Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την είσοδο του υπουργείου Παιδείας απέκλεισαν οι καθηγητές, που ζητούν διάλογο με την κυβέρνηση εφόλης της ύλης.

Ποικίλες αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Καραμανλή. Συναντήσεις Σουφλιά με Μάνο και Μπακογιάννη. Σιγή ιχθύος από τον Μιλτιάδη Εβερτ.

Αιχμές του πρωθυπουργού και του Κώστα Λαλιώτη, κατά Αβραμόπουλου για τις πεζοδρομήσεις.

Ψηφίστηκε τελικά η τροπολογία για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γιώργου Ρωμαίού στο Ηράκλειο Κρήτης, για τη βομβιστική επίθεση.

Ποινές φυλάκισης από 3 μέχρι 4,5 χρόνια στα οκτώ μέλη της ΜΑΒΗ.

Στον ανακριτή ο βιαστής του 12χρονου Αλβανού.

Το Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει ο ΟΤΕ το δικό του κινητό τηλέφωνο.

Ανοιγμα της ΕΒΟ στην αγορά των ιδιωτικών αυτοκινήτων.

Κρίσιμο αγώνα στο Ισραήλ δίνει απόψε ο Ολυμπιακός για το ευρωπαϊκό κύπελλο μπάσκετ.

Λίγες νεφώσεις αύριο σ'ολόκληρη τη χώρα. Θα διατηρηθούν οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Από -5 μέχρι 12 βαθμούς η θερμοκρασία. Στους 10 το θερμόμετρο στην Αθήνα, στους 8 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την είσοδο του υπουργείου Παιδείας απέκλεισαν οι καθηγητές, εμποδίζοντας τους υπαλλήλους να πάνε στα γραφεία τους.Η ΟΛΜΕ που προγραμματίζει συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα,ζήτησε και πάλι συζήτηση με την κυβέρνηση, εφόλης της ύλης,συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών αιτημάτων.Η κυβέρνηση επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, προσθέτοντας ότι οι αυξήσεις που πήραν οι εκπαιδευτικοί είναι οι μεγαλύτερες που έχουν δοθεί σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα.

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και τηρεί στάση αναμονής. Ο Γιώργος Σουφλιάς,που είχε διαδοχικές συναντήσεις με το Στέφανο Μάνο και τη Ντόρα Μπακογιάννη,δήλωσε ότι το ζήτημα της ηγεσίας δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά τα προσόντα που έχουν. Ο Μιλτιάδης Εβερτ που βρίσκεται στα Γιάννενα δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.Ο βουλευτής Παναγιώτης Καμμένος ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα.

Αιχμές κατά του δημάρχου Αθηναίων για τις εξαγγελίες του,σχετικά με τις πεζοδρομήσεις, άφησαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Ιδιαίτερα ο κ.Λαλιώτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι εξαγγελίες να έχουν σχέση με τα δρώμενα στη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Σημίτης που επισκέφθηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθούν όλα τα έργα μέσα στα πλαίσια που έχουν καθοριστεί, και ότι θα απορροφηθούν όλοι οι κοινοτικοί πόροι για τα έργα.

Υπό τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης,ψηφίστηκε τελικά η τροπολογία για την αξιοποίηση των αποθεματικών των ταμείων. Ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε οτι η κατάθεση των αποθεματικών είναι τύποις υποχρεωτική, ουσιαστικά όμως προαιρετική.Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε λάθος την τροπολογία, ΔΗΚΚΙ και Συνασπισμός ζήτησαν την αποσυρσή της, ενώ το ΚΚΕ που αποχώρησε από την ψηφοφορία, την χαρακτήρισε επαίσχυντη

Σε σύσκεψη για την πορεία των ερευνών σχετικά με τη βομβιστική επίθεση, κατά του διευθυντή ασφαλείας Ηρακλείου,συμμετείχε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης που βρίσκεται στην Κρήτη.Ο κ.Ρωμαίος ανακοίνωσε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών, ότι θα καταβληθεί το επίδομα της φορολογικής εξομάλυνσης,που κυμαίνεται από επτά μέχρι 15.000 δρχ και ότι όσοι συνταξιοδοτούνται θα παίρνουν ένα βαθμό επιπλέον.

