Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με ψυχραιμία θα αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Εποικοδομητικές χαρακτήρισε ο Κέρι Κάβανο τις συνομιλίες του στην Αγκυρα.

Προκαταρκτική εξέταση για τις πλημμύρες στην Κόρινθο διέταξε ο Εισαγγελέας.

Κινητοποιήσεις απο τις 28 του μηνός αποφάσισαν οι αγρότες.

Δεμένα για τέταρτη ημέρα τα πλοία στα λιμάνια απο την απεργία των ναυτικών.

Στάσεις εργασίας σήμερα των δικαστικών υπαλλήλων και αύριο των εργαζομένων στην Πολιτική Αεροπορία.

Σήμερα ο αγώνας Στεφανέλ Μιλάνου-Ολυμπιακού.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τη τουρκική προκλητικότητα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης τόνισε οτι η Αγκυρα αποτελεί βασικό αποσταθεροποιητικό παράγοντα της μείζονος περιοχής και επιδιώκει αλλαγή του στάτους κβο στο Αιγαίο με την απειλή χρήσης βίας. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη λειτουργία της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Σκανδαλίδης, χαρακτήρισαν λήξαν το θέμα, που δημιουργήθηκε με τη συνέντευξη του Γραμματέα του Κινήματος.

Εποικοδομητικές και αποδοτικές χαρακτήρισε ο Αμερικανός αξιωματούχος, Κέρι Κάβανο, τις επαφές και τις συνομιλίες του στην Αγκυρα. Ο Αμερικανός αξιωματούχος επανέλαβε ότι είναι αντίθετος στην εγκατάσταση των πυραύλων S- 300 στο νησί, άποψη την οποία δεν συμμερίζεται ο Πρόεδρος της Κύπρου, Γλαυκος Κληρίδης, ο οποίος αναμένεται αύριο στην Αθήνα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

Προκαταρκτική εξέταση για τις πλημμύρες στην Κόρινθο διέταξε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Δημόπουλος, ζητώντας να διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και αν υπήρξε κακή εκτέλεση των δημοσίων έργων. Στη Φθιώτιδα δεκάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα λόγω των ζημιών σε δρόμους και γέφυρες, ενω στην Αθήνα ο Κώστας Λαλιώτης, έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι ευθύνες των εργολάβων, που κατασκευάζουν τα έργα στην κοίτη του Κηφισού.

Συνεδριάζει στις 11 πριν το μεσημέρι υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη το Υπουργικό Συμβούλιο, που θα ασχοληθεί με την παιδεία και την επαγγελματική κατάρτιση της νεολαίας.

Νέες κινητοποιήσεις με οδοφράγματα και αποκλεισμούς οδικών αρτηριών και δημοσίων υπηρεσιών αποφάσισαν οι αγρότες της Θεσσαλίας. Οι κινητοποιήσεις να αρχίσουν στις 28 του μηνός και να κλιμακωθούν μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Αισθητά είναι στα περισσότερα νησιά της χώρας τα προβλήματα απο την απεργία των ναυτικών, αφού για τέταρτη συνεχή μέρα τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας. Η απεργία, λήγει αύριο στις 6 τα ξημερώματα.

Προβλήματα στη λειτουργία των δικαστηρίων αναμένεται να δημιουργήσει η τρίωρη στάση των δικαστικών υπαλλήλων απο τις 12 εως τις 3 μετα το μεσημέρι, οι οποίοι διαφωνούν με τις ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου. Για το ίδιο θέμα προειδοποιητικές στάσεις εργασίας εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Αεροπορία, για αύριο και την Κυριακή απο τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώνεται σήμερα η 16η αγωνιστική της Α` Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, με τις συναντήσεις Ολυμπιακός-Ξάνθη και ΑΕΚ-Πανηλειακός.

Σήμερα, για την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός και ο Πανιώνιος αντιμετωπίζουν, εκτός έδρας, τη Στεφανέλ Μιλάνο και τη Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, αντίστοιχα. Χθές ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 90-71 της ισπανικής Κάχα Σαν Φερνάντο. Στο κύπελλο Κόρατς όμως από τις τέσσερις ομάδες μας που αγωνίζονται στη φάση των ``16`` μόνο ο Αρης και ο ΠΑΟΚ που έπαιζαν στην έδρα τους κατάφεραν να κερδίσουν.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 252,22 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 422,28, λίρα Κύπρου προς 527,25, γαλλικό φράγκο προς 46,78, ελβετικό φράγκο προς 183,65, γερμανικό μάρκο προς 157,96,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,16 και την ECU προς 306,83 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα ανατολικά και νότια που προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο (μείον) -2 εως 12 βαθμούς, στα δυτικά απο 1 εως 18, στην υπόλοιπη χώρα απο 2 εως 15 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 6 εως 14 και απο 1 εως 12 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 16 January 1997 - 9:00:21 UTC