Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέχιση της απεργίας τους μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης άρχισαν οι ναυτικοί. Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, εκρηκτική η κατάσταση στα λιμάνια όλης της χώρας.

Πολιτικές οι κινητοποιήσεις εκτιμά η κυβέρνηση, που αποκλείει το ενδεχόμενο μερικής επιστράτευσης.

Υπολειτουργούν τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, λόγω της απεργίας των καθηγητών. Διάλογο αλλά όχι αποκλειστικά για το μισθολόγιο ζήτησε το υπουργείο Παιδείας.

Την Πέμπτη 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, τη σκυτάλη παίρνουν από τη Δευτέρα οι αγρότες.

Εχουν ωριμάσει οι συνθήκες επίλυσης του Κυπριακού, αλλά χρειάζεται απόλυτος συντονισμός, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στους ομολόγους του της Κοινότητας.

Οι δηλώσεις Αρσένη για το Κυπριακό εκφράζουν και τις κυβερνητικές θέσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας.

Την ενοχή, χωρίς ελαφρυντικά, του Αντώνη Δαγκλή, για όλα τα αδικήματα που κατηγορείται ζήτησε ο εισαγγελέας έδρας. Την Πέμπτη η απόφαση.

Αρχισε στο Εφετείο της Αθήνας η δίκη του Γιώργου Μπαλάφα, που κατηγορείται για συμμετοχή του στη δολοφονία του εισαγγελέα Θεοφανόπουλου.

Τοπική συννεφιά αύριο σ'ολόκληρη τη χώρα και ομίχλες το πρωί. Ασθενείς μέχρι μέτριοι οι άνεμοι. Το θερμόμετρο θα δείξει από -2 μέχρι 18 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Tην παρέμβαση του Αρείου Πάγου,προκάλεσε η απεργία των ναυτικών και τα προβλήματα που δημιουργούνται.Δόθηκε εντολή να σχηματίζεται δικογραφία και ποινικές διώξεις όπου διαπιστώνονται αδικήματα.Η κατάσταση στα λιμάνια παραμένει εκρηκτική,ενώ οι ναυτικοί αποφάσισαν να συνεχίσουν μέχρι την Πέμπτη, την απεργία τους,στην οποία η κυβέρνηση απέδωσε πολιτικά κίνητρα, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης των απεργών και τους κάλεσε να σεβαστούν την απόφαση του δικαστηρίου.Ενταση,πάντως επικρατεί σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Απόλυτο συντονισμό και σοβαρή προσπάθεια,για πολιτική λύση στο Κυπριακό, ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου, στην παρέμβασή του στο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Κοινότητας,εκτιμώντας ότι ωρίμασαν οι συνθήκες.Στην Αθήνα η κυβέρνηση προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τις δηλώσεις Αρσένη, λέγοντας ότι είναι σύμφωνες με τις κυβερνητικές θέσεις,σημειώνοντας όμως οτι δεν πρέπει να απορρίπτουμε το ενδιαφέρον του ξένου παράγοντα για το Κυπριακό.Το Κυπριακό θα θέσει ο πρωθυπουργός στη σύνοδο της Σοσιαλιστικής διεθνούς στη Ρώμη.

Υπολειτουργούν τα γυμνάσια και λύκεια,εξαιτίας των κυλιόμενων πενθήμερων απεργιών των καθηγητών,με οικονομικά αιτήματα.Ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Ανθόπουλος,κάλεσε τους καθηγητές σε διάλογο,ο οποίος όμως να μην έχει αποκλειστική προμετωπίδα το μισθολογικό.Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ,ενώ τη σκυτάλη παίρνουν από τη Δευτέρα οι αγρότες, τις κινητοποιήσεις των οποίων η κυβέρνηση χαρακτήρισε άκαιρες και αδικαιολόγητες.

Την ενοχή του Αντώνη Δαγλή για όλα τα αδικήματα που κατηγορείται, τρεις ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών,εισηγήθηκε ο εισαγγελέας έδρας.Στην απολογία του ο Δαγλής ομολόγησε όλες τις πράξεις του, και αφησε να εννοηθεί ότι αφορμή για όλα όσα έκανε, ήταν κάποιες συμπεριφορές της μητέρας του που έχουν σχέση με την ηθική.Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί την Πέμπτη.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών,άρχισε η δίκη του Γιώργου Μπαλάφα που κατηγορείται για συμμετοχή του στη δολοφονία του εισαγγελέα Θεοφανόπουλου. Πρωτοδίκως ο Μπαλάφας είχε κηρυχθεί αθώος, αλλά ο εισαγγελέας άσκησε έφεση.

Ναυτικές ασκήσεις μικρής κλίμακας,με την επωνυμία Αστραπή και Ορμή, διεξάγονται απο σήμερα και για τέσσερεις ημέρες στην περιοχή των Κυκλάδων και του κεντρικού Αιγαίου.Συμμετέχουν αντιτορπιλικά, φρεγάτες,τορπιλάκατοι και υποβρύχια.Οπως ανακοινώθηκε απο το ΓΕΝ,οι ασκήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του στόλου.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το φετινό πρωτάθλημα τελείωσε πρόωρα για τον Γιουγκοσλάβο επιθετικό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ιλια Ιβιτς. Ο πρώτος σκόρερ των ερυθρολεύκων θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι το τέλος της περιόδου αφού διαπιστώθηκε ότι ο υπέστη ρήξη έσω μηνίσκου και ρήξη προσθίου χιαστού στο ματς με την Καβάλα και υποβλήθηκε σε εγχείρηση.

O Πανηλειακός σε αγώνα της 17ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, που έγινε στο γήπεδο του Πύργου, νίκησε 1-0 την Παναχαϊκή. Ετσι τώρα ο Πανηλειακός ανέβηκε στην 5η θέση της κατάταξης με 27 βαθμούς, ενώ η Παναχαϊκή παρέμεινε στην 11η με 21 και προηγούνται με 39 βαθμούς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός , έναντι 36 της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κλήθηκε σε απολογία την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, απο τον αθλητικό δικαστή, για την συμπεριφορά οπαδών της προς τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς, στην διάρκεια του ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οπαδοί της ΑΕΚ έβριζαν συνεχώς τον Μπάγεβιτς, πέταξαν εναντίον του διάφορα αντικείμενα, ενώ είχαν αναρτήσει και ένα πανό, που έθιγε την τιμή και την υπόληψή του με τα όσα έγραφε.

Στο μπάσκετ το ΤΑΚ Ολυμπιακός καταδίκασε την επίθεση κατά του Γιώργου Σιγάλα από μερίδα οπαδών της ομάδας, μετά το τέλος του κυριακάτικου αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρεται, ότι ο κόσμος της ομάδας του Πειραιά έχει αποδείξει ότι ξέρει να τιμά τους αθλητές του και να απομονώνει τους ελάχιστους ανεγκέφαλους, οι οποίοι προσπαθούν να πλήξουν τον σύλλογο.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 255,25 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 425,16, λίρα Κύπρου προς 527,49, γαλλικό φράγκο προς 46,63, ελβετικό φράγκο προς 180,48, γερμανικό μάρκο προς 157,26,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 216,76 και την ECU προς 306,16 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα αυξηθούν, προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ το πρωί θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και από το απόγευμα, βόρειοι μέτριοι με τάση ενίσχυσης, στην ανατολική Ελλάδα. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 16 και στα νησιά 7 με 18 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 6 με 16 και 1 με 13 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 20 January 1997 - 18:07:44 UTC