Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελληνοτουρκικά και εσωκομματικά στο επίκεντρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Κ.Σημίτης: Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας. Κριτική για το μορατόριουμ από βουλευτές.

Λήξαν χαρακτήρισαν πρωθυπουργός και Κώστας Σκανδαλίδης, το θέμα με την επίμαχη συνέντευξη του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Σε δεκάδες δις δρχ ανέρχονται οι ζημιές από τη θεομηνία σε Πελοπόνησο και Στερεά. Πολλά χωριά παραμένου αποκλεισμένα. Υποχώρησαν τα νερά του Πηνειού, μάχη με τη λάσπη δίνουν οι κάτοικοι της Κορίνθου.

Ευθύνες σε έξι συνολικά λιμενικούς επιρρίπτει το πόρισμα της ΕΔΕ για ολιγωρία στο ναυάγιο του ΔΥΣΤΟΣ.

Αρχισε η δίκη του Αντώνη Δαγκλή, που κατηγορείται για τρεις δολοφονίες και τεμαχισμό των πτωμάτων.

Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τη σύλληψη του βαρυποινίτη Κώστα Γιώτη, που δραπέτευσε από τις φυλακές Κέρκυρας.

Αρχισαν τα προβλήματα στη διακίνηση των προϊόντων από την απεργία των ναυτικών.

Μεγάλα σκορ, στους αγώνες της 16ης μέρας για το πρωτάθλημα της Α'Εθνικής στο ποδόσφαιρο.

Σχεδόν αίθριος αύριο ο καιρός εκτός από τ'ανατολικά και νότια. Θα διατηρηθούν οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Το θερμόμετρο θα δείξει από - 2 μέχρι 18 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ψυχραιμία,σύνεση,σοβαρότητα και υπευθυνότητα,χωρίς κορώνες πατριωτισμού για την αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων,συνέστησε εκ νέου ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.Η Ελλάδα,είπε,δεν θα παίξει το παιχνίδι της Τουρκίας που επιχειρεί τεχνητή όξυνση και χαρακτήρισε το 1997, έτος μεγάλων προκλήσεων.Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε και στη λειτουργία της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ενώ τόσο ο ίδιος,όσο και ο κ. Σκανδαλίδης, χαρακτήρισαν λήξαν το θέμα που δημιουργήθηκε με τη συνέντευξη του γραμματέα του κινήματος.

Η θέση της κυβέρνησης στο θέμα του μορατόριουμ των πτήσεων πάνω από την Κύπρο είναι ενιαία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διέψευσε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των κυρίων Πάγκαλου και Τσοχατζόπουλου.Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκαν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη και απαράδεκτη τη σχετική πρόταση που Κέρι Κάβανο.Το ζήτημα θα συζητηθεί εκτενώς κατά την επίσκεψη του προέδρου της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη,στην Αθήνα,την προσεχή Παρασκευή.

Σε δεκάδες δις ανέρχονται οι ζημιές από την πρωτοφανή θεομηνία, σε έργα υποδομής,καλλιέργειες και περιουσίες.Στη Λάρισα η στάθμη του Πηνειού υποχώρησε,ενώ στη Φθιώτιδα, την οποία επισκέφθηκε ο Μιλτιάδης Εβερτ, παραμένου αποκλεισμένα δεκάδες χωριά,λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν σε γέφυρες και δρόμους.Στην Κόρινθο κρατική μηχανή και ιδιώτες προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία της πόλης.Η Αλέκα Πααπρήγα με ερώτησή της στον πρωθυπουργό, ζητά να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές.

Ευθύνες σε δύο αξιωματικούς του θαλάμου επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και σε τέσσερις βαθμοφόρους του υπολιμεναρχείου Κύμης, αποδίδει το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης, σχετικά με τα αίτια του ναυαγίου του πλοίου ΔΥΣΤΟΣ.Εντός τριών ημερών οι έξι λιμενικοί θα απολογηθούν στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος θα εισηγηθεί τις πειθαρχικές κυρώσεις.

Προβλήματα στην ομαλή διακίνηση των προϊόντων, άρχισαν να εμφανίζονται, από την απεργία των ναυτικών,που θα συνεχισθεί μέχρι την Παρασκευή το πρωί.Δεκάδες φορτηγά με ευπαθή προϊόντα έχουν καθηλωθεί στα λιμάνια, ενώ ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας χαρακτήρισε την απεργία αδικαιολόγητη.

