Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,12/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκαλέσει σε ολόκληρη τη χώρα οι καταρρακτώδεις βροχές.Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι νομοί Κορινθίας, Αργολίδας, Φθιώτιδας, Τρίπολης και Αττικής.

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κορίνθου παρασύρθηκε από χείμαρρο.Εκφράζονται φόβοι για ένα ή και τρεις νεκρούς.

Αμερικανική διπλωματική πρωτοβουλία για εκτόνωση της έντασης στο τρίγωνο Λευκωσία-Αθήνα-Αγκυρα.Στη Λευκωσία βρίσκεται ο Κέρι Κάβανο και αύριο αναμένεται στην Αθήνα.

Νέα σύσκεψη του πρωθυπουργού αύριο με τις ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας για τα εθνικά μας θέματα.Επικρίσεις της ΝΔ για τη μη σύγκληση των αρχηγών-κομμάτων.

Την ανάγκη αναγνώρισης της εκλογικής νίκης της αντιπολίτευσης στη Σερβία, τονίζει ο Θόδωρος Πάγκαλος κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι.

Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσίευμα για αναπροσαρμογή των όρων συνταξιοδότησης.

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων από αύριο.

Τούρκος έμπορος ναρκωτικών συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.

Υφεση των καταιγίδων προβλέπεται από αύριο το απόγευμα σε ολόκληρη τη χώρα.Η θερμοκρασία που θα σημειώσει πτώση θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση που σημειώνεται σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ εκφράζονται φόβοι οτι υπάρχουν νεκροί στην Κόρινθο. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι νομοί Κορινθίας, Αργολίδας, Τρίπολης, Φθιώτιδας και Αττικής. Δεκάδες δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και οι ορμητικοί χείμαρροι που έχουν δημιουργηθεί παρασέρνουν αυτοκίνητα, ενώ έχουν πλημμυρίσει και ισόγειες και υπόγειες κατοικίες κυρίως στην Κόρινθο και το Κιάτο. Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει και η Αττική, καθώς έχουν υπερχειλίσει ο Κηφισός στο ύψος του σταθμού των υπεραστικών λεωφορείων και ο Ποδονίφτης στο ύψος της Φιλοθέης.Στη Λαμία έχουν υπερχειλίσει ο Γοργοπόταμος και ο Σπερχειός και απειλείται να πλημμυρίσει η εθνική οδός. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, έδωσε εντολή μηχανικοί του υπουργείου να κατευθυνθούν κυρίως στην Κόρινθο που αντιμετωπίζει τα περισσότερα πρόβληματα και έκανε έκκληση στους κατοίκους όλων τα περιοχών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κορίνθου με 15 επιβάτες, παρασύρθηκε από χείμαρο στο χωριό Σολωμός έξω από το Χιλιομόδι Κορίνθου, όταν στην προσπάθεια του να περάσει μία γέφυρα όγκοι νερού, προερχόμενοι από τον χείμαρο παρέσυραν το λεωφορείο. Πληροφορίες που έχουν φτάσει στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής μιλούν για 2 με 3 αγνοούμενους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να βγουν έξω από το λεωφορείο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αμερικανική πρωτοβουλία για εκτόνωση της έντασης στο τρίγωνο Λευκωσία-Αθήνα-Αγκυρα.Ο αξιωματούχος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, Κέρι Κάβανο, βρίσκεται σήμερα στη Λευκωσία και αύριο αναμένεται στην Αθήνα. Την ίδια ώρα η Αγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις της. Η Τανσού Τσιλέρ, μεταβαίνει στα κατεχόμενα, ενώ η Μόσχα προειδοποίησε εκ νέου την Αγκυρα ότι δεν θα παραμείνει απαθής, στο ενδεχόμενο τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ψύχραιμα τις τουρκικές προκλήσεις και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα επιδιώκει τη φιλία με όλες τις χώρες της περιοχής. Αύριο πραγματοποιείται νέα σύσκεψη του πρωθυπουργού, με τις ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας. Σήμερα φτάνει στην Αθήνα ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου, Κώστας Ηλιάδης, ενώ την Παρασκευή έρχεται ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης.Η ΝΔ δια του εκπροσώπου της, Προκόπη Παυλόπουλου, επέκρινε την κυβέρνηση για την άρνησή της να συγκαλέσει συμβούλιο αρχηγών-κομμάτων για τα εθνικά μας θέματα.

