Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέχιση της απεργίας τους μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης αποφάσισαν οι ναυτικοί.

Συλλαλητήρια απο τους εκπαιδευτικούς και συγκέντρωση σήμερα έξω απο το υπουργείο Παιδείας.

Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ενωση να πιέσει την Τουρκία για επίλυση του Κυπριακού υποστήριξε ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Θετικά για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης του 1997.

Αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πανηλειακός στην 5η θέση του πρωταθλήματος μετά τη νίκη του επί της Παναχαϊκής.

Στον Αρη ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας, Ουώλτερ Μπέρι.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τη συνέχιση της απεργίας τους μέχρι την Πέμπτη αποφάσισαν οι ναυτικοί, ενω εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στα λιμάνια, καθώς οξύνονται τα προβλήματα μεταφοράς προϊόντων και επιβατών απο και προς τη νησιωτική χώρα. Ο Αρειος Πάγος έδωσε εντολή στις κατά τόπους δικαστικές αρχές να σχηματίζεται δικογραφία και ποινικές διώξεις, όπου διαπιστώνονται αδικήματα. Η κυβέρνηση απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσής τους και τους κάλεσε να σεβαστούν την απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία χαρακτηρίζεται παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους.

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν σημερα οι εκπαιδευτικοί και συγκέντρωση εξω απο το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της πενθήμερης απεργίας τους με οικονομικά αιτήματα. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν από τη Δευτέρα οι αγρότες, τις κινητοποιήσεις των οποίων η κυβέρνηση χαρακτήρισε άκαιρες και αδικαιολόγητες.

Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ενωση να ασκήσει πίεση στην Τουρκία, ώστε να επιλυθεί το Κυπριακό, υποστήριξε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, από τη Ρώμη, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν σήμερα. Στο μεταξύ τη λύση του Κυπριακού και την προετοιμασία της ενταξιακής διαπραγμάτευσης της Κύπρου, έθεσε η Ολλανδική Προεδρία στις προτεραιότητες της εξάμηνης θητείας της, στη συζήτηση για την Κύπρο στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, στις Βρυξέλλες.

Σημαντική υπεροχή, τόσο του ίδιου του κ. Σημίτη, όσο και της κυβέρνησης έναντι του κ. Εβερτ και της Νέας Δημοκρατίας προκύπτει απο τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης του 1997, που διενήργησε για τα ``ΝΕΑ`` η εταιρία PRC. Το 54,2% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό έναντι 20,8% του κ. Εβερτ. Επίσης το 23% είναι ικανοποιημένο για το έργο της κυβέρνησης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον τρόπο άσκησης της αντιπολίτευσης απο τη Νέα Δημοκρατία ανέρχεται σε 10%.

Αλλεπάλληλες συνεδριάσεις έχει η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό, Γεώργιο Ράλλη. Την Κυριακή ο κ. Ράλλης θα έχει σύσκεψη με όλους τους προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος, ενώ ενδέχεται εντός της εβδομάδος να συναντηθεί διαδοχικά με τους κυρίους Εβερτ, Σουφλιά και Βαρβιτσιώτη.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πανηλειακός σε αγώνα της 17ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, νίκησε 1-0 την Παναχαϊκή. Ετσι ο Πανηλειακός ανέβηκε στην 5η θέση της κατάταξης με 27 βαθμούς.

Ο Σέρβος Ζόραν Σλάβνιτς είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή,ο οποίος ανακοίνωσε και την απόκτηση του Αμερικανού παίκτη Τσάρλς Σμιθ. Στον Αρη, ο Ουόλτερ Μπέρι, θα είναι ο νέος ξένος παίκτης, ενώ στο ποδόσφαιρο, αναμένεται στην Αθήνα ο Μολδαβός διεθνής ποδοσφαιριστής, Βλαντιμίρ Κοσσέ, γιά τον οποίο ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος ίσως και εντός της ημέρας, οριστικοποιήσει την μεταγραφή του Γιώργου Ανατολάκη.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 255,25 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 425,16, λίρα Κύπρου προς 527,49, γαλλικό φράγκο προς 46,63, ελβετικό φράγκο προς 180,48, γερμανικό μάρκο προς 157,26,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 216,76 και την ECU προς 306,16 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα αυξηθούν,προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα, βόρειοι μέτριοι με τάση ενίσχυσης, στην ανατολική Ελλάδα. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 2 εως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 1 εως 16 και στα νησιά απο 7 εως 18 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 6 εως 16 και απο 1 εως 13 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 21 January 1997 - 9:00:22 UTC