Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαραθώνια συνάντηση του Γεράσιμου Αρσένη με του καθηγητές. Σε απεργίες από αύριο Δευτέρα δάσκαλοι - νηπιαγωγοί και δημόσιοι υπάλληλοι.

Επιμένουν στις θέσεις τους κυβέρνηση και αγρότες. Δε θα ανεχθεί ακραίες μορφές πάλης, δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Φωτιά σε μοτορσίπ ανοικτά του Λαυρίου. Σώα τα οκτώ μέλη του πληρώματος.

Και νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε στρατιώτη, μονάδας του Εβρου.

Εσωκομματικές αντιδράσεις στις δηλώσεις Πάγκαλου για το Σκοπιανό.

Κρίσιμη συνάντηση Ράλλη με Εβερτ, Σουφλιά, Βαρβιτσίωτη για το συνέδριο.

Παραμένει τρεις μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

'Εχασε με 2-0 από τον Απόλλωνα Αθηνών, ο Παναθηναϊκός.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα -τέταρτη- συνάντηση με το προεδρείο της ΟΛΜΕ είχαν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης και ο υφυπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης. Τα δύο μέρη προσπαθούν να βρούν λύση ώστε να ανασταλεί η απεργία διαρκείας των καθηγητών που ζητούν αύξηση των αποδοχών τους. Από αύριο κατέρχονται σε πενθήμερη απεργία δάσκαλοι και νηπιαγωγοί και σε διήμερη οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην υποχωρήσει στα αιτήματα των αγροτών, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια συνάντησής του με το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ, στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών αποτελούν ακραίες μορφές πάλης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος προειδοποίησε όσους παραβιάσουν τους νόμους ότι το κράτος, αμυνόμενο θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα.

SOS εξέπεμψε το ελληνικό μότορσιπ ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ, στο μηχανοστάσιο του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ενώ έπλεε κενό φορτίου 3 μίλια από το λιμάνι του Λαυρίου, με κατεύθυνση την Κρήτη. Τα οκτώ μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το σκάφος και λίγο αργότερα περισυνελλέγησαν από περιπολικό του λιμενικού.

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας παρουσιάσθηκε σε στρατιώτη που υπηρετεί στη μονάδα Λαγός Διδυμοτείχου. Η κατάσταση του 20χρονου στρατιώτη Απόστολου Πατσιάκου, 20 ετών χαρακτηρίζεται σταθερή και στη μονάδα του λαμβάνονται προληπτικά μέτρα για την προστασία του προσωπικού.

'Εντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέλιος Παπαθεμελής τόνισε πως η γραμμή αυτή δεν θα περάσει, ενώ ο Δημήτρης Τσοβόλας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κλείσει το Σκοπιανό και το Κυπριακό.

Προφυλακίσθηκαν και οι δύο τελευταίοι της 6μελούς σπείρας που κατηγορούνται για την υπόθεση της απαγωγής της 6χρονης Ελένης Λουλάκη στην Κρήτη. Πρόκειται για τον Αλέκο Διακάκη, λογιστή, και τον Ευτύχιο Στρατηνάκη, επιχειρηματία.

Κρίσιμη συνάντηση για την πορεία προς το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας,θα έχει αύριο ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου Γεώργιος Ράλλης, με τους κυρίους 'Εβερτ,Σουφλιά και Βαρβιτσιώτη.

Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση του '97 για λογαριασμό της Κυριακάτικης ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 24,8% των ερωτηθέντων, η αξιωματική αντιπολίτευση 21,8% και ακολουθούν Συνασπισμός με 9,4%, ΚΚΕ 6,1%, ΔΗΚΚΙ 5,7% και Λευκό 12%.