Την αναγκαιότητα να αναγνωρισθεί η εκλογική νίκη της αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές της 17ης Νοεμβρίου, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση, επισήμανε ο υπουργός εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, στον σέρβο πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, κατά την διάρκεια ταξιδιού-αστραπής του πρώτου στο Βελιγράδι.

H κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της διέψευσε δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, περί αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης, στα 65 χρόνια και οροφή σύνταξης στο 60% των αποδοχών και όχι στο 80% που είναι σήμερα. Το δημοσίευμα είναι ανυπόστατο, δήλωσε ο κ.Ρέππας, προσθέτοντας ότι για το ασφαλιστικό θα προηγηθεί διάλογος.

Με μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων αρχίζει η νέα εβδομάδα.Την αρχή κάνουν οι ναυτικοί με 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη,ενώ οι έκτακτοι υπάλληλοι των δήμων αποφασίζουν σήμερα για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ συνέρχεται αύριο προκειμένου να αποφασίσει την κήρυξη 48ωρης απεργίας, εντός του μηνός,για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Την Τετάρτη θα συνέλθει η συντονιστική επιτροπή των αγροτών της Θεσσαλίας, για να αποφασίσει τη στάση του κλάδου.

Παρά το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε στη Νέα Δημοκρατία, μετά την απόφαση του Γ.Ράλλη να αποδεχθεί την πρόταση να αναλάβει πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου, δεν κόπασαν οι εσωκομματικές έριδες. Σε συνέντευξή του, ο Θεόδωρος Κασσίμης, εκτιμά ότι η πολιτική Εβερτ, οδηγεί πολλά στελέχη εκτός κόμματος και υποστηρίζει ότι καλά κάνει ο Μητσοτάκης που δεν παίρνει θέση για τα διαδραματιζόμενα στο κόμμα.

Νέα επιτυχία καταγράφεται στο ενεργητικό της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών, άνδρες της οποίας συνέλαβαν στην Αλεξανδρούπολη, τούρκο έμπορο ναρκωτικών, που προσπαθούσε να περάσει 4 κιλά ηρωίνης. Τα ναρκωτικά επρόκειτο να παραδώσει στον Γιώργο Μπάρμπα, από την Ορεστιάδα.

Ενα μόνο 24ωρο μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε στο Αιγαίο, μεταξύ Λιμενικών και Τούρκων δουλεμπόρων, που συνελήφθησαν, άλλοι συνάδελφοί τους, αποβίβασαν 16 Ιρακινούς λαθρομετανάστες σε ερημική παραλία της Λέσβου. Οι λαθρομετανάστες οδηγούνται στον εισαγελέα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, στις 20.00, στη Φιλαδέλφεια και του Αρη με τον Ηρακλή, δεσπόζει της σημερινής αγωνιστικής στην Α' εθνική κατηγορία στο ποδόσφαιρο. Λόγω της κακοκαιρίας δεν είναι σίγουρο εαν θα διεξαχθεί ο αγώνας. Η τελική απόφαση θα ληφθεί απο την διαιτητή λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα, στο γήπεδο Νίκος Γκούμας για τυχόν επεισόδια, σε έναν αγώνα ο οποίος χαρακτηρίζεται από την πρώτη επίσκεψη του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη Νέα Φιλαδέλφεια ως προπονητής των ερυθρολεύκων.

Στα υπόλοιπα παιγνίδια η νίκη του Παναθηναϊκού τον έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μαζί με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει να δώσει ένα ακόμη παιχνίδι, αυτό με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι πράσινοι νίκησαν 2-1 στην Καστοριά την τοπική ομάδα, ενώ στα άλλα παιχνίδια της αγωνιστικής ξεχωρίζουν η νίκη του Απόλλωνα στην Πάτρα με 2-0 επί της Παναχαϊκής, του Αθηναϊκού στον Πύργο με 3-2 επί του Πανηλειακού, και του Εδεσσαϊκού με 4-0 επί της Καλαμάτας. Ακόμη ο Ιωνικός νίκησε 3-2 στη Νίκαια τον ΟΦΗ και η Καβάλα με 1-0 τη Βέροια.

