Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η κυπριακή δημοκρατία διατηρεί το δικαίωμα να εξοπλίζεται όσο συνεχίζεται η κατοχή σε τμήμα της νήσου, δηλωσαν Αθήνα και Λευκωσία.

Την Πέμπτη η σύσκεψη στου Μαξίμου για τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική.

Κρίσιμη για τη Νέα Δημοκρατία η σημερινή συνάντηση Εβερτ, Σουφλιά, Βαρβιτσιώτη.

Εντός των ημερών το πόρισμα της εξέτασης για ευθύνες του Λιμενικού στο ναυάγιο ``Δύστος``.

Εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων Αλβανών ληστών, που έχουν τρομοκρατήσει τη βορειοανατολική Αττική.

Απολογούνται σήμερα τρείς απο τους 29 συλληφθέντες σε ``ρέιβ πάρτι`` με ναρκωτικά στο Μεταξουργείο.

Τον Αμερικανό μπασκετμπολίστα Ερβικ Γκρέι απέκτησε ο Ολυμπιακός.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αμεση ήταν η αντίδραση Αθηνών και Λευκωσίας στις επικρίσεις της Τουρκίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γερμανίας για τη συμφωνία αγοράς ρωσικού αντιεροπορικού συστήματος S-300, από την Κύπρο. Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης και ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, δήλωσαν οτι η κυπριακή δημοκρατία διατηρεί το δικαίωμα να εξοπλίζεται όσο συνεχίζεται η κατοχή στο βόρειο τμήμα της νήσου.

Την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, σύσκεψη για τα εθνικά μας θέματα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, όπου κατά την επίσκεψή του θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Κρίσιμη για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας θεωρείται η συνάντηση κορυφής σήμερα το μεσημερι ανάμεσα στους κυρίους Εβερτ, Σουφλιά και Βαρβιτσιώτη, όπου θα συζητηθούν οι όροι διεξαγωγής και διευρυνσης του συνεδρίου. Την Πέμπτη έχει ορισθεί η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στην οποία θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τους όρους διεξαγωγής του συνεδρίου.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να παραδοθεί στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης για τυχόν ευθύνες των αξιωματικών του θαλάμου επιχειρήσεων.Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων του φορτηγού πλοίου ``Δύστος``, ενω εμπειρογνώμονες εξετάζουν τα ευρήματα, που έχουν ανασύρει οι δύτες, από το ναυάγιο.

Εκτεταμένες ερευνες πραγματοποιεί η αστυνομία για τον εντοπισμό της τετραμελούς συμμορίας Αλβανών, που έχει τρομοκρατήσει με τις ληστείες κατοικιών τη βορειοανατολική Αττική. Οι αστυνομικές αρχές γνωρίζουν ηδη την ταυτότητα του του ενός απο τους ληστές, που είναι ο 18χρονος Αποστόλ Σίνα του Κρίστο.

Με την κατηγορία παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών απολογούνται σήμερα στον Ανακριτή, ο απότακτος αστυνομικός, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο Οδυσσέας Κοκκινάκης και ο Παναγιώτης Κατσαναράς, που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα μαζί με άλλα 29 άτομα σε ``ρέιβ πάρτυ`` σε υπόγειο της περιοχής Μεταξουργείου, όπου βρέθηκαν και ναρκωτικά.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αμερικανός φόργουορντ Ερβικ Γκρέι είναι ο αντικαταστάτης του Ουίλι Αντερσον στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Στον 27-χρονο παίκτη κατέληξε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς μετά από μελέτη όλων των ξένων παικτών που ήταν διαθέσιμοι αυτή την περίοδο.

Κακό ``ποδαρικό`` έκανε χθές ο ΟΦΗ, αφου σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 14-η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας, αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Αρη. Ετσι, η Κρητική ομάδα έπεσε από την δεύτερη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,46 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 421,09, λίρα Κύπρου προς 531,60, γαλλικό φράγκο προς 47,47, ελβετικό φράγκο προς 184,01, γερμανικό μάρκο προς 160,29, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,44 και την ECU προς 309,67 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Βαθμιαία μεταβολή του καιρού θα έχουμε σήμερα από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 2 μέχρι 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 μέχρι 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 13 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 7 January 1997 - 7:00:14 UTC