Τριήμερη επίσκεψη στη Λευκωσία πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Κύπρου. Ο απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, Βλαδιμίρ Τζιτζοφ, δήλωσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα έχει διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, με τους αμερικανούς και τους βρετανούς.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η απρόσμενη ήττα που γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο Ολυμπιακό στάδιο από τον Απόλλωνα Αθηνών με 2-0 ήταν το γεγονός της 19-ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας. Ετσι, η νίκη του Ολυμπιακού στο ουδέτερο γήπεδο των Χανίων επί του ΟΦΗ με 1-0, πέρασε σε "δεύτερη μοίρα", παρά το ότι οι "ερυθρόλευκοι" αποσπάσθηκαν με διαφορά έξι βαθμών από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, η οποία πάντως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Στους άλλους αγώνες:

Καβάλα-Ξάνθη 5-2, Πανηλειακός-Εδεσσαϊκός 4-0, Αρης-Παναχαϊκή 0-0, Ιωνικός-Αθηναϊκός 0-1, Βέροια-Καλαμάτα 1-0, Ηρακλής-ΠΑΟΚ (20:00), Καστοριά-ΑΕΚ (αύριο)

Η ομάδα του Παπάγου πέτυχε την μεγάλη έκπληξη της 18-ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, κερδίζοντας στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκη 63-61 τον Αρη, ενώ στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Πανιώνιος ΠΑΟΚ 68- 74, Σπόρτιγκ Περιστέρι 61-67, ΑΕΚ Ηρακλής 99-70, Λάρισα Πειραϊκός 72-58, Ολυμπιακός Απόλλων Πατρών 71-65, και ΒΑΟ Παναθηναϊκός 60-78.

'Ετσι τώρα προηγείται η ΑΕΚ με 34 βαθμούς και ακολουθούν, Ολυμπιακός 33, Περιστέρι 31, Παναθηναϊκός και 'Αρης 30.

Στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών στην πετοσφαίριση, (17 αγωνιστική) σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

'Εσπερος Μίλων 3-0 σετ, Κτησιφών Φιλία 3-0, Εθνικός Αλ. Παναθηναϊκός 0-3, ΠΑΟΚ Ηρακλής 1-3, Ολυμπιακός 'Αρης 3-0, και ΑΕΚ Ορεστιάδα 3-2 σετ.

Προηγούνται 'Αρης και Παναθηναίκός με 31 βαθμούς, έναντι 30 του Ολυμπιακού, 29 της Ορεστιάδας και 27 της ΑΕΚ και του Κτησιφώντα Παιανίας.

Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του πραγματοποίησε ο πρωταθλητής μας της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Καλλίνικος Κρεάνκα στο Ευρωπαϊκό ``ΤΟΠ-12``, που διεξάγεται στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας με την συμμετοχή των 12 κορυφαίων αθλητών της ``γηραιάς ηπείρου``, όπου κατέλαβε την 5η θέση της τελικής κατάταξης. Ο Κρεάνκα, που κατέχει την 11η θέση στην Ευρωπαϊκή κατάταξη, σημείωσε εκπληκτικές νίκες στην πρώτη φάση των αγώνων και ``ισοβάθμησε`` με άλλους δύο αθλητές, αλλά έχασε τελικά γιά ...ένα σέτ την δεύτερη προνομιούχο θέση και την πρόκριση του στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι:

δολάριο ΗΠΑ προς 260,20 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 417,09, λίρα Κύπρου προς 530,28 γαλλικό φράγκο προς 47,23 ελβετικό φράγκο προς 183,77 γερμανικό μάρκο προς 159,49 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,17 100 γιέν Ιαπωνίας προς 214,50 και την ΕΛΜ (ECU) προς 308,02 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Τσουχτερό κρύο αύριο Δευτέρα σ'ολόκληρη τη χώρα με χιόνια στα ορεινά και χιονόνερο στα πεδινά. Το θερμόμετρο θα δείχνει από -7 έως 10 βαθμούς. Στην Αθήνα νεφώσεις, με χιονόνερο στα βόρεια προάστια, και θερμοκρασία από -1 έως 6 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, ήλιος με δόντια, και θερμοκρασία από -3 μέχρι 4 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 2 February 1997 - 22:53:02 UTC