Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Τη συνέχιση της απεργίας και την ερχόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι καθηγητές.

Τετρακόσια πενήντα εκατομμύρια δραχμές απο το ΥΠΕΧΩΔΕ για αντιπλυμμηρικά έργα σε πληγέντες νομούς.

Διαψεύδει την ύπαρξη αμερικανικών πιέσεων στο Κυπριακό ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας.

Απευθείας διάλογο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία ζήτησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Νέα ήττα του Πανιώνιου σε αγώνα της Ευρωλίγκα.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, εντος της ημέρας ζήτησε χθες η Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγροτών, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε γενικό ``μπλάκ - άουτ`` αποκλείοντας την εθνική οδό σε πολλά κομβικά σημεία. Τη διατήρηση ανοιχτού του εθνικού οδικού δικτύου αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή, που ασχολήθηκε με τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Κλειστή παραμένει μέχρι στιγμής η παλαιά εθνική οδός Λάρισας - Λαμίας, στην περιοχή Δρούγος, ενω ελεύθερα κινούνται τα οχήματα στην εθνική οδό. Την αναβολή για τις 21 και 22 του μηνός της Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση που ηταν προγραμματισμένη για αύριο και μεθαύριο με αντικείμενο την αγροτική πολιτική.

Τη συνέχιση της απεργίας για το πενθήμερο απο 10 εως 14 Φεβρουαρίου αποφάσισε αργά χθες το βράδυ η γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών Λυκείων και Γυμνασίων. Νέες γενικές συνελεύσεις εχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους. Συνεχίζεται η απεργία δασκάλων και νηπιαγωγών οι οποίοι θα συνεδριάσουν αύριο για να αποφασίσουν για την συνέχιση ή όχι της απεργίας και την ερχόμενη εβδομάδα.

Κονδύλια ύψους 450 εκατ. δρχ για αντιπλημυρικά έργα στους νομούς Κορινθίας, Ευρυτανίας και Ροδόπης ενέκρινε το ΥΠΕΧΩΔΕ. Σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης επικεφαλής κυβερνητικού κλιμάκιου μεταβαίνει στη Λαμία για να ανακοινώσει μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων της περιοχής, από την τελευταία θεομηνία.

Δεν υπάρχει καμία δέσμευση από πλευράς Ελλάδος και Κύπρου προς την αμερικανική πλευρά για τους πυραύλους S-300 και το μορατόριουμ πτήσεων πάνω απο την Κύπρο, δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης. Ο κ. Αποστολάκης άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο ματαίωσης της εγκατάστασης των S-300, εάν στους επόμενους 16 μήνες υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό.

Την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό που θα βασίζεται σε ορισμένες απαράβατες αρχές, ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα ``Μιλιέτ``. Δεν θα έπρεπε να έχουμε ανάγκη από καμιά ξένη βοήθεια από τρίτους, που δεν είναι πάντα ανιδιοτελείς, για να λύσουμε το πρόβλημα της Κύπρου και τις μεταξύ μας διαφορές", τόνισε ό κ. Μητσοτάκης.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαρειά ήττα γνώρισε η ομάδα μπάσκετ ανδρών του Πανιωνίου σε αγώνα του 6- ου ομίλου της Ευρωλίγκα που έγινε στην Ιταλία. Εχασε 94-58 από την Τιμσίστεμ Μπολόνια. Τρεις νίκες και δύο ήττες ήταν ο απολογισμός στους αγώνες των ελληνικών ομάδων βόλεϊ στα Κύπελλα Ευρώπης. Σε τροχιά πρόκρισης για το Κύπελλο Πρωταθλητριών είναι η ομάδα του Παναθηναϊκού, μετά την επικράτηση με σετ 3-0 εκτός έδρας της πολωνικής Πλόμεν. Η Ορεστιάδα στον πρώτο ημιτελικό αγώνα επικράτησε 3-1 της τουρκικής Νέτας. Στο κύπελο κυπελλούχων ανδρών ο Αρης επικράτησε με 3-1 σετ της Ελβετικής Νέφελς, ενώ ο Ολυμπιακός γνώρισε τη πρώτη του ήττα στην ίδια διοργάνωση από την ισχυρή ιταλική Κούνεο.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 262,422 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 425,748, λίρα Κύπρου προς 530,288, γαλλικό φράγκο προς 47,098, ελβετικό φράγκο προς 183,465, γερμανικό μάρκο προς 159,258, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16, 142, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 212,641 και την ECU προς 308,66 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αλλάζει από σήμερα ο καιρός και σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται συννεφιά με βροχές αρχικά στα Δυτικά, όπου θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και στα πελάγη ισχυροί.Η Θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμανθεί απο - 5 εως 10 βαθμούς,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο -2 εως 14 και στα νησιά απο 4 εως 16 βαθμούς Κελσίου.Συννεφιά με ασθενή βροχή προς το βράδυ, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 4 εως 14 και απο -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 6 February 1997 - 7:00:13 UTC