Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζουν τις απεργίες τους καθηγητές και δάσκαλοι.

Τέσσερα άτομα από το Βόλο σκοτώθηκαν σε τροχαίο.

Επέκταση του κοινωνικού διαλόγου αναλαμβάνει η κυβέρνηση.

Μεγάλο οραματιστή και αναμορφωτή χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου ο Κώστας Σημίτης.

Και με αφαίρεση πινακίδων θα κινδυνεύουν όσοι έχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ οι νικητές του πρώτου γύρου της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τη συνέχιση της απεργίας τους για πέμπτη εβδομάδα, αποφάσισαν οι συνελεύσεις των καθηγητών Γυμνασίων και Λυκείων, μετά την άκαρπη συνάντηση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ, με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας. Σήμερα το πρωί η ηγεσία της ΟΛΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην οποία έχουν κληθεί και αρχηγοί κομμάτων. Μέχρι αργά το βράδυ συνεδρίαζαν οι πρόεδροι των τοπικών συλλόγων των δασκάλων- νηπιαγωγών, προκειμένου να αποφασίσουν εαν θα συνεχίσουν ή όχι την απεργία τους, ενω υπήρξε εισήγηση να συνεχιστεί αυτή μέχρι την ερχόμενη Τεταρτη, οπότε και θα ληφθεί νέα απόφαση. Το απόγευμα στις 6 πραγματοποιείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς τη Βουλή.

Τέσσερα άτομα απο το Βόλο σκοτώθηκαν σε τροχαίο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στον κόμβο της Μεντενίτσας. Νεκροί είναι ο 44χρονος οδηγός του ΙΧ, Βασίλης Πουρνής, ασφαλιστής απο το Βόλο, η γυναίκα του, Κωνσταντία, 40 χρόνων, ο γιός τους, Τάσος, 20 χρόνων και ο 45χρονος συνάδελφος του ασφαλιστή, Μιχάλης Πασπάλογλου. Με σοβαρά τραύματα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Λαμίας η Ελενα, 10 χρόνων και η Μαριλένα, 16 χρόνων, κόρες του Πουρνή.

Προς την επέκταση του κοινωνικού διαλόγου για να αποφευχθεί νέος γύρος ή και ένταση των απεργιακών κινητοποιήσεων, προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Τα θέματα της οργάνωσης του διαλόγου υπήρξαν το αντικείμενο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γιάννο Παπαντωνίου, τον υπουργό Εργασίας, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και τον υφυπουργό, Χρήστο Πρωτόπαπα. Ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι θα ανοίξει ο κοινωνικός διάλογος με θέματα και χρονοδιάγραμμα,που θα συζητηθούν στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο.

Μεγάλο οραματιστή, ρεαλιστή και αναμορφωτή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τον Ανδρέα Παπανδρέου στην εκδήλωση παρουσίασης των γραμματοσήμων με τις προσωπογραφίες του εκλιπόντα ηγέτη. Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου μεγάλο δάσκαλο και πατέρα πολλών στην πολιτική. Ενώ η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου Δήμητρα δήλωσε ότι ``στη γκρίζα πραγματικότητα που αναμφισβήτητα ζούμε η φωτεινή μορφή του Ανδρέα Παπανδρέου, πρέπει να εμπνέει όλους όσοι πραγματικά τιμουν και σέβονται τη μνήμη του``.

Υψηλές ποινές και πρόστιμα καθώς και αφαίρεση πινακίδων θα επιβάλλονται σε όλα τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στη Βουλή. Ακόμη οι ασφαλιστικές εταιρίες θα υποχρεούνται να καταβάλουν άμεσα τις αποζημιώσεις.

Μειώθηκαν από τα μεσάνυκτα και για μία εβδομάδα, οι λιανικές τιμές πώλησης των καυσίμων. Οι λιανικές τιμές πώλησης της βενζίνης μειώνονται κατά 0,60 δρχ το λίτρο, του πετρελαίου κίνησης κατά 4,30 δρχ. το λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 4,50 δρχ. το λίτρο.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ήταν οι νικητές των πρώτων ημιτελικών αγώναν γιά το Κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Οι``πράσινοι`` φαίνεται ότι εξασφάλισαν την πρόκριση τους στον τελικό μετά το 3-0 με το οποίο επικράτησαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Παναχαϊκής, ενώ η ήττα του Ολυμπιακού με 2-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια μπορεί σίγουρα να ανατραπεί στην επαναληπτική συνάντηση, η οποία θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Την πρώτη θέση στον έβδομο όμιλο της Ευρωλίγκα, εξασφάλισε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Σε αγώνα για την 5η ημέρα του δεύτερου γύρου που έγινε στη Σεβίλη επικράτησε με 87-78 της Κάχα Σαν Φερνάντο. Ο Αρης στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση τού Κυπέλλου Κόρατς, επικράτησε με 75- 65 του Περιστερίου. Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στην έδρα του Περιστερίου.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 265,85 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 434,95, λίρα Κύπρου προς 530,79, γαλλικό φράγκο προς 46,80, ελβετικό φράγκο προς 184,15, γερμανικό μάρκο προς 157,93,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,11, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,68 και την ECU προς 307,54 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με λίγες μόνο νεφώσεις στα ανατολικά και νότια και πιθανότητα ασθενών βροχών μετά το μεσημέρι στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στα νότια μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 18 και στα νησιά από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 6 εως 17 και απο 2 εως 15 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 13 February 1997 - 9:00:32 UTC