Με νίκη συνέχισαν οι τρεις πρωτοπόροι του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας, στους αγώνες της 15ης ημέρας. Ο Εθνικός επικράτησε εκτός έδρας του ουραγού Πανσερραϊκού, τα Τρίκαλα νίκησαν εύκολα στο γήπεδό τους το Ρέθυμνο, ενώ ο Παναργειακός κέρδισε 3-2 στην έδρα του τη Δόξα Δράμας. Ακόμη, ο Παναιτωλικός που ακολουθεί τους τρεις πρωτοπόρους, νίκησε εκτός έδρας τα Γιάννινα.

Τα αποτελέσματα:

Γιάννινα-Παναιτωλικός 2-4 Πανσερραϊκός-Εθνικός 0-1 Παναργειακός- Δόξα Δράμας 3-2 Τρίκαλα-Ρέθυμνο 2-0 Ελευσίνα-Νάουσα 3-0 Προοδευτική-Δόξα Βύρωνα 1-0 Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός 5-1

Αύριο θα διεξαχθούν οι αγώνες Καλαμαριά-Λάρισα και Πανιώνιος- Πύργος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15αγ.): Εθνικός 28, Τρίκαλα 28, Παναργειακός 28, Παναιτωλικός 27, Νίκη Βόλου 25, Πανιώνιος 24 (14αγ.), Δόξα Βύρωνα 24, Λάρισα 23 (14αγ.), Ελευσίνα 20, Δόξα Δράμας 19, Προοδευτική 19, Ρέθυμνο 18, Λεβαδειακός 18, Καλαμαριά 17 (14αγ.), Γιάννινα 15, Πύργος 14 (14αγ.), Πανσερραϊκός 12, Νάουσα 9.

Σε αγώνες της 14ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής κατηγορίας (Βόρειος Ομιλος), σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Πιερικός-Ορέστης Ορεστιάδας 1-0 Λαμία-Αετός Σκύδρας 1-2 Αγροτικός Αστέρας-Νιγρίτα 9-1 Ηρακλής Πτολεμαίδας-Γιαννιτσά 3-1 Απόλλων Λάρισας- Αρτα 2-0 Αλμωπός Αριδαίας-Τύρναβος 0-1 Αμπελόκηποι-Ολυμπιακός Βόλου 2-1 Καρδίτσα-Λύκοι 2-2 Μηχανιώνα-Κολινδρός 3-1

Ετσι τώρα προηγείται ο Τύρναβος με 30 βαθμούς, έναντι 26 του Αετού Σκύδρας, 25 του Αγροτικού Αστέρα, 24 των Λύκων, της Καρδίτσας και των Αμπελοκήπων, 23 του Απόλλωνα Λάρισας και του Πιερικού, 22 της Ορεστιάδας, 20 της Μηχανιώνας, 18 της Λαμίας και της Αρτας, 13 της Αριδαίας, 11 του Ολυμπιακού Βόλου και των Γιαννιτσών, 10 της Νιγρίτας, του Ηρακλή Πτολεμαίδας και 9 του Κολινδρού.

Με τον αγώνα του Πανιωνίου με τον Απόλλωνα Πατρών,ολοκληρώνεται η 15η αγωνιστική ημέρα της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών στο μπάσκετ.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,89 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 419,53, λίρα Κύπρου προς 526,64, γαλλικό φράγκο προς 46,79, ελβετικό φράγκο προς 181,52, γερμανικό μάρκο προς 157,82,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,17, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,55 και την ECU προς 306,79 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Περιορισμό των ισχυρών καταιγίδων στην ανατολική Ελλάδα, προβλέπει η μετεωρολογική υπηρεσία που εκτιμά οτι θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.Για αύριο η ΕΜΥ προβλέπει βελτίωση του καιρού στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά και απο το απόγευμα εξασθένηση των καιρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, ισχυροί έως θυελλώδεις και η θερμοκρασία που θα παρουσιάσει πτώση θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στην Πάρνηθα, ανέμους βορειοανατολικούς ισχυρούς και θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χίονια στα ορεινά, οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 12 January 1997 - 18:08:41 UTC