Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΙΝΤΕΡΝΕΤ-1 19/01/1997

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,19/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τεταμένη και σήμερα η κατάσταση στα λιμάνια λόγω της απεργίας των ναυτεργατών. Αποχώρησαν οι αγρότες απο το λιμάνι του Ηρακλείου.

Προβλήματα θα δημιουργηθούν και σήμερα στα αεροδρόμια λόγω της στάσης εργασίας απο τις 2 εως τις 6 των εργαζομένων στην ΥΠΑ.

Δεν υπάρχει συμφωνία για μορατόριουμ στις πτήσεις ελληνικών μαχητικών πάνω απο την Κυπρο, δήλωσε στη Λευκωσία ο Γλαύκος Κληρίδης.

Τη σταδιακή κατάργηση των εξετάσεων και την επιβολή διδάκτρων εισηγείται ο Γεράσιμος Αρσένης, σύμφωνα με το ``Βημα της Κυριακής``.

Συνεχίζονται οι έρευνες στον Εβρο για τον εντοπισμό και την ανεύρεση των τριών κυνηγών, που αγνοούνται.

Δεν αναμένεται πρόοδος στις συνομιλίες που επαναλαμβάνονται αύριο στη Νέα Υόρκη για το θέμα της ονομασίας.

Πραγματοποιείται αύριο η πρώτη ουσιαστική συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τεταμένη ειναι και σήμερα η κατάσταση στα λιμάνια λόγω των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών. Στο λιμάνι του Ηρακλείου απο το πρωί επικρατεί ηρεμία, ενω αγρότες του νησιού αποχώρησαν, αφού παρέμειναν όλη τη νύχτα στην περιοχή εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους επειδή δεν απέπλευσε έστω και ενα πλοίο με τα ευπαθή προϊόντα τους. Τα οχηματαγωγά ``ΚΝΩΣΣΟΣ``, ``ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ`` και ``ΚΑΝΤΙΑ`` μετακινήθηκαν και έδεσαν εκτός του λιμανιού για την ασφάλειά τους, καθώς αγρότες το βράδυ προσπάθησαν να κάψουν τους κάβους των πλοίων. Το υπουργείο Εμπορικής Νατιλίας έδωσε διαβεβαιώσεις οτι εντος της ημέρας θα υπάρξει λύση στο θέμα της μεταφορας των προϊόντων, τους, ενω πληροφορίες αναφέρουν οτι απο το Τυμπάκι θα απογειωθούν τρία C-130 για την Αθήνα.

Ενταση όμως επικρατεί και στα άλλα λιμάνια της χώρας, ενω στον Πειραιά εχουν συγκεντρωθεί δεκάδες φορτηγά. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εξήγγειλε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, παρά το γεγονός οτι η απεργία τους κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική. Αύριο οι ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή. Η Ενωση Ακτοπλόων ζήτησε απο την κυβέρνηση να προασπίσει το δικαίωμα στην εργασία και να εφαρμοστεί η νομιμότητα.

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και σήμερα στα αεροδρόμια της χώρας λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας απο τις 2 εως τις 6 το απόγευμα των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Θα ματαιωθούν αρκετές πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, ενω θα υπάρξουν και αλλαγές στις ώρες αναχωρήσεων.

Δεν υπάρχει συμφωνία για μορατόριουμ στις πτήσεις ελληνικών μαχητικών πάνω απο την Κυπρο, δήλωσε χθες βράδυ στη Λευκωσία ο Πρόεδρος της Κύρπου, Γλαύκος Κληρίδης, αμέσως μετά την επιστροφή του απο την Αθήνα. Πρόσθεσε οτι στη συνάντησή του με τον κ. Τσοχατζόπουλο συζητήθηκε και το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς και εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο. Τόνισε οτι η πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών για το Κυπριακό αναμένεται να αναληφθεί τον ερχόμενο Απρίλιο. Το Κυπριακό αναμένεται να συζητηθεί αυριο στο γεύμα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες, όπου θα μετάσχει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου.

Ριζοσπαστικά σχέδια αλλαγών στα Πανεπιστήμια εισηγείται ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, σύμφωνα με δημοσίευμα του ``Βήματος``. Ειδικότερα, προτείνει τη σταδιακή κατάργηση των εξετάσεων και την επιβολή διδάκτρων για τους φοιτητές με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους. Στο μεταξύ, πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες εχουν εξαγγείλει απο αύριο οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Συνεχίζονται οι έρευνες στον Εβρο για τον εντοπισμό και την ανεύρεση των τριών κυνηγών, που αγνοούνται απο το απόγευμα της Πέμπτης. Πρόκειται για τους Δημήτρη Παρασχίδη, 22 ετών, Κώστα Κουτλουγεωργίου, 20 χρονών και Κώστα Θεοχαρίδη, 31 χρονών. Τα ίχνη των τριών φίλων χάθηκαν στον ποταμό Εβρο, όπου είχαν πάει να κυνηγήσουν με βάρκα. Για την ανεύρεσή τους εχουν ειδοποιηθεί τόσο οι βουλγαρικές όσο και οι τουρκικές αρχές.

