Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα έκκληση πρωθυπουργού προς εκπαιδευτικούς για τερματισμό των κινητοποιήσεων.

Πρόσκληση για διάλογο απηύθυνε στη συντονιστική επιτροπή των αγροτών της Θεσσαλίας ο πρωθυπουργός.

Υπαριθμόν ένα κίνδυνος για την Ελλάδα η Τουρκία, δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Κλειστά τη Δευτέρα τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων.

Επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου σημείωσαν οι πρωταθλητές μας των δρόμων ταχύτητας, Χάρης Παπαδιάς και Κατερίνα Θάνου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, απηύθυνε χθές απο το βήμα της Βουλής νέα έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, συναισθανόμενοι το κόστος που έχει η απεργία τους για τους μαθητές και την χαρακτήρισε εντελώς αδικαιολόγητη. Ομόφωνα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση συμφώνησαν με την πολιτική που ακολουθείται απέναντι στις κινητοποιήσεις. Ολοι οι υπουργοί συμφώνησαν οτι οι καθηγητές και οι δάσκαλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Πρόσκληση προς τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτών της Θεσσαλίας να συναντηθούν μαζί του,απηύθυνε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση κάνει διάλογο, αλλά όχι κάτω από εκβιασμούς και όχι κάτω από συνθήκες παρανομίας.

Ως υπαριθμόν ένα κίνδυνο για την Ελλάδα, χαρακτήρισε την Τουρκία ο υπουργός Εθνικής Αμυνας , Ακης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε οτι στόχος της Τουρκίας είναι η αλλαγή του στάτους κβό στο Αιγαίο.Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας προειδοποίησε εμμέσως την Αγκυρα οτι σε περίπτωση που προκαλέσει θερμό επεισόδιο η Ελλάδα θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα και χαρακτήρισε το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας και Κύπρου ως τη σημαντικότερη επιλογή των δύο χωρών.

Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα τα καταστήματα. Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για το φορολογικό, την επαγγελματική στέγη και το ωράριο.

Εικοσιτετράωρη απεργία την πρώτη μέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχέδιου για το νέο μισθολόγιο,αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ.Το μισθολόγιο θα συζητηθεί στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα και στην Ολομέλεια της Βουλής θα εισαχθεί τη μεθεπόμενη για ψήφιση.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου σημείωσαν οι πρωταθλητές μας των δρόμων ταχύτητας, Χάρης Παπαδιάς και Κατερίνα Θάνου κατά την διάρκεια του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Παπαδιάς έτρεξε τα 60 μέτρα σε 6.51 και ισοφάρισε το Πανελλήνιο ρεκόρ του Τερζιάν, σημειώνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Η Θάνου ισοφάρισε το δικό της Πανελλήνιο ρεκόρ με 7.15.

Ο διεθνής επιθετικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Ντανιέλ Μπατίστα, θα απουσιάσει από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια της ομάδας του. Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, τον τιμώρησε με τέσσερις αγωνιστικές, λόγω της αποβολής του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ακόμη, με τρεις ημέρες τιμωρήθηκε ο Μιχάλης Βλάχος και με μία οι Πέτρος Πασαλής και Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 266,89 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 432,20, λίρα Κύπρου προς 529,78, γαλλικό φράγκο προς 46,91, ελβετικό φράγκο προς 182,72, γερμανικό μάρκο προς 158,31,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,04, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,28 και την ECU προς 307,53 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές, έντονες το βράδυ στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος αλλά από το απόγευμα θα συννεφιάσει και θα βρέξει στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το βράδυ στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 4 εως 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 7 εως 19 και στα νησιά του Αιγαίου απο 10 εως 19 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με νοτιοδυτικούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 9 εως 18 και απο 5 εως 16 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Saturday, 15 February 1997 - 8:00:11 UTC