Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό στην αυριανή κυβερνητική σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Νεο διάβημα της Ουάσιγκτον προς την Κύπρο. Σε Λευκωσία, Αθήνα και Αγκυρα το Σαββατοκύριακο ο Κέρι Κάβανο.

Στις 27, 28 και 29 Μαρτίου το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριων αγνοουμένων του φορτηγού πλοίου ``Δύστος``.

Αισιοδοξία στην Αστυνομία για τη σύλληψη της σπείρας Αλβανών, που δρουν στην Αττική.

Νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών θα έχουν σήμερα οι ναυτικοί, που ζητούν τη διατήρηση των φοροαπαλλαγών.

Απεργία των εργαζομένων στους δήμους διεκδικώντας ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Η ομάδα μπάσκετ του Αρη προκλήθηκε για την επόμενη φάση του κυπέλου Κόρατς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τα εθνικά θέματα και κυρίως τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό θα εξεταστούν σε κυβερνητική σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί αύριο υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και με βάση τα κείμενα εργασίας των κυρίων Κρανιδιώτη και Ροζάκη, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σε νέο διάβημα για τους πυραύλους S -300 προεβη χθές ο Αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία, Κένεθ Μπριλ. Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο κ. Μπριλ υποστήριξε ότι οι ανησυχίες και τα διαβήματα της κυβέρνησής του για τις πωλήσεις πυραύλων πηγάζουν από την φιλία της για την Κύπρο.Η αμερικανική κυβέρνηση στέλνει εσπευσμένα στην περιοχή το Σαββατοκύριακο το διευθυντή νοτίου Ευρώπης, Κέρι Κάβανο, για να καταβάλει προσπάθειες εξομάλυνσης της κρίσης σε Λευκωσία, Αθήνα και Αγκυρα.

Στο τριήμερο 27 - 28 και 29 Μαρτίου θα διεξαχθεί τελικά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό αποφασίσθηκε στη χθεσινή συνάντηση Εβερτ, Σουφλιά και Βαρβιτσιώτη, στην οποία διαπιστώθηκε κατ' αρχήν συμφωνία για τους όρους διεξαγωγής του συνεδρίου.

Εξανεμίζονται μέρα με τη μέρα οι ελπίδες για τον εντοπισμό των τριών ναυτικών του πλοίου ``Δύστος`` το οποίο αναποδογύρισε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, λίγα μίλια από τις ακτές της Κύμης, παίρνοντας μαζί του στον ``υγρό τάφο`` 17 Ελληνες ναυτικούς και τρεις στενούς συγγενείς τους.

Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στην αστυνομία, για τη σύλληψη των μελών της σπείρας των Αλβανών, που ληστεύουν μονοκατοικίες στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Εκτός από τον 19χρονο Αποστόλ Σίνα, η αστυνομία γνωρίζει τα ονόματα και των υπολοίπων συνεργών του, ενώ ήδη έχει εντοπισθεί το κρησφύγετο τους.

Νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Δρυ, θα έχει σήμερα αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, τα μέλη της οποίας συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρο Σουμάκη. Οι ναυτικοί, που απειλούν με νέα 48-ωρη απεργία την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, ζητούν να μη καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας των Δήμων στην περιοχή της Αθήνας πραγματοποιούν το πρωί, συγκέντρωση στην Ιερά Οδό και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, ενω για δεύτερη μέρα απεργούν οι έκτακτοι εργαζόμενοι στους δήμους και τις κοινότητες της χώρας.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Κόρατς προκρίθηκε η ομάδα μπάσκετ του Αρη, νικώντας με 77-64, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, την τουρκική Μπεσίκτας. Στον πρώτο αγώνα της Κωνσταντινούπολης ο Αρης είχε κερδίσει 65-64, ενώ στους ``16`` της διοργάνωσης ο Αρης θα αντιμετωπίσει τη Γιουγκοσλαβική Μπεομπάνκα.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,47 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 420,99, λίρα Κύπρου προς 530,45, γαλλικό φράγκο προς 47,08, ελβετικό φράγκο προς 183,76, γερμανικό μάρκο προς 159,15,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,19, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,22 και την ECU προς 308,78 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά αλλά και τα πεδινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές, καταιγίδες, αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 2 εως 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 6 εως 16 και στο Αιγαίο απο 9 εως 17 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχές και πιθανή καταιγίδα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα φθάσει τους 15 και τους 10 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Wednesday, 8 January 1997 - 10:00:14 UTC