Επαναλαμβάνονται αύριο στη Νέα Υόρκη υπο την αιγίδα του ΟΗΕ οι συνομιλίες Αθηνών - Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας. Ωστόσο, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, δεν αναμένεται να σημειωθεί πρόοδος στην πορεία των συνομιλιών.

Πραγματοποιείται αύριο η πρώτη ουσιαστική συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, υπο τον Γεώργιο Ράλλη. Στη συνεδρίαση αυτή η τριμελής επιτροπή, που έχει οριστεί αναμένεται να καταθέσει κατάλογο με τα ονόματα των συνέδρων, που θα μετάσχουν λόγω της ιδιότητάς τους. Ο κ. Ράλλης σε συνέντευξή του στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ αναφέρεται στον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου και επισημαίνει οτι η παρουσία του στη δημόσια ζωή της χώρας ούτε έληξε ούτε θα λήξει με τον τερματισμό των εργασιών του συνεδρίου.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώνεται σήμερα η 16η αγωνιστική για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας με το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού,το οποίο θα αρχίσει στις 18.30 και θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από το ΑΝΤΕΝΑ.Νωρίτερα ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει τη Λάρισα.

Ο ΒΑΟ δημιούργησε την έκπληξη της 16ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας, αφού νίκησε 73-71 τον Ηρακλή μετά από ένα αγώνα θρίλερ που κρίθηκε στα τελευταία κυριολεκτικά δευτερόλεπτα.Ντέρμπι όμως είχαμε σε τρία ακόμη γήπεδα. Στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης ο Αρης κέρδισε 80-73 στην παράταση του Περιστερίου,ο Σπόρτιγκ στα Πατήσια επικράτησε με 84-80 του ΠΑΟΚ, ενώ ο Παπάγου επεβλήθη 77-70 στο κλειστό των ``στρατηγών`` του Απόλλωνα Πάτρας.Ακόμη,η ΑΕΚ επικράτησε με 94-62 στο ΟΑΚ τον Πειραϊκό.

Με τους αγώνες της 16ης ημέρας συνεχίζεται σήμερα το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α` Εθνικής κατηγορίας, όπου ξεχωρίζουν οι συναντήσεις Ξάνθη- ΑΕΚ, Καβάλα-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-Ηρακλής. Ακόμη θα γίνουν οι αγώνες Εδεσσαϊκός-Αθηναϊκός, Αρης-Απόλλων Αθηνών, Καστοριά-ΠΑΟΚ, Ιωνικός-Καλαμάτα και ΟΦΗ-Βέροια, ενώ η 16η ημέρα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με τη ματς Πανηλειακός-Παναχαϊκή.Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 15.00, εκτός από τα παιχνίδια της Καβάλας το οποίο θα αρχίσει στις 16.30 όπως και αυτό της Κρήτης, ενώ το ματς του ΟΑΚΑ θα θα αρχίσει στις 20.00 και θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από το συνδρομητικό κανάλι.

Την φανέλα του ΟΦΗ, θα φορέσει και πάλι ο Πέτρος Μαρινάκης. Ο παίκτης της Σεβίλη, θα δοθεί ``δανεικός`` στην ομάδα της Κρήτης, μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου. Ο Μαρινάκης, αναμένεται στην Αθήνα σήμερα το μεσημέρι, αφού τακτοποιήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ``προσωρινή`` μετακίνησή του.

Σε προφορική συμφωνία για εκχώρηση του ``πακέτου`` των μετοχών της ΠΑΕ Αρης στον τέως πρόεδρο των ``κιτρίνων`` Νίκο Τσαρούχα,προχώρησε χθες ο Λάμπρος Γράντας.Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκχώρηση των μετοχών θα κοστίσει 100 εκατομμύρια δραχμές, ενώ η οριστική συμφωνία θα γίνει το πρωί της Δευτέρας.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ 252,78 δραχμές,

λίρα Αγγλίας 423,34 λίρα Κύπρου 527,55

γαλλικό φράγκο 46,81 ελβετικό φράγκο 182,66

γερμανικό μάρκο 157,76 100 ιταλικές λιρέτες 16,25

100 γιέν Ιαπωνίας 216,28 η ΕΛΜ (ECU) 306,96 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα νότια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Τη νύχτα και το πρωί κατά τόπους θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 18 και στα νησιά από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 6 έως 17 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα διατηρηθεί ο καιρός αύριο σε ολόκληρη τη χώρα, ενω το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στα ανατολικά κατα τόπους βόρειοι έως μέτριοι.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Π.Τ.)

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 19 January 1997 - 7:00:11 UTC