Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αύριο αποφασίζουν δάσκαλοι και καθηγητές για τη συνέχιση ή όχι της απεργίας τους.

Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι στο αγροτικό δήλωσε η κυβέρνηση.

Δυσαρεστημένη η ελληνική κυβέρνηση απο το περιεχόμενο επιστολής του ΓΓ του ΟΗΕ σχετικά με το Κυπριακό.

Η Ελλάδα δεν παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πτώμα αγνώστου εκβράστηκε στην Κρήτη, που πιθανόν να ανήκει σε αγνοούμενο του ``Δύστος``.

Παράταση μέχρι αύριο για την προμήθεια σημάτων τελών κυκλοφορίας.

Νίκη του Απόλλωνα επι της Βέροιας με 3-2.

Την πρώτη θέση στο μήκος κατέκτησε η Νίκη Ξάνθου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα αποφασίζουν οι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων στις γενικές συνελεύσεις τους εάν θα συνεχίσουν για πέμπτη εβδομάδα την απεργία τους, διεκδικωντας την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων, ενω αύριο το θέμα θα τεθεί στη συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων στην Αθήνα. Αύριο, επίσης, θα αποφασίσουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για τη συνέχιση ή οχι της απεργίας τους αλλά όλα δείχνουν πως οδεύουν προς αναστολή των κινητοποιήσεων τους.

Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αναστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Ρέππας είναι υπέρ του διαλόγου και οι πόρτες του Πρωθυπουργού ανοικτές. Σήμερα συνεδριάζει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, προκειμένου να καθορίσει την ημερομηνία συλλαλητηρίου στο Κιλελέρ στις αρχές Μαρτίου.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό συζητήθηκαν χθες κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Χαν Σου Τζου. Τη δυσαρέσκεια της Ελληνικής κυβέρνησης για το περιεχόμενο της επιστολής του Γ.Γ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, προς τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας. Παρόμοια επιστολή στάλθηκε και στη κυπριακή κυβέρνηση και ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το περιεχόμενο της.

Η Ελλάδα δεν ειναι διατεθειμένη να κάνει πίσω σε κανένα απο τα κυριαρχικά της δικαιώματα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, στη διάρκεια εκδήλωσης στον Πύργο, για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους. Ο κ. Στεφανόπουλος αναφερόμενος στα εξωτερικά θέματα επεσήμανε πως διανύουμε μια δύσκολη περίοδο με νέα χαρακτηριστικά και δεδομένα και ενα απο αυτά ειναι η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Την άποψη ότι πτώμα άγνωστου άνδρα, που εκβράστηκε χθες στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Χανίων πιθανότατα να ανήκει σε έναν από τους αγνοούμενους ναυτικούς του πλοίου ``Δύστος``, εξέφρασε αργά το βράδυ ο ιατροδικαστής Κρήτης, Μανώλης Φραγκούλης, που εξέτασε το πτώμα. Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει σύγκριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων του πτώματος με τα δακτυλικά αποτυπώματα των τριών αγνοουμένων του ναυαγίου.

Παράταση μέχρι αύριο Τετάρτη έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, λόγω των προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν χθες, τελευταία ημέρα προθεσμίας προμήθειας των σημάτων.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον τελευταίο αγώνα της 20ης ημέρας του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α'εθνικής κατηγορίας, ο Απόλλων νίκησε στη Ριζούπολη με 3-2 τη Βέροια. Στο βαθμολογικό πίνακα κατέλαβε την 12η θέση με 24 βαθμούς, η Βέροια παρέμεινε στην 8η, μαζί με την Παναχαϊκή με 28, ενώ προηγείται ο Ολυμπιακός με 48 βαθμούς.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η πρωταθλήτρια μας του μήκους, Νίκη Ξάνθου, στο διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου το οποίο διεξήχθη στο Τάμπερε της Φινλανδίας, με 6 μέτρα 68 εκατοστά.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 262,79 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 429,41, λίρα Κύπρου προς 531,30, γαλλικό φράγκο προς 47,08, ελβετικό φράγκο προς 184,90, γερμανικό μάρκο προς 158,93, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,16, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,36 και την ECU προς 308,55 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα νότια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 19 και στα νησιά από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους θα έχει η Αθήνα. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς.Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από -1 έως 14 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 11 February 1997 - 7:00:13 UTC