Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σήμερα αποφασίζουν καθηγητές και δάσκαλοι για την συνέχιση ή όχι της απεργίας τους.

Αναδιατυπώθηκε η επίμαχη τροπολογία για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο Πρωθυπουργός συναντάται με την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών στις 26 Φεβρουαρίου.

Την αναζήτηση μιας νέας υποψηφιότητας για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισαν 30 βουλευτές του κόμματος.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία στην Κρήτη για τους δράστες της έκρηξης σε αυτοκίνητο στο Ηράκλειο.

Ο Ηρακλής προκρίθηκε στους ``8`` του ευρωπαϊκού κυπέλλου μπάσκετ.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οριστικές αποφάσεις για τη συνέχιση ή όχι των απεργιών τους αναμένεται να πάρουν δάσκαλοι και καθηγητές στις σημερινές γενικές συνελεύσεις των προέδρων των τοπικών τους ενώσεων, που θα γίνουν στην Αθήνα. Το εκπαιδευτικό θα συζητηθεί στην απογευματινή συνεδρίαση εκτός ημερησίας διατάξεως στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και την ίδια ώρα δάσκαλοι και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το Κοινοβούλιο.

Υστερα απο συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρήστο Πολυζωγόπουλο, μετά απο παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, αναδιατύπωσε σε τρία σημεία την επίμαχη τροπολογία για τα ασφαλιστικά ταμεία και τη διαχείριση των διαθεσίμων τους. Η συζήτηση της τροπολογίας αναβλήθηκε για αύριο.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου με την μετάβαση του κ. Σημίτη στη Λάρισα, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα και να επιδιωχθεί μια λύση.

Την αναζήτηση μιας νέας υποψηφιότητας για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισαν τα ξημερώματα, 30 βουλευτές μετά απο πολύωρες συζητήσεις, που είχαν στην οικεία του αντιπροέδρου του κόμματος, Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Αμέσως μετά ο αντιπρόεδρος του κόμματος διάβασε στους δημοσιογράφους κοινή δήλωση των 30, στην οποία τονίζουν ότι ήρθε η ώρα εκλογής ηγεσίας απο τη νέα γενιά, φωτογραφίζοντας έτσι τον Μακεδόνα βουλευτή, Κώστα Καραμανλή.

Ανθρωποκυνηγητό κυρίως στο χώρο του υποκόσμου έχει εξαπολύσει σε όλη την Κρήτη η Αστυνομία για να συλλάβει τους δράστες της χθεσινής έκρηξης στο αυτοκίνητο της συζύγου του Διευθυντή Ασφαλείας Ηρακλείου Κώστα Σολδάτου. Η Γεωργία Σολδάτου τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια της και η κατάστασή της θεωρείται κρίσιμη.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μόνο ο Ηρακλής από τις δύο ομάδες μας που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό κύπελλο μπάσκετ κατάφερε να προκριθεί στους οκτώ της διοργάνωσης. Ο "Γηραιός" νίκησε και στον επαναληπτικό στο Ιβανώφειο 61-58 την ισπανική Μανρέσα και έτσι στους ``8`` θα παίξει με την ισραηλινή Χάποελ Ιερουσαλήμ. Αντίθετα ο Απόλλωνας Πάτρας κέρδισε με 67-66 στην έδρα του την τουρκική ΡΤΤ Ανκαρα, αλλά αποκλείστηκε αφού στον πρώτο αγώνα είχε ηττηθεί με 16 πόντους διαφορά.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,73 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 433,35, λίρα Κύπρου προς 530,79, γαλλικό φράγκο προς 46,94, ελβετικό φράγκο προς 181,95, γερμανικό μάρκο προς 158,40,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,02, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,22 και την ECU προς 307,71 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Νέο κύμα κακοκαιρίας, που θ'αρχίσει από τα βορειοδυτικά, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά σ'ολόκληρη τη χώρα και είναι πιθανό να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί απο -5 εως 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο -2 εως 12 και στα νησιά απο 5 εως 14 βαθμούς Κελσίου. Βροχές προς το βράδυ και χιόνια στα γύρω ορεινά, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 4 εως 11 και απο -1 εως 6 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα ενδέχεται να χιονίσει και μέσα στην πόλη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Wednesday, 19 February 1997 - 8:00:11 UTC