Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,06/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενταση στη Θεσσαλία και συμπλοκές αστυνομικών-αγροτών,που σήκωσαν στα χέρια περιπολικά για να ανοίξουν το δρόμο και να περάσουν τα τρακτέρ. Κλεφτοπόλεμος και κατά μήκος της εθνικής οδού.

Να φύγουν τα τρακτέρ για να γίνει συνάντηση πρωθυπουργού-αγροτών, απαντά η κυβέρνηση,στο τελεσίγραφο της Πανθεσσαλικής.Εκστρατεία ενημέρωσης στην επαρχία, αρχίζουν κυβερνητικά στελέχη.

Για πρώτη φορά ο Γεράσιμος Αρσένης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους.

Μικροεπεισόδια αστυνομίας και σπουδαστών των ΤΕΙ, εξω από την εφορία Ανωνύμων εταιριών,στην Καλλιθέα.

Κύκλωμα παράνομων στοιχημάτων,με πλοκάμια ακόμη και στην Κύπρο, με τζόγο 800 εκατ. δρχ την εβδομάδα,εξάρθρωσε η ασφάλεια.Συνελήφθησαν 28 άτομα, περίπου 16 δις η ζημιά στον ΟΠΑΠ.

Περίεργο επεισόδιο στην πράσινη γραμμή στην Κύπρο.Διαψεύδει η Λευκωσία τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί ανάμιξης εθνοφρουρών.

Και νέα συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου της ΝΔ. Κινήσεις Βαρβιτσιώτη Καραμανλή για νέα υποψηφιότητα.

Κατατίθεται στη βουλή το νομοσχέδιο για το συνήγορο του πολίτη. Στα περυσινά επίπεδα οι εποχιακές προσλήψεις,δηλώνει ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Αύριο τελικά η δίκη των 17 μελών της ΓΚΡΙΝΠΙΣ, για τα γεγονότα έξω από τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δύο όρους για συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες, έθεσε η κυβέρνηση.Να υπάρξει δέσμευση ότι δεν θα κλείσουν οι δρόμοι και ότι δεν θα συζητηθούν οικονομικά αιτήματα.Στη Θεσσαλία επικρατεί ένταση, καθώς αγρότες με επικεφαλής τον κ.Παττάκη, σήκωσαν περιπολικά της αστυνομίας για να περάσουν τα τρακτέρ.Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον κ.Σημίτη να δεχθεί τους αγρότες,ενώ ο κ.Εβερτ ζήτησε την απομάκρυνση των υπουργών γεωργίας και δικαιοσύνης.Εκστρατεία ενημέρωσης στην επαρχία, ξεκινούν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη.

Την ανησυχία του για την έκβαση της απεργίας των καθηγητών, εξέφρασε ο υπουργός παιδείας,ο οποίος για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους.Οι καθηγητές επιμένουν στο αιτημά τους για το επίδομα των 75.000 δρχ και συνεχίζουν την απεργία τους και την προσεχή εβδομάδα.Να ικανοποιήσει το οικονονικό αίτημα των καθηγητών,κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Μιλτιάδης Εβερτ,που συναντήθηκε με την ΟΛΜΕ.Σε συνέχιση των κινητοποιησεών τους και την προσεχή εβδομάδα, προσανατολίζονται και οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από την οικονομική εφορία ανωνύμων εταιριών,που βρίσκεται στην Καλλιθέα, όταν πτυχιούχοι Λογιστές και σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των ΤΕΙ, προσπάθησαν να καταλάβουν το κτίριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών,η οποία όπως υποστηρίζουν,τους στερεί κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Οι συγκεντρωμένοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας.

Διέψευσε η κυβέρνηση της Λευκωσίας τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι εθνοφρουροί ενεπλάκησαν σε επεισόδιο, στην περιοχή της κατεχόμενης Λουρουτζίνας,όπου αντηλλάγησαν πυροβολισμοί.Κατά τους τουρκικούς ισχυρισμούς,δυο ένοπλοι άνδρες προσπάθησαν να κατεβάσουν τουρκική σημαία, γεγονός που διαψεύδει η κυπριακή κυβέρνηση.

Τις λεπτομέρειες για την εκλογή των περίπου 1500 αντιπροσώπων στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας,συζήτησε στη νέα συνεδριασή της η οργανωτική επιτροπή συνεδρίου.Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις υποψηφιότητες των προέδρων,όπως η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων και ο αριθμός των υπογραφών που πρέπει να τις συνοδεύει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κύριοι Βαρβιτσιώτης και Καραμανλής, διερευνούν τη δυνατότητα να υποβληθεί νέα υποψηφιότητα.

Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Συνήγορο του Πολίτη, ένας θεσμός που θα εξετάζει καταγγελίες πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κρατική μηχανή.Ο υπουργός εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις διατάξεις του νομοσχεδίου.Σε ερώτηση για τις επικείμενες προσλήψεις στους ΟΤΑ και στο δημόσιο,τόνισε ότι πρόκειται για εποχικό προσωπικό και ο αριθμός τους θα είναι ο ίδιος με προηγούμενα χρόνια.

Αναβλήθηκε για αύριο η δίκη των 17 μελών του Ελληνικού γραφείου της Γκρινπις οι οποίοι θα δικαζόντουσαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου. Οι 17 είχαν συλληφθεί στις 5 Νοεμβρίου 1996, επειδή είχαν αλυσοδεθεί στις εγκαταστάσεις της MOTOR OIL στους Αγίους Θεοδώρους εμποδίζοντας πλοία να φορτώσουν καύσιμα απο τα διϋλιστήρια. Η δίκη δεν εκδικάστηκε σήμερα λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλο κύκλωμα παράνομων στοιχημάτων για αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ΛΟΤΤΟ και Ιππόδρομου,που είχε τα πλοκάμιας της σε όλη την Ελλάδα,ακόμη και στην Κύπρο, εξάρθρωσε η ασφάλεια.Συνελήφθησαν 28 άτομα,ενώ από τα παράνομα στοιχήματα,υπολογίζεται ότι ο ΟΠΑΠ ζημειώθηκε περίπου 16 δις δρχ.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, ο τζόγος στη διεξαγωγή των παράνομων στοιχημάτων πρέπει να έφτανε τα 700-800 εκατομμύρια δρχ την εβδομάδα.

Κρίσιμο παιχνίδι για την πρόκριση στην Ευρωλίγκα δίνει απόψε στη Μόσχα ο Ολυμπιακός με την ΤΣ.Σ.ΚΑ. Για την ίδια διοργάνωση ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στην Αθήνα τη Ντυναμό Μόσχας.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 262,229 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 430,221, λίρα Κύπρου προς 531,300, γαλλικό φράγκο προς 47,076, ελβετικό φράγκο προς 184,154, γερμανικό μάρκο προς 158,854, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16, 171, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 212,146 και την ECU προς 308,609 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Συνεφιά τοπικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι άνεμοι στα Βόρεια θα είναι Βορειανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα Νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι,αλλά από το βράδυ θα στραφούν σε Βόρειους και θα ενιχυθούν.Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα Βόρεια θα κυμανθεί μείον ένα με 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά μηδέν με 13 και στα νησιά 5 με 15 βαθμούς. Συννεφιά,με πιθανότητα βροχής προς το βράδυ,μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 5 με 13 και 2 με 6 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 6 February 1997 - 18:30:58 UTC