Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σήμερα αποφασίζουν καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για τη συνέχιση της απεργίας και την ερχόμενη εβδομάδα.

Κλειστά σήμερα και αύριο τα μουσεία της χώρας, λόγω απεργίας των αρχαιοφυλάκων.

Συναίνεση και δημιουργικό διάλογο ζήτησε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στα Ανω Λιόσια.

Αμεση αντίδραση Αθηνών και Λευκωσίας στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών.

Αυτοπυροβολήθηκε 15χρονος στη Νέα Κηφισιά.

Σήμερα οι αγώνες ΑΕΚ-Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού-Παναχαϊκής για το κύπελλο Ελλάδας.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα αποφασίζουν οι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για τη συνέχιση ή όχι της απεργίας και την ερχόμενη εβδομάδα κατα τις γενικές συνελεύσεις των προεδρων των τοπικών ενώσεών τους, που θα γίνουν στην Αθήνα. Το μεσημέρι οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς το Σύνταγμα.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο όλα τα μουσεία της χώρας, λόγω της συνεχιζόμενης προειδοποιητικής 48ωρης απεργίας των υπαλλήλων αρχαιοφυλάκων, με αίτημα την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Συναίνεση και δημιουργικό διάλογο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ζήτησε ο πρωθυπουργός,Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθές στο Δημαρχείο των Ανω Λιοσίων. Ο κ. Σημίτης, τόνισε ότι η κοινωνία μας δεν μπορεί να πάει μπροστά με τη λογική των εκβιασμών κάποιων συντεχνιών έναντι όλων των άλλων. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε έργα που ήδη έχουν δρομολογηθεί ή θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή των Ανω Λιοσίων.

Αμεση ήταν η αντίδραση Αθηνών και Λευκωσίας στον οποιοδήποτε συσχετισμό για την κατάσταση, που υπάρχει στις άλλες βαλκανικές χώρες και στην Τουρκία, καθώς και στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών. Ο Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε οτι αν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης αυτός προέρχεται από την αλόγιστη και επιθετική πολιτική της Αγκυρας, ενώ ο Γλαύκος Κληρίδης, τόνισε οτι αν υπάρξει επίθεση εκ μέρους της Τουρκίας η Κύπρος θα την αντιμετωπίσει μαζί με την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση έχει προτάσεις, μέτρα και κατευθύνσεις για την αναδιάρθρωση της γεωργίας και την ανάπτυξη της υπαίθρου, δήλωσε χθές ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Σε όλες τις προτάσεις, πρόσθεσε ο κ. Σημίτης, η κυβέρνηση είναι πάντα ανοικτή. Στο μεταξύ, τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, ανακοίνωσαν οτι ο επόμενος σταθμός των κινητοποιήσεών τους θα είναι η 16η Μαρτίου ημέρα εορτασμού της επετείου του Κιλελέρ.

Νεκρός βρέθηκε 15χρονος μέσα σε αποθήκη δίπλα απο το σπίτι του στην οδό Ειρήνης στη Νέα Κηφισιά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 15χρονος ειχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι με κυνηγετική καραμπίνα, η οποία βρέθηκε δίπλα του. Από την αστυνομία ερευνώνται τα αίτια, που οδήγησαν το νεαρό στην μοιραία πράξη.

Λήγει σήμερα η παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την προμήθεια του σήματος τελών κυκλοφορίας απο τις εφορίες.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τους Σαβέβσκι, Μπατίστα και Μανωλά, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Στον Παναθηναϊκό, Γιάννης Καλιτζάκης, συμπεριελήφθηκε στη 18άδα και αναμένεται να εμφανιστεί στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος με την Παναχαϊκή.

Μεγάλη νίκη με 79-74 σημείωσε στην Ισπανία η ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή επί της ισπανικής Μανρέσα στον πρώτο αγώνα για τους ``16`` του ευρωπαϊκού κυπέλλου. Αντίθετα ο Απόλλωνας Πάτρας γνώρισε την ήττα στην Τουρκία από την PTT Αγκυρας για την ίδια διοργάνωση με 89-73. Οι επαναληπτικοί θα γίνουν την προσεχή Τρίτη σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα αντίστοιχα.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 264,18 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 432,63, λίρα Κύπρου προς 530,28, γαλλικό φράγκο προς 46,89, ελβετικό φράγκο προς 184,84, γερμανικό μάρκο προς 158,24,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,12, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,34 και την ECU προς 308,05 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μηδέν έως 18 και στα νησιά από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με βορειοδυτικούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 5 εως 17 και απο 1 εως 15 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Wednesday, 12 February 1997 - 9:00:24 UTC