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί τελικά ο 22χρονος Κωνσταντίνος Γούλας που κατηγορείται ότι βίασε 12χρονο Αλβανό.Ο ίδιος βέβαια αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι ο νεαρός Αλβανός, ο οποίος σημειωτέον είναι και γείτονάς του, τον κατηγορεί σκόπιμα επειδή δεν θέλει να αποκαλύψει τον πραγματικό δράστη του βιασμού του.

Σε ποινές φυλάκισης από 3 μέχρι 4,5 χρόνια καταδικάσθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τα οκτώ άτομα, που κατηγορούντο ότι ως μέλη της οργάνωσης ΜΑΒΗ κατείχαν, μετέφεραν και απέκρυψαν όπλα. Το δικαστήριο κήρυξε ένοχους και τους οκτώ, αλλά μετέτρεψε το κατηγορητήριο από κακούργημα σε πλημμέλημα και τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Το Σεπτέμβριο του 1997, στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του ΟΤΕ θα παρουσιάσει το πρώτο κινητό τηλέφωνο που θα κατασκευάζεται από θυγατρική εταιρία του οργανισμού και θα είναι υπεύθυνη για την κινητή τηλεφωνία.

Ανοιγμα στην αγορά ιδιωτικών αυτοκινήτων επιχειρεί η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων.Η προσπάθεια για την κατασκευή ελληνικού ΙΧ αυτοκινήτου θα ξεκινήσει μέσα στο 1997, ενώ στους στόχους της εταιρίας είναι και η κατασκευή ενός αγροτικού οχημάτος.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο ελληνικές ομάδες αγωνίζονται απόψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.Για την Ευρωλίγκα ανδρών,η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, αντιμετωπίζει στο Τελ Αβιβ τη Μακάμπι και ελπίζει τόσο σε νίκη δική του όσο και της ιταλικής Στεφανέλ,στον αποψινό της αγώνα με την Αλμπα Βερολίνου,για να πάρει τη δεύτερη προνομιούχο θέση στον όμιλό του. Στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης, ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει στην Ισπανία, την Εστουντιάντες.

Τα όσα συνέβησαν στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στηνΑεκ και τον Ολυμπιακό δεν δεν πέρασαν απαρατήρητα, αφού η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε σε απολογία για τις 13 Μαρτίου τις ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακός, καθώς επίσης και τον παράγοντα της Ενωσης, Στράτο Γιδόπουλο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής, Βασίλης Χατζηαποστόλου, οι κλήσεις έγιναν με βάση το φύλλο αγώνα και την έκθεση του παρατηρητή.

Πέφτει κατηγορία από την επόμενη αγωνιστική περίοδο η ιστορική ομάδα της Προοδευτικής, μετά, από απόφαση της ΦΙΦΑ, η οποία με έγγραφο που έστειλε στην ΕΠΟ αναφέρει ως λόγο τιμωρίας της την μη έγκαιρη καταβολή 4.5 εκατομμυρίων δραχμών στον Φινλανδό προπονητή, Μάρτιν Κουουζέλα, καθώς και επιπλέν ποσό ενός εκ. δραχμού στην Διεθνή ομοσπονδία ως πρόστιμο.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 267,77 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 431,01, λίρα Κύπρου προς 530,28, γαλλικό φράγκο προς 46,97, ελβετικό φράγκο προς 181,25, γερμανικό μάρκο προς 158,70,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,98, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 216,72 και την ECU προς 307,60 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για αύριο σ'ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά έως θυελλώδεις και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -5 με 8 βαθμούς, στα δυτικά -2 με 12 και στην υπόλοιπη χώρα μηδέν με 11, αλλά στο Αιγαίο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς μεγαλύτερη. Λίγες νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 3 με 10 και 1 με 8 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 20 February 1997 - 18:00:16 UTC