεναρχείο Κύμης, η πολύωρη για δεύτερη συνεχή ημέρα κατάθεση του μοναδικού διασωθέντος του ναυαγίου, του πλοίου Δύστος, δόκιμου πλοιάρχου, Χρήστου Αναγνώστου. Στην Κύμη βρίσκονται ήδη εμπειρογνώμονες του Λιμενικού Σώματος για να ερευνήσουν τις συνθήκες του ναυαγίου και να εξετάσουν τα ευρήματα που έχουν ανασύρει οι βατραχάνθρωποι.

Φόβος και τρόμος έχει γίνει η συμμορία που εισβάλει και ληστεύει κατοικίες των βορειοανατολικών προαστίων της Αθήνας. Χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα τέσσερα μέλη της συμμορίας έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και με την απειλή μαχαιριών, έδεσαν και φίμωσαν την πενταμελή οικογένεια του Ζαχαρία Ζαχαρόπουλου στην Παλλήνη. Οι δράστες αφού πήραν από το σπίτι χρυσαφικά και τιμαλφή εξαφανίσθηκαν με αυτοκίνητο της οικογένειας. Προηγουμένως οι θρασύτατοι ληστές μετέφεραν την κόρη του Ζαχαρόπουλου στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή και την υποχρέωσαν να κάνει ανάληψη από ταμειακό μηχάνημα των καταθέσεών της ύψους 200.000 δρχ, τα οποία και της απέσπασαν.

Την ίδια σχεδόν στιγμή δύο ένοπλοι εισέβαλαν στη μονοκατοικία του επιχειρηματία Νίκου Μαρίνη στους Θρακομακεδόνες για να τον ληστέψουν. Οταν ο Μαρίνης άρχισε να καλεί σε βοήθεια οι δράστες τον πυροβόλησαν στο αριστερό του χέρι και τράπηκαν σε φυγή. Ενοπλη ληστεία χθες το βράδυ είχαμε και στη Θεσσαλονίκη με θύμα τον 38χρονο Απόστολο Σκορδίτη ιδιοκτήτη βιοτεχνίας γούνας. Αγνωστοι του επιτέθηκαν, τον τραυμάτισαν και με την απειλή πιστολιού του πήραν 500.000 δρχ την ώρα που ήταν έτοιμος να μπει στο ασανσέρ της πολυκατοικίας όπου διαμένει.

Αμφίβολη είναι η συνάντηση κορυφής στη Νέα Δημοκρατία των κυρίων Εβερτ, Βαρβιτσιώτη και Σουφλιά που έχει ορισθεί για την Τρίτη. Το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία φορτίσθηκε εκ νέου μετά τις νέες δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη κατά του κ. Εβερτ σε συνεστίαση ετεροδημοτών του κόμματος και την έντονη αντίδραση του κ. Σουφλιά στην απόφαση του Προέδρου του κόμματος να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ο κ. Σουφλιάς είναι δυσαρεστημένος επειδή θεωρούσε ότι η σύγκληση των οργάνων θα έπρεπε να συζητηθεί στη συνάντηση της Τρίτης. Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας,όπως ανακοινώθηκε θα ληφθεί η οριστική απόφαση για τους όρους διεξαγωγής του συνεδρίου.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα η φωτιά σε κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζετο το εργοστάσιο επίπλων Μέγα Σέντερ και εγκαταστάσεις της εκδοτικής εταιρίας Πήγασος στο 13ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας. Ομως λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές εστίες. Για αυτό παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Η 17η Ιανουαρίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία επίσκεψης στην Αθήνα του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη. Οπως δήλωσε ο ίδιος κατά την επίσκεψή του θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει των αναμενομένων πρωτοβουλιών. Στο μεταξύ η προμήθεια του Ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300 για την εθνική φρουρά αποτέλεσε το πρωί αντικείμενο συνάντησης στο υπουργείο Αμυνας των υπουργών Οικονομικών και Αμυνας Χριστόδουλου Χριστοδούλου και Κώστα Ηλιάδη με ρωσική αντιπροσωπεία. Οι υπουργοί Οικονομικών και Αμυνας αρνήθηκαν να διευκρινίσουν αν κατά τη συνάντηση υπεγράφη η συμφωνία για την προμήθεια του S-300.

