Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,25/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προτάσεις Αρσένη για την Παιδεία.Για μεγαλόστομες προθέσεις κάνει λόγο η ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για ταξική παιδεία.

Νέα συνεδρίαση των καθηγητών για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.Τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ συναντάται με τον υπουργό Παιδείας.

Την προσεχή εβδομάδα αρχίζουν νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες.Θα τις αντιμετωπίσουμε με κάθε μέσο, προειδοποιεί η κυβέρνηση.

Στο σκοτάδι οι έρευνες της αστυνομίας για την απαγωγή της 6χρονης μαθήτριας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Υπέκυψε στα τραύματά του το βρέφος που υπέστη σοβαρότατα εγκαύματα, σε κέντρο περίθαλψης βρεφών στην Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχει διεθνής απαγόρευση για την επαναχρησιμοποίηση των ηλεκτροδίων, υποστηρίζει το Ωνάσειο.

Τρία τουρκικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν στο λιμάνι της Αμμοχώστου.Το κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά στις προτεραιότητες της Ουάσιγκοτν,δηλώνει η νέα υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ.

Παρατάθηκε έως τις 10 Φεβρουαρίου, η προθεσμία για την προμήθεια του ειδικού σήματος και πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Συννεφιά αύριο σε ολόκληρη τη χώρα, με ασθενείς βροχές και χιόνια στα ορεινά.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τις προτάσεις του για το νέο σύστημα εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρουσίασε στους πρυτάνεις ο Γεράσιμος Αρσένης. Οι νέες ρυθμίσεις θα ισχύσουν απο το 2000,αλλά οι αλλαγές θα αρχίσουν απο τον προσεχή Σεπτέμβριο.Οι πρυτάνεις συμφώνησαν καταρχήν με τις προτάσεις του υπουργού.Η ΝΔ σε ανακοίνωση της, έκανε λόγο για μεγαλόστομες προθέσεις που προαναγγέλλονται χωρίς περίσκεψη, ενώ το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για ταξικούς φραγμούς στην παιδεία.

Συνεδρίασαν εκ νέου οι καθηγητές για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν και την προσεχή εβδομάδα την απεργία τους.Τη Δευτέρα, η ΟΛΜΕ θα έχει κρίσιμη και καθοριστική συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.Από την πλευρά τους, και οι δάσκαλοι σχεδιάζουν τριήμερη απεργία στις αρχές Φεβρουαρίου με οικονομικά αιτήματα.

Την προσεχή εβδομάδα αρχίζουν και οι κινητοποιήσεις των αγροτών, τις οποίες η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι θα αντιμετωπίσει με κάθε μέσο.Το ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για απροσχημάτιστη ωμή τρομοκρατία, ενώ η ΠΑΣΕΓΕΣ κατηγόρησε την πανθεσσαλική επιτροπή ότι κινείται με προσωπικά και κομματικά κριτήρια.Η Βρετανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία όπου συστήνει στους πολίτες της να μην επισκεφθούν την Ελλάδα, διότι θα ταλαιπωρηθούν από τις κινητοποιήσεις.

Ακαρπες παραμένουν οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό της εξαχρονης μαθήτριας,που απήχθη από το Ηράκλειο Κρήτης. Οι απαγωγείς ζητούν από τον πατέρα της μικρής 120 εκατ.δρχ, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας επεκτείνονται και στο οικογενειακό περιβάλλον.

Υπέκυψε τελικά στα τραύματά του,το βρέφος που υπέστη σοβαρότατα εγκαύματα από καυτό νερό, ενώ του έκαναν μπάνιο στο κέντρο περίθαλψης βρεφών, Αγιος Στυλιανός της Θεσσαλονίκης. Η βρεφοκόμος που ευθύνεται για τα εγκαύματα που προκλήθηκαν στο βρέφος, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Στα χέρια της δικαιοσύνης βρίσκονται πλέον οι αποκαλύψεις,ότι στο Ωνάσειο επαναχρησιμοποιούντο,μετά από αποστείρωση ηλεκτρόδια,τα οποία χρεώνονται ως μίας χρήσεως. Η διοίκηση του Ωνασείου τονίζει ότι είναι ανακριβές πως διεθνώς έχει απαγορευθεί η μέθοδος αυτή, αφού πολλά κράτη την αναγνωρίζουν και τα νοσοκομεία τους την ακολουθούν. Επίσης, επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της έναντι εκείνων των δημοσιευμάτων που χρησιμοποίησαν χαρακτηρισμούς δυσφημιστικούς και συκοφαντικούς για το Κέντρο.

Στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου κατέπλευσαν το πρωί τρία τουρκικά πολεμικά πλοία, σε μια προσπάθεια της Αγκυρας να εκφράσει την αλληλεγγύη της στο κατοχικό καθεστώς.Στην Ουάσιγκτον, η νέα υπουργός εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράϊτ, δήλωσε ότι στις προτεραιότητες των Ηνωμένων Πολιτειών είναι το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασχημα ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος για τον Παναθηναϊκό, αφού οι πράσινοι σε αγώνα για την 18-η ημέρα, έχασαν στην Καλαμάτα με 1-0 και έτσι μάλλον θα αποκτήσουν νέο συγκάτοικο στην βαθμολογία, αλλά αυτή την φορά όχι στην πρώτη θέση αλλά στην δεύτερη, αφού η ΑΕΚ αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να επιβληθεί της Καβάλας και να πιάσει τους πρωταθλητές.

Στο χώρο του μπάσκετ ξεχωρίζει το ντέρμπι Παναθηναϊκού -Αρη στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου, ενω αύριο υπάρχει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και ο αγώνας Παπάγου- Ολυμπιακού. Στους υπόλοιπους αγώνες γιά την 17-η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ στην Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Περιστέρι-ΒΑΟ 84-63 Ηρακλής-Σπόρτιγκ 73-72 Πειραϊκός-Πανιώνιος 57-54 Απόλλων Πατρ.- Λάρισα 62-66

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 259,07 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 422,26, λίρα Κύπρου προς 528,36, γαλλικό φράγκο προς 47,04, ελβετικό φράγκο προς 183,29, γερμανικό μάρκο προς 158,62,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,62 και την ECU προς 307,80 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται για αύριο από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από στα βόρεια από μηδέν έως 7 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς και από 2 έως 7 βαθμούς αντίστοιχα.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Saturday, 25 January 1997 - 18:21:57 UTC