Διεκόπη για αύριο στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας, η δίκη του 23χρονου Αντώνη Δαγκλή ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τρεις ιερόδουλες,τα πτώματα των οποίων τεμάχισε και πέταξε στα σκουπίδια. Επίσης κατηγορείται για οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονιών,βιασμούς, ληστείες και άλλα αδικήματα.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία Κέρκυρας για τη σύλληψη του 35χρονου βαρυποινίτη Κώστα Γιώτη,που δραπέτευσε τα ξημερώματα από τις φυλακές του νησιού.Μαζί με τον Γιώτη προσπάθησε να δραπετεύσει και ένας Χιλιανός κρατούμενος,ο οποίος όμως συνελήφθη λίγο αργότερα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους αγώνες της 16ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Α` εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα : Αθηναϊκός - Παναχαϊκή 3-1 Απόλλων - Εδεσσαϊκός 2-0 Βέροια - Καστοριά 4-0 Ηρακλής - Ιωνικός 4-0 Καλαμάτα - Αρης 5-0 ΠΑΟΚ - Καβάλα 3-0 Ο αγώνας ΟΦΗ - Παναθηναϊκού τελειώνει σε λίγη ώρα. Αύριο θα γίνουν οι αγώνες ΑΕΚ-Πανηλειακός και Ολυμπιακός - Ξάνθη

Σε αγώνες της 14ης ημέρας για το Νότιο Ομιλο της Γ' εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ενωση Ρόδου Διαγόρα - Εργοτέλης 1-1 Ατρόμητος - Καλλιθέα 0-0 Αιγάλεω - Πάτρα 1-1 Ηλυσιακός - Μαρκό 1-0 Παναιγιάλειος - Αγιος Νικόλαος 0- 1 Ηρόδοτος - Αιολικός 1-0 Βαρβασιακός - Ιάλυσος 1-4 Ναυπακτιακός Αστέρας - ΕΘνικός Αστέρας 2-1 Ο αγώνας Κόρινθος - Κέρκυρα θα διεξαχθεί 22 Ιανουαρίου. Ετσι τώρα προηγείται η Καλλιθέα με 28 βαθμούς, έναντι 25 του Εθνικού Αστέρα και του Αγ. Νικολάου, 24 του Ιάλυσου , 23 του Αιολικού και του Ναυπακτιακού Αστέρα και 22 του Αιγάλεω.

Στο μπάσκετ,σημαντικό αγώνα δίνει ο Παναθηναϊκός στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με την Ισπανική Κάχα Σαν Φερνάντο.Το παιχνίδι αρχίζει στις 8.00 το βράδυ. Γιά την ίδια διοργάνωση αγωνίζονται αύριο ο Ολυμπιακός στην Ιταλία με την Στεφανέλ Μιλάνου και ο Πανιώνιος στην Κροατία με την Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ.

Ακόμα,τους πρώτους αγώνες τους για το γύρο των 16 στο Κύπελλο Κόρατς δίνουν απόψε τέσσερις Ελληνικές ομάδες. Ο Αρης αντιμετωπίζει απο τις 6.45 τη Γιουγκοσλαβική Μπεομπάνκα και στις 9 και τέταρτο ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την Ιταλική Μπενετόν Τρεβίζο. Στην Ισπανία αγωνίζεται στο Περιστέρι, που αντιμετωπίζει στις 9.30 την Ταουγκρές, ενώ την ίδια ώρα αρχίζει στην Ιταλία η αναμέτρηση του Σπόρτινγκ με την Ρόμα.

Στο βόλεϊ,τους δεύτερους αγώνες τους για το Κύπελλο Κυπελλούχων ανδρών δίνουν ο κάτοχος του τροπαίου Ολυμπιακός και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Αρης.Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται στις 8.00 το βράδυ την Ισραηλινή Μακάμπι του Τελ Αβίβ, ενώ δύο ώρες νωρίτερα οι κίτρινοι αντιμετωπίζουν στην Πολωνία την Στάλ Χόσλαντ.Για το γύρο των 16 στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας,ο Κτησιφών Παιανίας αντιμετωπίζει στις 4.30 το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη την Τουρκική Νέτας, από την οποία είχε χάσει με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 252,22 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 422,28, λίρα Κύπρου προς 527,25, γαλλικό φράγκο προς 46,78, ελβετικό φράγκο προς 183,65, γερμανικό μάρκο προς 157,96,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,16 και την ECU προς 306,83 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα ανατολικά και νότια που προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -2 με 12 βαθμούς, στα δυτικά 1 με 18, στην υπόλοιπη χώρα 2 με 15 αλλά στο Αιγαίο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς μεγαλύτερη. Σχεδόν αίθριο καιρό μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 6 με 14 και 1 με 12 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Wednesday, 15 January 1997 - 18:01:26 UTC