Κυνηγοί από όλη τη χώρα αποδεκατίζουν κοπάδια ημιάγριων χοίρων στα ορεινά της Δράμας. Οπως κατήγγειλαν επώνυμα κτηνοτρόφοι της περιοχής οι κυνηγοί πωλούν στη συνέχεια τα θηράματά τους ως αγριογούρουνα. Την ίδια στιγμή 10 κυνηγετικοί σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας διαμαρτύρονται επειδή οι Νομαρχίες Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης απαγόρευσαν το κυνήγι στην περιοχή του Νέστου προκειμένου να προστατευθεί η πανίδα στο μοναδικό αυτό υδροβιότοπο.

Μία πρωτοποριακή νέα μονάδα ανοσοθεραπείας-ανοσολογίας του καρκίνου, που φέρνει την Ελλάδα μεταξύ των 4-5 περισσότερο σύγχρονων σ' αυτόν τον τομέα ευρωπαϊκών χωρών, εγκαινιάστηκε το πρωί στο νοσοκομείο Αγιος Σάββας της Αθήνας, από τον υπουργό Υγείας Κώστα Γείτονα.

Αρχίζει την Τρίτη 7Ιανουαρίου η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, η οποία θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισόπαλο έληξε, με σκορ 1-1, το πελοποννησιακό ντέρμπι μεταξύ της Καλαμάτας και της Παναχαϊκής, παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' Εθνικής Κατηγορίας. Στο παιχνίδι, που ήταν συναρπαστικό, άνοιξε το σκορ στο 79' ο Σαββίδης για την φιλοξενούμενη για να ισοφαρίσει τρία λεπτά πριν το τέλος ο Κουσουρές για την Καλαμάτα.

Οι υπόλοιπες συναντήσεις της 14ης ημέρας που θα διεξαχθούν αύριο είναι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Ολυμπιακός-Πανηλειακός, Απόλλων-Αθηναϊκός, Βέροια-Ξάνθη, Ηρακλής- Εδεσσαϊκός, Παναθηναϊκός-Καβάλα, Καστοριά-Ιωνικός, ενώ το παιχνίδι ΟΦΗ-Αρης θα γίνει την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου.

Σε αγώνες για την 14η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ-Πανιώνιος 84-75, Απόλλων Πατρών-Παναθηναϊκός 75-64, Παπάγου-Περιστέρι 89-99 στην παράταση, ΒΑΟ-Πειραϊκός 70-69, Σπόρτινγκ- Λάρισα 73-54, ενώ αργότερα θα διεξαχθεί ο αγώνας Αρη-ΠΑΟΚ και αύριο Ολυμπιακού-Ηρακλή.

Αγωνιστική κίνηση όμως έχουμε και στο βόλεϊ. Συγκεκριμένα για την 13η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών θα γίνουν οι συναντήσεις Ηρακλής-Ορεστιάδα, ΠΑΟΚ-Αρης, Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Εσπερος, Κτησιφών-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Μίλωνας, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Φιλία.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,46 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 421,09, λίρα Κύπρου προς 531,60, γαλλικό φράγκο προς 47,47, ελβετικό φράγκο προς 184,01, γερμανικό μάρκο προς 160,29, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,44 και την ECU προς 309,67 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές κυρίως στα βορειο-δυτικά προβλέπει για αύριο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Από το βράδυ όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα στα πελάγη πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 και στο Αιγαίο τους 19 βαθμούς κελσίου. Νεφώσεις θα έχει αύριο η Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Saturday, 4 January 1997 - 19:00:11 UTC