Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέες προκλήσεις τούρκων για την Κύπρο με αφορμή αυτή τη φορά την προμήθεια πυραυλικού συστήματος απο τη Ρωσία.

Ευδιάθετος εξήλθε του Ιπποκράτειου νοσοκομείου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Σε καλό δρόμο οι έρευνες για την τετραμελή συμμορία που ληστεύει κατοικίες στη βορειανατολική Αττική.

Οξύνεται η εσωκομματική αντιπαράθεση στη Νέα Δημοκρατία.

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κύμη για τον εντοπισμό των τριών ναυτικών του ΔΥΣΤΟΣ που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Αρχίζουν αύριο οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα.

Σφοδρή κακοκαιρία εξακολουθεί να πλήττει τις κεντρικές και βόρειες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συνεχίζονται οι έρευνες απο τις αρχές της Μάλτας για τον εντοπισμό ιχνών του ναυαγίου πλοίου που μετέφερε 300 λαθρομετανάστες.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα ένταση των Τούρκων στην Κύπρο, με αφορμή τη συμφωνία που υπέγραψε η Λευκωσία για την προμήθεια του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-300. Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι απειλείται η ειρήνη, ενώ ο Τούρκος υπουργός Αμυνας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πολεμικής εμπλοκής, ενώ έκανε λόγο και για προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία. Διάβημα για τις δυσμενείς, όπως υποστηρίζουν, επιπτώσεις από την προμήθεια του πυραυλικού συστήματος, έκαναν οι ΗΠΑ στην κυπριακή κυβέρνηση. Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Αλέκος Μιχαηλίδης, δήλωσε ότι η μεγαλόνησος δεν μπορεί πλέον να κάθεται με σταυρωμένα χέρια όταν για περισσότερο από 22 χρόνια συνεχίζεται η τουρκική κατοχή.

Ευδιάθετος βγήκε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος υποβλήθηκε χθες σε επιτυχημένη επέμβαση αφαίρεσης πέτρας από τη χολή. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η κατάσταση της υγείας του κ.Σημίτη είναι άριστη. Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει, όπως δήλωσε, την ερχόμενη Πέμπτη.

Σε καλό δρόμο βρίσκονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι έρευνες σχετικά με την τετραμελή συμμορία που ληστεύει μονοκατοικίες της βορειοανατολικής Αττικής. Η σπείρα αποτελείται από τέσσερις νεαρούς Αλβανούς εκ των οποίων ο ένας είναι ο 18χρονος Αποστόλ Σίνα του Κρίστο, που καταζητείται. Μπλόκα αστυνομικών έχουν στηθεί σε όλα τα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής και κυρίως στην Παλλήνη και τους Θρακομακεδόνες, όπου έδρασε για τελευταία φορά η σπείρα. Από την πλευρά τους πάντως οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι αναστατωμένοι, δηλώνουν απροστάτευτοι και προειδοποιούν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Οξύνεται η εσωκομματική αντιπαράθεση στη Νέα Δημοκρατία, ενώ βουλευτές που υποστηρίζουν το Γιώργο Σουφλιά απευθύνουν κατηγορίες εναντίον του προέδρου του κόμματος Μιλτιάδη Εβερτ και απειλούν να μη λάβουν μέρος στο συνέδριο. Εξάλλου, ο βουλευτής Μιχάλης Λιάπης, με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ζητά να απομακρυνθούν οι κύριοι Εβερτ και Μητσοτάκης και υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν πρόκειται να κερδίσει εκλογές με αρχηγό τον κ.Εβερτ. Για αύριο έχει οριστεί η συνάντηση κορυφής μεταξύ των κυρίων Εβερτ, Σουφλιά και Βαρβιτσιώτη, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να παραδοθεί στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης για τυχόν ευθύνες των αξιωματικών του θαλάμου επιχειρήσεων του Λιμενικού σχετικά με το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου ΔΥΣΤΟΣ. Εμπειρογνώμονες του Λιμενικού εξετάζουν τα ευρήματα που έχουν ανασύρει οι δύτες προκειμένου να ρίξουν φως στα αίτια του ναυαγίου. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες των δυτών στο βυθισμένο πλοίο για τον εντοπισμό των άλλων τριών ναυτικών που εξακολουθούν να αγνοούνται οκτώ ημέρες μετά το ναυάγιο.

Θύμα απίστευτης αγριότητας τριών Αλβανών έπεσε ένας 70χρονος στη Σκύδρα της Πέλλας. Οι δράστες αφού έδεσαν και λήστεψαν το Γιάννη Παπαδόπουλο, τον ανάγκασαν να πιει φυτοφάρμακο με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Ενα ακόμη άτομο προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων του λευκού θανάτου. Πρόκειται για τον 38χρονο Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη. Ο Παπαδόπουλος είχε ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό μια προσπάθεια απεξάρτησης αλλά τις τελευταίες 20 ημέρες είχε διακόψει.

Αρχίζει αύριο η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε ο χθεσινός αγώνας στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για τη 14η μέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας. Αντίθετα, νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Πανηλειακού με 1-0 και ο Παναθηναϊκός επί της Καβάλας με 2-0. Στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός έχει 35 βαθμούς έναντι 32 του Παναθηναϊκού, 29 του ΟΦΗ, 27 της ΑΕΚ, 24 του Πανηλειακού και 22 της Καβάλας και της Βέροιας.

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας στο μπάσκετ παρέμεινε η ομάδα του Ολυμπιακού μετά τη νίκη της στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επί του Ηρακλή με 69-51. Η ΑΕΚ νίκησε τον Πανιώνιο με 84-75, ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε στην Πάτρα από τον Απόλλωνα με 75-64. Ετσι, οι ερυθρόλευκοι έφθασαν τους 27 βαθμούς, έναντι 26 της ΑΕΚ και 24 του Παναθηναϊκού.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,46 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 421,09, λίρα Κύπρου προς 531,60, γαλλικό φράγκο προς 47,47, ελβετικό φράγκο προς 184,01, γερμανικό μάρκο προς 160,29, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,44 και την ECU προς 309,67 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Καλοκαιρία θα επικρατήσει σήμερα σ'όλη τη χώρα, αλλά στα δυτικά θ'αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει στα βορειοδυτικά. Σχεδόν αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους θα έχει σήμερα η Αθήνα. Η θερμοκρασία στην πόλη θα φθάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα φθάσει τους 14 βαθμούς.

(Β.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 6 January 1997 - 16:31:32 UTC