Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,10/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις αποφασίζουν τα προσεχή 24ωρα δάσκαλοι και καθηγητές.

Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από την αναστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων καλεί τους αγρότες σε διάλογο.

Παράταση μέχρι την Τετάρτη για τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

Αλλεπάλληλες συναντήσεις για το Κυπριακό του αντιπροσώπου του ΟΗΕ με τον πρωθυπουργό και το Γιάννο Κρανιδιώτη.

Και νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε μονάδα του Εβρου.

Αρχισε η δίκη των απαγωγέων του μικρού Κώστα Δαλάκα.

Υποβάλλεται τις προσεχείς ημέρες στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ.

Την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ συζήτησαν Σημίτης - Σκανδαλίδης.

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 24 Φεβρουαρίου τελικά η δίκη των νεαρών που αναστάτωσαν την Κυψέλη.

Αιματηρή συμπλοκή Αιγυπτίων μ'ένα νεκρό.

Με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών τιμωρήθηκε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Αρη.

Καλοκαιρία αύριο σ'όλη τη χώρα με λίγες μόνο νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και το θερμόμετρο θα δείξει από -4 έως 16 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συλλαλητήριο μετά μουσικής πραγματοποίησαν οι καθηγητές έξω απο τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, που αποφασίζουν αύριο στις γενικές συνελεύσεις τους, εάν θα συνεχίσουν για πέμπτη εβδομάδα την απεργία τους, όπως προτείνει η ΟΛΜΕ. Την Τετάρτη θα αποφασίσουν τελικά και οι δάσκαλοι, αλλά όλα δείχνουν πως οδεύουν προς αναστολή των κινητοποιήσεων τους.Ακραία περίπτωση, χαρακτήρισε ο υφυπουργός Παιδείας, την παράταση του διδακτικού έτους, τονίζοντας οτι υπάρχουν άλλοι τρόποι αναπλήρωσης της διδακτέας ύλης.Να προχωρήσει σε καλόπιστο διάλογο, κάλεσε την κυβέρνηση ο Μιλτιάδης Εβερτ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να τελειώσει η διένεξη με τους καθηγητές.

Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αναστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων.Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ.Ρέππας, είναι υπέρ του διαλόγου και οι πόρτες του πρωθυπουργού ανοικτές, διευκρίνισε ωστόσο οτι δεν βλέπει να τίθεται θέμα συνάντησης με τον κ.Σημίτη από την πλευρά των συντονιστικών επιτροπών.Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Παντελή Οικονόμου, ο οποίος υποστήριξε ότι η ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ θα εναλλάσσεται και μια φορά θα εκπροσωπείται η δεξιά τάση και την άλλη η αριστερή, είπε οτι η κυβέρνηση είναι ενιαία με μία πολιτική.

Παράταση έως και την Τετάρτη έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας, λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν σημερα, τελευταία ημέρα της προθεσμίας.

Τέταρτο κρούσμα μηνιγγίτιδας παρουσιάστηκε σε μονάδα του Εβρου. Θύμα ο 20χρονος δεκανέας Ευάγγελος Ταρτάνης, που νοσηλεύεται στο 424 νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή, ενώ στη μονάδα του ελήφθησαν όλα τα προληπτικά υγειονομικά μέτρα, για την προφύλαξη του προσωπικού.

Με την παραδοχή των τριών από τους τέσσερις κατηγορουμένους, οτι είναι οι δράστες της απαγωγής, άρχισε η δίκη για την απαγωγή του 13χρονου Κώστα Δαλάκα,τον Σεπτέμβριο του 1995.Αντίθετα, η τέταρτη κατηγορουμένη, η θεία του μικρού αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή της, παραδέχθηκε όμως ότι αν και γνώριζε τι είχε συμβεί στο μικρό, αρνήθηκε να το καταθέσει στην αστυνομία.

Εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να υποβληθεί για συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ. O υπουργός Υγείας, Κώστας Γείτονας, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ρεαλιστικό, υποστηρίζοντας ότι η επεξεργασία του έγινε στη βάση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, για τις αναγκαίες ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στον τομεα της Υγείας.

Τους όρους διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΝΔ, το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, καθορίζει εγκύκλιος της Οργανωτικής Επιτροπής που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της, Γεώργιο Ράλλη. Η εκλογή των συνέδρων θα γίνει σε όλες τις Νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος στις 5 Μαρτίου και στις οργανώσεις εξωτερικού στις 9 Μαρτίου.

Για τις 24 Φεβρουαρίου, αναβλήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη των επτά νεαρών ατόμων, τα οποία φέρονται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής, αναστάτωσαν την περιοχή της Κυψέλης,σπάζοντας προσθήκες καταστημάτων και τραπεζών και καταστρέφοντας τα παρμπρίζ ΙΧ αυτοκινήτων.

Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ Αιγυπτίων, σημειώθηκε στα Ανω Πατήσια με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο.Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντικό βήμα για την παραμονή του στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού πρωταθλήματος, έκανε σήμερα ο Απόλλωνας, αφού η ελαφρά ταξιαρχία νίκησε στην Ριζούπολη την ομάδα της Βέροιας με 3-1 και έφθασε στην δωδέκατη θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς. Ετσι η ελαφρά ταξιαρχία σκαρφάλωσε στην 12-η θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς και δείχνει να ξεφεύγει από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η ομάδα της Ημαθίας παρέμεινε στην όγδοη θέση με 28 βαθμούς, όσους έχει και η Παναχαϊκή.

Με αποκλεισμό της έδρας του για 2 αγωνιστικές ημέρες και πρόστιμο 1.5 εκατ. δρχ. τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής του μπάσκετ τον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα με τον Αρη. Οι πράσινοι θα εκτίσουν την ποινή τους στους αγώνες με Πανιώνιο και Πειραϊκό, ενώ ο πρόεδρος της αθηναϊκής ομάδας, Παύλος Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 30 ημέρες.

Στη Στεφανέλ Μιλάνου θα συνεχίσει την καριέρα του, ο διεθνής γκάρντ του Πανιωνίου,Γιώργος Καλαϊτζής. Ο 21 ετών παίκτης, που πήγε στην ιταλική ομάδα με "ελεύθερη" μεταγραφή, θα εισπράξει 30.000 δολάρια μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ θα του δοθούν σπίτι και αυτοκίνητο.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 262,79 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 429,41, λίρα Κύπρου προς 531,30, γαλλικό φράγκο προς 47,08, ελβετικό φράγκο προς 184,90, γερμανικό μάρκο προς 158,93, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,16, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,36 και την ECU προς 308,55 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα νότια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 19 και στα νησιά από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους θα έχει η Αθήνα. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς, αλλά στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από -1 έως 14 βαθμούς.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 10 February 1997 - 19:16:21 UTC