Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εθελοντική θα ειναι η κατάθεση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδος, δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Τη συνέχιση της απεργίας και για 6η εβδομάδα εισηγείται κατά πλειοψηφία το ΔΣ των καθηγητών.

Οι πολιτικές εξελίξεις και το αγροτικό στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ζυμώσεις στη Νέα Δημοκρατία για νέα υποψηφιότητα.

Ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.Στην Αθήνα η επίτροπος Βούλφ Μάτις.

Στο Αυτόφωρο Βέροιας 16 άτομα για τις σκυλομαχίες.

Μόνος στην κορυφή με έξι πόντους διαφορά απο το δεύτερο ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εθελοντική και οχι υποχρεωτική θα ειναι η κατάθεση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδος, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, προς την "Ελευθεροτυπία".Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε οφείλεται σε παρεξήγηση, τόνισε ο κ. Παπαντωνίου, προσθέτοντας οτι βάσει της τροπολογίας θα κατατίθενται στην Τράπεζα της Ελλάδος και όχι υποχρεωτικά, μόνο το υπόλοιπο από αυτά, που έτσι και αλλιώς κατατίθενται ως τώρα με βάση το νόμο Σουφλιά του 1992.

Τη συνέχιση της απεργίας των καθηγητών και για 6η εβδομάδα αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί προς τις γενικές συνελεύσεις, που θα γίνουν σήμερα στην Αθήνα, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο στη συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών συλλόγων τους, ενω εχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή. Αύριο θα αποφασίσουν και οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για τη συνέχιση ή όχι της απεργίας τους και την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι πολιτικές εξελιξεις θα συζητηθούν κατά την πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο. Αρχικά είχε προγραμματισθεί η συνεδρίαση να αρχίσει με το αγροτικό θέμα, το οποίο σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου θα συζητηθεί τη δεύτερη μέρα της συνεδρίασης.

Εντονες ειναι οι ζυμώσεις στη Νέα Δημοκρατία ενόψει του Συνεδρίου με θέμα την αναζήτηση μιας πιθανής νέας υποψηφιότητας. Περίπου 30 βουλευτες συναντώνται απόψε στο σπίτι του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, ενω ανάλογη συνάντηση με 10 βουλευτές έγινε χθες στο σπίτι του Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Την ικανοποίησή της για την πορεία υλοποίησης του πακέτου Ντελόρ ΙΙ, θα μεταφέρει στην ελληνική κυβέρνηση η αρμόδια Επίτροπος Μόνικα Βουλφ Μάτις που πραγματοποιεί απο σήμερα τετραήμερη επίσκεψη στην Αθήνα και την Κρήτη. Κατά την παραμονή της στην Αθήνα η κυρία Μάτις θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό κ.Κώστα Σημίτη, τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,Ανάπτυξης Χωροταξίας και Μεταφορών.

Στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Βέροιας, δικάζονται σήμερα 16 άτομα για τη διοργάνωση σκυλομαχιών με στοιχήματα στο Μακροχώρι Ημαθίας. Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται για παράβαση του νόμου περί παρανόμων στοιχημάτων και παράβαση του νόμου περί προστασίας των ζώων.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενα ακόμη αποφασιστικό βήμα στον δρόμο για τον τίτλο έκανε ο Ολυμπιακός στην Καλαμάτα.Νίκησε την ομώνυμη ομάδα 4-1, κλείνοντας την αυλαία της 21ης ημέρας της Α' Εθνικής κατηγορίας. Ετσι τώρα ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην πρώτη θέση με 51 βαθμούς, έναντι 45 του Παναθηναϊκού και 43 της ΑΕΚ.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 268,25 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 434,87, λίρα Κύπρου προς 530,28, γαλλικό φράγκο προς 46,90, ελβετικό φράγκο προς 181,65, γερμανικό μάρκο προς 158,30,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,05, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 216,15 και την ECU προς 307,74 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με νεφώσεις, σποραδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το βράδυ, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέτριοι και στ'ανατολικά μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο -3 εως 7 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 1 εως 12 και στο Αιγαίο απο 6 εως 15 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις, με πιθανότητα βροχής, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 7 εως 12 θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, μέτριοι άνεμοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 3 μέχρι 7 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 18 February 1997 - 9:00:25 UTC